Įkraunama...
Įkraunama...

Chemoterapija ir vaisingumas

QUOTE(dangexxx @ 2010 02 22, 16:19)
Na, pas mus irgi kažkas panašaus.. Mano draugas, kai jam buvo 18 metų sirgo leukemija (kraujo vėžys) ir 2 metus gydėsi (su vaistais ir chemoterapija). Vaikučio susilaukti bandom jau beveik 2 metai ir nieko... Klausti ar jis vaisingas kažkaip nedrąsu, nes kad ir kaip ten bebūtų tai yra skaudi tema. Tad aš kažkaip suabejojau ar kada turėsime vaikų, nors vis vien tikiuosi ir laukiu smile.gif O tyrimus manau, kad daro kiekvienam mieste, nes pvz. gimdos kaklelio vėžinių ląstelių tyrimams mėginėlius paima, kad ir Klaipėdoje, ir vis vien siunčia į Vilnių. O atsakymų reikia laukti tiek pat laiko.


Sveikutes, patyrusios vyru chemoterapijas.. As savo istorija aprasiau skyrelyje "Spermos tyrimai ir kokybe". Mano vyras yra po 1,7 metu po chemoterapijos. Gydomes pas gyd Zilaitiene ir uz men bandysim pirmaji IVF. Mums sake, kad sperma gali atsistatyti nuo 2-5 metu. Mums pavyko jau dabar tureti 4,4 mln, nors pries 7 men buvo tik pavieniai spermiukai ir tie niekam tike... O dabar atsirado A ir B grupes! Zinoma, ju mazai, o ir morfologija prasta, todel mums taikys IVF+ISCI. Gyd sake nezino, ka mes darem, kad pasiekem tokiu rezultatu, bet liepe ta daryt ir toliau :-) O esme ta, kad sveikai gyvenam, sveika maista vartojam, vyras neruko, beveik negeria. Maisto produktai skirti tokie, kokie gerina spermos kokybe, dar biciu duonele gerai. Svarbiausia, as pati manau, buvo tai, kad mes labai atvirai su vyru kalbejom is esmes, kodel tokia liga jam atejo, uz ka. Zinoma, cia yra tikejimo ar netikejimo klausimas, taciau mes tikim, jog viskas gyvenime ne veltui vyksta. Buvo daug atgailos, klaidu supratimo, didziulio noro gyventi kitaip, didziulio optimizmo, meditaciju, graziu vizualizaciju, begales maldu... Aisku, dar leliuko nera, visiskai neaisku, kaip / ar pavyks pastot, taciau esami rezultatai mus labai nudziugino ir turim daug vilties ir dekingumo uz tai. Gal gi tikrai pavyks... Patys onkologai vyrui sake, kad grizta ju buve pacientai ir atsiveda savo atzalas. Sperma visiskai pasikeicia per metus, todel mums rekomendavo susilaikyti nuo vaikelio planavimo min metus, o geriausia - du. Zodziu ziuresim, kaip cia gausis.
Visoms panasioms poroms reikia darytis tyrimus, konsultuotis ir daryti zingsnius link to, kad ateitu musu vaikeliai pas mus.. Va kiek issiliejau :-)
Atsakyti
sveiki,man si tema irgi aktuali 2006 metais sirgau leukemija,gavau chemoterapija,o db 6 sav kaip nescia ir nezinau net ka ir galvot,visko bijau,net pas hematologus eit,bijau neigiamo poziurio,nors zinau,kad ir sveiki vaikai gimsta,pamenat atveji kai moteris po tokio gydymo po metu pagimde sveika leliuka..nebezinau ko imtis ir ka galvot,ka daryt
Atsakyti
QUOTE(vikute2007 @ 2010 11 12, 21:07)
sveiki,man si tema irgi aktuali 2006 metais sirgau leukemija,gavau chemoterapija,o db 6 sav kaip nescia ir nezinau net ka  ir galvot,visko bijau,net pas hematologus eit,bijau neigiamo poziurio,nors zinau,kad  ir sveiki vaikai gimsta,pamenat atveji kai moteris po tokio gydymo po metu pagimde sveika leliuka..nebezinau ko imtis ir ka galvot,ka daryt


As asmeniskai, gyvendama su vyru po chemoterapijos, manau, kad tu nieko nemanyk. Su meile, tikejimu, optimizmu augink savo mazyli...Tik taip jam padesi ir apsaugosi. O jei vis tiek neramu, tai gali man i az parasyt, as papasakosiu, kaip mums pavyko atgauti vyro spermiukus per neitiketinai trumpa laika - 1,7 metus. Leliuko dar nera, bet jau ir toks pasiekimas yra fantastika. Sekmes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vikute2007 @ 2010 11 12, 21:07)
sveiki,man si tema irgi aktuali 2006 metais sirgau leukemija,gavau chemoterapija,o db 6 sav kaip nescia ir nezinau net ka  ir galvot,visko bijau,net pas hematologus eit,bijau neigiamo poziurio,nors zinau,kad  ir sveiki vaikai gimsta,pamenat atveji kai moteris po tokio gydymo po metu pagimde sveika leliuka..nebezinau ko imtis ir ka galvot,ka daryt



jei Jus paguos, aš sirgau Hodžkino limfoma, antra stadija, bat stadija baisi, t.y. navikas iki diafragmos bet labai didelis, gavau chemijos 7 kursus BEACOPP, švytinimas, po 5 metų pastojau, leliuką planavom, pradėjau planuot praėjus 4 metams po gydymo, pastojau praėjus lygiai 5 metams po gydymo kas yra rekomenduojama, vaikui dabar beveik 2 metai, sveikas, guvus, gražuolis, pati nesitikėjau 4u.gif Viskas bus gerai tik reikia tuo tikėti, jei kas rašykit a.z. atrašysiu būtinai, nes visada po to kai išgirdau diagnozę, žinojau, kad turėsiu dar vaikų ir turiu, auginu dar ir vyresnį vaiką dabar jau 11 metų, kai susirgau jai buvo 3 m. Nusiraminkit viskas bus gerai, moterys net po transplantacijos gimdo sveikus vaikus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Deganti: 12 lapkričio 2010 - 21:44
Laba diena, matau, kad tema užmiršta, bet parašysiu, gal kam kada nors bus naudinga ir suteiks vilties.
Prieš 6 metus vyras susirgo ūmine limfoblastine leukemija. Prieš pradedant gydimą, daktarė pasiūlė užšaldyti spermą, jei dar galvojam apie vaikus. Tuo metu ne tai buvo galvoje, juolab, kad du auginom. Gydimas sunkus, bet praėjo sėkmingai. Visų vaistų anotacijose rašė, kad kenkia vaisingumui. Praėjo keletas metų, Gyvenam normalų gyvenimą. Nusprendėm įsitikinti ar tikrai nevaisingas, kad nebereikėtų saugotis nėštumo. Buvau pritrenkta rezultatų ir biologė stebėjosi. Sveikesnis negu sveikas. Spermetozoidų kiekis ir judrumas viršija normą. Ir viskas su jais gerai.
Taigi, informacija jauniems vyrams, kad neskubėtų nukabinti nosies. Ne visad būna taip, kaip skelbia teorijos.

Atsakyti
Laba diena, gal dar yra šeimų, porų, kurių vyras po chemoterapijos. Kaip vyrų vaisingumas, per kiek laiko atsistatė spermiukai.
Mano vyras yra 2 m. po gydymo, prieš 4 mėn. pasidarė tyrimą, tačiau nerado spermiukų.
Atsakyti