Įkraunama...
Įkraunama...

Iki kada virinote vandenuką, skirtą atsigerti?

Labutis. Nuo kada vaikelis gali atsigerti nevirinto vandens?
Atsakyti
Jau nuo kokių metukų mažiui duodu vandens iš krano, nevirinto. Tik jei skiedžiu sultis, tada su virintu, ne taip greit surūgsta.
Atsakyti
as tai ir pati negeriu nevirinto vandensi, o vaikui tuo labiau neduodu, nors jam tik metukai ir 2 men smile.gif ar manot, kad galima gerti nevirinta ir suaugusiems?
Atsakyti
Aš tai geriu, žinoma, retkarčiais ir nedaug.
Atsakyti
As geriu ir virinta,ir nevirinta vandeni,bet vaikui visada duodu tik virinta
Atsakyti
Nors mano mazgiui jau tuoj dveji metukai,bet as dar vandenuka virinu,ir be to dar ji perkame tuose dideliuose buteliuose po 5 ir 7l. Nes namuose vanduo ,netinka nei gerimui nei valgio darymui. Gal jau reiktu bandyti duoti ir nevirinta,bet jau tas pripratimas smile.gif
Atsakyti
jei jau nevirintas, tai jau bent per filtrus turetu but perleistas thumbup.gif
Atsakyti
as pati geriu nevirinta pilnu tempu.
mazei virs metuku kartais jau ipilu nevirinto - tiesiog kartais reikia, o virinto atvesusio nera, tai ir ipilu.
na ne visai tiesiai is krano - is brita filtro.

truputi keista del sulciu skiedimo - o tai kiek tu laikai tas sultis atskiestas, kad jos surugti speja? blink.gif

o cia siaip pamastymai:
ka mes sunaikinam virindami?
virindami galim sunaikinti visokias bakterijas ir virusus. abejoju ar vandentiekio vandenyje ju yra. sulinio ar saltinio vandenyje tikrai gali buti.
virinant siek tiek nuseda kalkes. jos suteikia bloga estetini vaizda vandeniui ir gadina musu indus. bet ar kenkia sveikatai, nezinau g.gif.
gelezis gadina vandens skoni, kvapa ir vaizda, bet sveikatai nei kenkia nei padeda. virinant dalis nuseda, bet ne del virinimo, o del to kad siaip vanduo pastovejo...
virinant isgaruoja chloras.
didziausias baubas nitratai virinant niekur nepranyksta...
Atsakyti
QUOTE(san @ 2005 06 20, 12:48)

truputi keista del sulciu skiedimo - o tai kiek tu laikai tas sultis atskiestas, kad jos surugti speja? blink.gif



Įtariu, man čia klausimas g.gif
Na, pvz. atskiedžiu sultis vakarop, kokią 16-17 val. Ir jei neišgeria per vakarą, palieka kur nors ant stalo, tai ryte atsikėlęs (apie 11-12 val) varo atsigerti. Tai jei skiesta buvo su nevirintu vandeniu, tai jau skonis kitoks. Na ne surūgęs visiškai, bet jau jaučiasi. O su virintu dar normalus skonis. Bet betkuriuo atveju ryte varau atimti ir padaryti naujų, neduodu gerti vakarykščių.

O vanduo iš krano mūsų rajone yra geras ir geriamas. Virinto vandens skonio aš pati nemėgstu, jei geriu vandenį, tai tik iš krano.
Atsakyti
As tik nevirinta beveik ir geriu. Na neskaitau, kavu, arbatu, kompotu , sulciu. O mazei ir kartais duodu, tegu pratinas prie visokiu bakteriju ax.gif
Atsakyti
Aš pati nelabai mėgstu nevirinto vandens ir mažiukei neduodu. Gal labai ir nepakenktų, bet virintas saugiau. O dėl pratinimo prie bakterijų, manau, kad mažiai ir taip jų gauna daugiau nei reikia.
Atsakyti
Ir pati niekad negeriu ir vaikui neduodu. Ar didele beda isvirinta vandeni atsaldyti po saltu is krano. Kitai reikalas vanduo is buteliu. Ten ir yra geriamasis vanduo, bet ir ji po paros-dvieju jau reikai uzvirint, kad sunaikinti bakterijas.
Vandantiekio vanduo chloruotas, virinant chloras isgaruoja, nuoseda kalcio, magnio druskos (kalkiu nuosedos).
Nors ir sakoma kad vaikui reikai duoti "gyvo", nevirinto vandens. Bet as dar nerizikuoju tongue.gif
Atsakyti