Įkraunama...
Įkraunama...

14-Metis neistaria "R" raides.

Sveiki, esu Marius man jau 14, o as dar vis neistariu "R" raides.Kai buvau mazas mama galvojo jog isaugsiu si sutrikima ir kalbesiu normaliai.Taciau taip neatsitiko, dabar R raides nevartoju savo kalboje, vengiu nes labai kompleksuoju del sito dalyko...

Man taip ir neaisku kodel negaliu istarti R raides? Ar gali buti tai del to jog po mano liezuviu yra tokia kaip ir odele kuri priaugusi prie liezuvio apacios ir vidaus smakro apacios???

Prasau pakonsultuokit mane ar patarkit ka nors, su mama apie tai bijau kalbeti, baisiai kompleksuoju... Aciu uz pagalba.

Marius.
Atsakyti
Nepatarsiu, nes neišmanau, bet gal tu pats pas gyvą logopedą nueik? Gi jau ne mažiukas esi. Tiksliau, nueik pas šeimos gydytoją (paskambink į registratūrą, užsiregistruok ir nueik sutartu metu), ji duos siuntimą pas logopedę.

Aš tik nesuprantu, ką tavo mama iki šiol veikė ir kur ji žiūrėjo doh.gif
Atsakyti
QUOTE
MaRRiukas,2006 10 01, 21:18
Man taip ir neaisku kodel negaliu istarti R raides? Ar gali buti tai del to jog po mano liezuviu yra tokia kaip ir odele kuri priaugusi prie liezuvio apacios ir vidaus smakro apacios???

Gali būti. Ta odelė vadinama liežuvio pasaitėliu. Jį gali pakirpti stomatologijos kabinete, procedūra labai paprasta ir beveik neskausminga. Su mama apie tai teks pasikalbėti, kadangi, prieš atliekant tą procedūrą, reikės mamos ar tėvo sutikimo. Poliklinikoje, tikriausiai, yra logopedas, kuris patars ir pamokys r garso tarimo. Gali prireikti pediatro siuntimo, kaip ir pas bet kurį kitą poliklinikos specialistą. Jei norėtum, galėčiau atsiųsti artikuliacijos mankštos pratimų, kurie padeda mokantis garsų tarimo. Parašyk a.ž. savo el.p. adresą.
Atsakyti
Na Mama del to net nesuka galvos, tiesiog myli mane toki koks esu...Tikriausiai kai as kalbu ji net neisgirsta tos ne R bet J raides.

Na bet kokiu atveju, pradejau bresti pleciu savo draugu rata, viskas butu gerai, bet niekaip negaliu pilnai atskleisti bendravime ir pan. Del tos netaisiklingos kalbos.

Gaila mano Tevai dabar isvaziave i uzsieni, vyksta ju darbu paroda kuri vyks dar 2 menesius, gyvenu su mociute ir seneliu, su jais is vis bijau kalbetis del to, esu antiek isibaimines, kad net nezinau, butu man 16 nueiciau pats pas logopede ir viskas...O dabar 4u.gif Beto net neisivaizduojat kaip sunku nesti ta psichologini kurvi, kuri pajunti mokykloi...Nezinau ta procedura noriu kuo greiciau atlikti.
O Gal galima butu kur nors privaciai nueiti,pas kokia logopede be tevu/globeju zinios?

Palaukit, o tai pasalinus ta liezuvio pasaiteli as vistiek "R" netarsiu? Reikes kaip mazam vaikui pradeti viska is pradziu?

Aciu zmones labai, kad padedat

Ir del tu pratimu tai atsiuskit man jai galit i marsas14@yahoo.com
Tikrai aciu zmones...Gal dar kas kokiu patarimu :}
Atsakyti
Marriuk, nu nueik tu iš pradžių pas šeimos gydytoją ir tiek. Pažiūrės ji tave be jokių ten tėvų. Tėvų sutikimo, jei neklystu, reikia tik operuojant - na tai močiutė pasirašys, jei daktarai sakys, kad reikia. Koks čia kompleksavimas gali būt - o jei dantis užpūliuotų ir raut reiktų, ar irgi kompleksuotum?

O kita vertus, jei tėvai net negirdi, tai gal nėra tas šveplavimas toks jau labai ryškus? Dėl mokyklos tai tu nesijaudink - nes paprastai kabinėjamasi prie nežymių trūkumų. Jei jau žmogus, pvz. sveria 200 kg, vargu ar jį nestebinsi, storu pavadindamas. O jei sveria 15 kg per daug - tada gal anas labai pergyvens, ir todėl jį erzina... Taip ir čia gali būt.

O šiaip, be abejo, būna ir privačių logopedų. Gali internete susirast. Bet man regis, pasaitėlio jie nepašalins, čia odontologai atlieka - bijau nusišnekėt, bet man regis, taip. Ir odontologų būna privačių, kas be ko. Bet tu pirma nueik nemokamai pas šeimos gydytoją, kad ištirtų esmę - ko tau reikia - ar logopedo, ar odontologo, ar šiaip nusiramint, nes normali tavo kalba, o mokykloj - debilai. tada jau nueisi, kur reikia smile.gif
Atsakyti
Na ne, R raides tikrai netariu, seniau nejausdavau tu kompleksu, taciau kai mokykloi su klasioku susigicyjom jis mano beda pritaike izeidimui ir man pasake, kad netariu R raides, na vnz...

Nuo tada labai pradejau reguoti i tai ir sakau vengiu tiesiog kalbeti, jai kalbu, stengiuosi ismesti tuos zodzius su R. Na ir dabar jau is vis klaida padariau nes ta R raide mano pasidare dar silpnesne blush2.gif ***** kaip geda.

Gerai ash galiu nueiti pas seimos gyditoja, ka man jai sakyti?

Laba diena, atejau pasikonsultuoti del liezuvio pasaitelio? Tikrai labai jaudinuosi net nezinau ka sakyti jai smile.gif Bet manau kad reiks nueiti treciadieni, gal pagelbes.
AI dar tiesa kai buvau mazas mane mama veze i kazkoki tai kabineta kur man kazka prapjove virsutineje dantenu dalyje prie lupos..kas tai buvo? Tai kiek supratau chia tas proceduras tas pats specilistas atlieka ? smile.gif

Ir dar kas mane domina kai nukirps ta pasaiteli, as jau iskarto R istarsiu ar teks mokitis tarti is naujo? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(MaRRiukas @ 2006 10 02, 17:43)
Gerai ash galiu nueiti pas seimos gyditoja, ka man jai sakyti?

Laba diena, atejau pasikonsultuoti del liezuvio pasaitelio?

Nu, taip. Būtent taip smile.gif Arba kaip nors taip: "Laba diena, turiu problemų dėl tarimo, nežinau kur kreiptis, ar pas dantistą, ar pas logopedą, gal galėtumėt pasiųst, kur reikia?" smile.gif Jei netvirtai jautiesi, sakyk, mokytoja sakė. Baisiai čia smile.gif

Tie šeimos gydytojai tokių pezalų girdėję, kad jiems vienodai šviečia, ką pasakysi... Aš kartą atėjus pasakiau :"Laba diena, man kažką skauda, kur skrandis jau pasibaigęs, o širdis dar neprasidėjus - bet žinokit, į kardiologinį nevažiuosiu ir šlangos nerysiu. Tai va, padarykit, kad neskaudėtų bigsmile.gif "
Ir nieko biggrin.gif Neišvarė biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Noa: 02 spalio 2006 - 18:20
Na bijau tai neapsakomai, nueisiu, ten man su ta gyditoja geda kalbeti bus ax.gif

Na bet nieko 3-ciadieni gal meginsiu eiti.

E bet kodel niekas neatsako i ta mano klausima
Ir dar kas mane domina kai nukirps ta pasaiteli, as jau iskarto R istarsiu ar teks mokitis tarti is naujo? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(MaRRiukas @ 2006 10 02, 22:00)
Ir dar kas mane domina kai nukirps ta pasaiteli, as jau iskarto R istarsiu ar teks mokitis tarti is naujo?  unsure.gif

Tai kad musėt niekas nežino unsure.gif

Kokia čia dar gėda? Ne, nu suprantu nepatogu gal ateit su kokia erke šiknoj ar su triperiu tokioj jaunystėj hihihi.gif O čia - pffff. Lyg tu vienas kažką neidealiai tartum. Visi žmonės neidealiai taria, vieni truputuką ten, kiti šen, tik ne visi buity pastebi. Kitaip kodėl atranka į diktorius tokia didelė ir griežta ? smile.gif
Atsakyti
O gali buti taip kad niekada neistarsiu R? doh.gif
Atsakyti
Aš irgi r neištariu, tiesa, nekeičiu jos kažkokia kita raide, bet nėra jinai tokia skambi, kaip turėtų būti. Negaliu pasakyti rrrrrrrrrrrr doh.gif Nuo kokių 5 metų, kai darželio logopedė liepė ištarti "arbūzas", tąsiausi pas logopedus, dariau pratimus ir t.t., bet niekas nepasikeitė. Ale gyvenu ir rodos netrukdo, tik tą r tariu kažkaip minkštai, taip sakyčiau amerikoniškai, su karšta bulve burnoj bigsmile.gif
Atsakyti
Va butent ir pas mane taip... kaip sakai zodi krumas, gaunasi blogai nes r yra ilgesne, o va pavizdziui koks greitas gaunasi su minksta r.

Na nzn noriu kalbeti normaliai, tai gali net trukdyti busimai mano karjerai. schmoll.gif
Atsakyti