Labutis,
Makaronų lizdeliai
Sagutės labai visiems patiko, bet aš kepu mielinėj-sluoksniuotoj tešloj, nes man ji labiau patinka ir visiškai netrupa, nei bemielė. Kepiau iš 1 kg tešlos, ir dar pritrūko
QUOTE(Sonatina @ 2006 10 09, 13:16)
Sniege4, nepanau, kad pilka spalva gavosi dėl cukraus - taip galėjo būti tik dėl kakavos... Kokią kakavą naudojai?
Kakva tiksliai pasakyti negaliu kokia bet bent jau ta paprasta lietuviška milteliai nes pas mus vietinėj parduotuvytėj kitokios ir nebuvo bet faktas tas kad vistiek buvo labai skanu dabar kai važiuosim apsipirkinėt savaitei būtinai nusipirksiu ir rudojo cukraus nes skonis tai nuostabus labai patiko kad nutela neišsileidžia ir gaunasi kaip įdaras manau kad šitas receptukas mūsu namuose bus tikrai dažnas
QUOTE(Sniegas4 @ 2006 10 09, 14:48)
Kakva tiksliai pasakyti negaliu kokia bet bent jau ta paprasta lietuviška milteliai nes pas mus vietinėj parduotuvytėj kitokios ir nebuvo bet faktas tas kad vistiek buvo labai skanu dabar kai važiuosim apsipirkinėt savaitei būtinai nusipirksiu ir rudojo cukraus nes skonis tai nuostabus labai patiko kad nutela neišsileidžia ir gaunasi kaip įdaras manau kad šitas receptukas mūsu namuose bus tikrai dažnas
Savu laiku su prasta kakava sugadinasu "Robsoną" jis gavosi purvinai pilkšvai rusvas.
Nusipirkau kelias šviežias figas ir išbandžiau receptą su jomis... Pačios figos nesužavėjo (tik viena iš 4 buvo skani), nes čia jas akivaizdžiai parduoda ne pačios aukščiausios kokybės, bet kremas gavosi tikrai labai skanus...
Keptas figų ir aviečių kremas
~9 šviežios figos, perpjautos pusiau
½ puodelio aviečių
¼ puodelio nuvalytų migdolų
2 v. š. miltų
¾ puodelio pieno
1/3 + 2 v. š. cukraus
2 dideli kiaušiniai
1/8 a. š. druskos
2 v. š. šalto sviesto, supjaustyto kubeliais
Stikliniame inde ar skardoje išdėlioti figas ir suberti avietes. Blenderyje sumalti migdolus su miltais, supilti pieną, 1/3 puodelio cukraus, kiaušinius, druską ir gerai išplakti. Lėtai supilti kremą ant uogų, sudėlioti sviesto kubelius ir užbarstyti likusius 2 šaukštus cukraus.
Kepti iki 200º C įkaitintoje orkaitėje 30 40 min., kol paviršius bus auksinis ir kremas sutirštės. Ataušinti ant grotelių 20 min. Patiekti dar šiltą.
P. S. puodelis - 237 ml. Iš šio kiekio gavosi 4 indeliai po 125 ml... manau, kad laisvai galima apsieiti ir be migdolų (nors jie čia labai derėjo), tik tada dar įberti kokį šaukštą miltų... Jeigu nedėsite figų, įberkite daugiau aviečių, jos čia labai labai tinka...
Keptas figų ir aviečių kremas
~9 šviežios figos, perpjautos pusiau
½ puodelio aviečių
¼ puodelio nuvalytų migdolų
2 v. š. miltų
¾ puodelio pieno
1/3 + 2 v. š. cukraus
2 dideli kiaušiniai
1/8 a. š. druskos
2 v. š. šalto sviesto, supjaustyto kubeliais
Stikliniame inde ar skardoje išdėlioti figas ir suberti avietes. Blenderyje sumalti migdolus su miltais, supilti pieną, 1/3 puodelio cukraus, kiaušinius, druską ir gerai išplakti. Lėtai supilti kremą ant uogų, sudėlioti sviesto kubelius ir užbarstyti likusius 2 šaukštus cukraus.
Kepti iki 200º C įkaitintoje orkaitėje 30 40 min., kol paviršius bus auksinis ir kremas sutirštės. Ataušinti ant grotelių 20 min. Patiekti dar šiltą.
P. S. puodelis - 237 ml. Iš šio kiekio gavosi 4 indeliai po 125 ml... manau, kad laisvai galima apsieiti ir be migdolų (nors jie čia labai derėjo), tik tada dar įberti kokį šaukštą miltų... Jeigu nedėsite figų, įberkite daugiau aviečių, jos čia labai labai tinka...
QUOTE(Sonatina @ 2006 10 06, 03:13)
Laba diena, merginos
[
kriziuk, smagu, kad kepenėlės taip jums patinka, o dėl pyragų skonio nesiginčijama Man išvis skaniausias visai kitas obuolių pyragas... Reikės kada iškepti ir parodyti
[
kriziuk, smagu, kad kepenėlės taip jums patinka, o dėl pyragų skonio nesiginčijama Man išvis skaniausias visai kitas obuolių pyragas... Reikės kada iškepti ir parodyti
sonatina,tu nepamirsk savo skaniausio obuoliu pyrago recepta ideti,nes pas mus taipat obuoliu metas prasidejo.
Sonatina, ačiū už šiandieninį pyrago receptą "Obuolių ruduo".
Štai jis ką tik iš orkaitės
Valgėme pyragą karštą su vaniliniais ledais - skonis neapsakomas
Paklausiau tavęs ir obuolių nepagailėjau - ir nesuklydau
Na, labai skanu - ragaukit drąsiai visi ir visos.
Dideliausias dėkui nuo visos šeimynos
Štai jis ką tik iš orkaitės
Valgėme pyragą karštą su vaniliniais ledais - skonis neapsakomas
Paklausiau tavęs ir obuolių nepagailėjau - ir nesuklydau
Na, labai skanu - ragaukit drąsiai visi ir visos.
Dideliausias dėkui nuo visos šeimynos
ačiū atsakiusioms reiks išbandyt ir keksiukus
o nuo makaronų lizdelių kur atliko faršo, tai įtarkavau morkos ir įdėjau majonezo (nebuvo toks sausas tada) ir iškepiau - kiaušinių-faršo vyniotinį man patinka receptukai, prie kurių ilgai stovėt nereikia
tiesa, vyniotinį kepiau ne 40 min, o 30, bet čia turbūt nuo orkaitės priklauso
o nuo makaronų lizdelių kur atliko faršo, tai įtarkavau morkos ir įdėjau majonezo (nebuvo toks sausas tada) ir iškepiau - kiaušinių-faršo vyniotinį man patinka receptukai, prie kurių ilgai stovėt nereikia
tiesa, vyniotinį kepiau ne 40 min, o 30, bet čia turbūt nuo orkaitės priklauso
Kepiau uždarą fokačą - labai skanu Tešlos išėjo šiek tiek per daug, tai iškepiau 4 bandeles - skaniausios kada nors valgytos
Sonatina, o yra pas mus parduotuvėse pirkti Bulvių piurė miltelių arba dribsnių?
Man asmeniškai kažkaip niekada neužkliuvo akys už tokių produktų .
Nes dėl kelių gramų skusti bulves ir virti, kažkaip per daug terlionės .
Čia aš apie bulvines bandeles kalbu .
Man asmeniškai kažkaip niekada neužkliuvo akys už tokių produktų .
Nes dėl kelių gramų skusti bulves ir virti, kažkaip per daug terlionės .
Čia aš apie bulvines bandeles kalbu .
siandien kepiau kalakutienos zuiki su suriu, laaaabai laaaabai skanus isejo , tik vietoj kalakutienos farso dejau jautienos farsa , bet jau toks skanus gavosi,kad nesitikejau , ir pomidoru padazo buvau dar i vidu idejus, bet kita karta nedesiu nes per daug buvo, uztenka kiek ant virsau uztepi
Babouziuke tų bulvių miltelių košei padaryti yra visose parduotuvėse ( prie sriubų kur pakeliuose, greito praruošimo makaronų sriubų) ir net visokių skonių
gyteni, nepamiršiu Tik nesitikėk kažkokio stebuklo, tai paprastas, bet labai skanus pyragas
Elita, pyragas atrodo Labai džiaugiuosi, kad patiko
airara*, kepimo laikas tikrai labai priklauso nuo orkaitės, visada būtina stebėti, kas vyksta orkaitėje
prieblanda, labai malonu, kad fokača patiko O kokią tešlą darei?
babouziuke, tikrai yra, kaip ir sako Arinva, prie greito paruošimo sriubų Svarbiausiai imk be jokių priedų, nes būna įvairaus skonio Aš perku štai tokią, tik be jokių priedų:
Dorinda, labai smagu, kad zuikis patiko, ačiū
Elita, pyragas atrodo Labai džiaugiuosi, kad patiko
airara*, kepimo laikas tikrai labai priklauso nuo orkaitės, visada būtina stebėti, kas vyksta orkaitėje
prieblanda, labai malonu, kad fokača patiko O kokią tešlą darei?
babouziuke, tikrai yra, kaip ir sako Arinva, prie greito paruošimo sriubų Svarbiausiai imk be jokių priedų, nes būna įvairaus skonio Aš perku štai tokią, tik be jokių priedų:
Dorinda, labai smagu, kad zuikis patiko, ačiū