Įkraunama...
Įkraunama...

Trumpos ir labai negausios mėnėsinės

Po nesivystančio nėštumo mėnėsinės sutrumpėjo ir pasidarė labai negausios, galiu laisvai apsieiti su kasdieniais įklotais. Nors mėnėsinių ciklas pakankamai reguliarus, 24-27 dienos, jos trunka vos dvi dienas, trečią, ketvirtą dar šiek tiek pateplioja ir viskas. Ar tai normalu? O be to, ir vaisingų gleivių nebūna. Nuo 2006 m. pradžios bandau pastoti, bet vis nepavyksta. BT grafikai kaip ir dvifaziai, bet skirtumas tarp abiejų fazių labai nedidelis, vos 0,2-0,3 laipsniai. Ar galima dėl tokio mėnėsinių ciklo įtarti kažkokius tai vaisingumo sutrikimus?
Ir dar norėčiau išsitirti progesteroną, bet nežinau, kap tai padaryti, kadangi II ciklo fazėje geriu gydyojos paskirtą duphastoną dėl galimo geltonkūnio funkcijos nepakankamumo (BT pakilusi laikosi apie 7-9 dienas). Ar informatyvus bus tyrimas geriant duphastoną, ar reikėtų jo vieną mėnesį negerti ir ištirti progesteroną?
Atsakyti
I ir II ciklo pusės t skirtumas labai nedidelis, todėl galima abejoti ar vyksta normali ovuliacija. Be to ir antra fazė per trumpa.
Progesteroną reikia tirti apie 21 CD nevartojant jokių hormoninių preparatų.
Atsakyti