Įkraunama...
Įkraunama...

diagnozuota septum pallucidi

berniukui 7men. jam diagnozuotas septum pallucidi neissivystimas. Kaip supratau neiisivysciusi kazkokia smegenyse esanti pertvara ar tai jungtis. Kai gime galvyteje buvo kefalohematoma todel buvo padaryta galvytes echoskopija tada ir pamate kad yra sis apsigimimas. Daugiau visi tyrimai yra geri: akytes sveikos, daryta visu vidaus organu echoskopija jokiu pakitimu nera. Genetinis tyrimas taip pat padarytas ir jokiu pakitimu nera.
Berniukas labai linksmas, daug guguoja, ciauska. Valgo misinukus, darzoviu, vaisiu ir kruopu koses. Valgo gerai, tustinasi gerai.
Neramina tai kad ant pilvuko paguldytas neiilgai islaiko galvyte, nesivarto, siaip viskuo domisi ima, siekia zaisliukus, deda i burnyte. Taip pat kojytes bando kistis i burnyte taip pat. Sestis nori vienas pasedi keleta sekundziu po to virsta i prieki. Masazai ir mankstos darytos keleta kursu po 10 kartu.

Klausimas butu toks: ar visada su sia diagnoze vaikiukam buna sutrikusi ar tai atsiliekanti raida? ar vaikiukai be sios pertvareles gali buti visiskai sveiki? Papasakokite placiau kas tai per apsigimimas, galimos jo pasekmes. Gal jusu praktikoje ar tai jusu kolegu yra buve tokiu atveju ir kaip vystesi tie vaikiukai.
Atsakyti
Su šiuo apsigimimu neteko susidurti. Nesu įsigilinusi į šią problemą ir pakomentuoti negaliu, nes nežinau. To reikėtų klausti vaikų neurologų.
Atsakyti