Įkraunama...
Įkraunama...

Antklodės kūdikiams, vaikams

Aš pirmą kartą nestuke.gif Mažiukas turi gimti balandį. Taigi viskas nauja ir pirmą kartą smile.gif Kyla begalės klausimų. Dėl vieno dalyko neapsisprendžiu g.gif Galvoju gal jus turinčios patirties mamytės patarsite man smile.gif
Aš jau forume prisiskaičiau ir nusprendžiau, kad geriausiai mažylį apkloti merinosų vilnos kaldryte ar dekiuku. Kadangi mano mažylis gims pavasarį, kai dar nėra labai šilta, bet ir nėra labai šalta, tai vat nežinau, ką geriau pirkti, ar kaldrytę ar užtektų vilnonio dekio ir dar užmesti keletą dekių ant viršaus (na kad temperatūrą galima būtų reguliuoti).
"Kurimoj" yra tokie merinosų vilnos dekiai (iš abiejų pusių vilna) ir kaldrytės (visa kaldrytė vilnonė, tik iš vienos pusės dar medvilnės yra dėta). Tai vat ir nebežinau, kas čia geriau, kad mano zuikis nesušaltų ir neperkaistų g.gif Ką jus pirkote?
Na tikiuosi aiškiai išsireiškiau smile.gif
Labai lauksiu jūsų patarimų 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(gusia @ 2006 01 29, 20:35)
Aš pirmą kartą  nestuke.gif Mažiukas turi gimti balandį. Taigi viskas nauja ir pirmą kartą  smile.gif  Kyla begalės klausimų.  Dėl vieno dalyko neapsisprendžiu  g.gif Galvoju gal jus turinčios patirties mamytės patarsite man  smile.gif
Aš jau forume prisiskaičiau ir nusprendžiau, kad geriausiai mažylį apkloti merinosų vilnos kaldryte ar dekiuku. Kadangi mano mažylis gims pavasarį, kai dar nėra labai šilta, bet ir nėra labai šalta, tai vat nežinau, ką geriau pirkti, ar kaldrytę ar užtektų vilnonio dekio ir dar užmesti keletą dekių ant viršaus (na kad temperatūrą galima būtų reguliuoti).
"Kurimoj" yra tokie merinosų vilnos dekiai (iš abiejų pusių vilna) ir kaldrytės (visa kaldrytė vilnonė, tik iš vienos pusės dar medvilnės yra dėta). Tai vat ir nebežinau, kas čia geriau, kad mano zuikis nesušaltų ir neperkaistų  g.gif Ką jus pirkote?
Na tikiuosi aiškiai išsireiškiau  smile.gif
Labai lauksiu jūsų patarimų  4u.gif

pirmas gimė gegužį tada buvo šalta kaip balandį tai mes sūnų aprengėm drabužėliais šiltais ir suvyniojom į šiltą dekį. o dabar vasario pabaigo kovo pradžioj laukiam tai numegsiu iš vilnos kostiumėlį į vilksim į kombenzoniuką kur nuo 0 iki3 mėn. ir įsuksim į tą patį dekį, na jei dar reiks tai ir į nešioklę įgrūsim smile.gif . gal tai tau padės apsispręsti. sunku ką patart kai neesi matę daikto natūroj, o be to tie orai mūsų Lietuvėlej tai nenuspėjami.
Atsakyti
QUOTE(gusia @ 2006 01 29, 20:35)
Aš pirmą kartą  nestuke.gif Mažiukas turi gimti balandį. Taigi viskas nauja ir pirmą kartą  smile.gif  Kyla begalės klausimų.  Dėl vieno dalyko neapsisprendžiu  g.gif Galvoju gal jus turinčios patirties mamytės patarsite man  smile.gif
"Kurimoj" yra tokie merinosų vilnos dekiai (iš abiejų pusių vilna) ir kaldrytės (visa kaldrytė vilnonė, tik iš vienos pusės dar medvilnės yra dėta). Tai vat ir nebežinau, kas čia geriau, kad mano zuikis nesušaltų ir neperkaistų  g.gif Ką jus pirkote?
Na tikiuosi aiškiai išsireiškiau  smile.gif
Labai lauksiu jūsų patarimų  4u.gif

Mes patys miegam po vilnonem antklodem, tai su jom vasara nekarsta, o ziema nesalta thumbup.gif
Manau, kaldryte gali drasiai pirkt. Juk butuose salciausia buna pavasari, kai jau nebesildo, o lauke dar nekarsta. Nebet, jus patys galit reguliotis.
Atsakyti
Gusia, nesijaudink console.gif kai mažiukas ar mažiukė gims - viską matysi pagal situaciją. Maniškis gimė spalį, bet labai šalta nebuvo - kambary apie 20 laipsnių. Miegant apklodavau ėriuko vilnos dekučiu, kai vėsiau - dvigubu. paskui kai paaugo ir ėmė nusispardyti būtų super buvę turėti specialų "maišą". deja, jo negavom pirkt, o dabar miega po pūkine antklode (paveldėta iš pusbrolio) ax.gif
Atsakyti
Na ir aš pritarsiu taip pat, kad neverta dabar skubėti ir viską susipirkti iš anksto. Palauk, kol pagimdysi ir tada matysi, ko tau dar trūksta. O kai prisipirksi per daug, tai vėl bus veltui išleisti pinigai...
Atsakyti
QUOTE(sakri @ 2006 02 12, 12:55)
Gusia, nesijaudink console.gif kai mažiukas ar mažiukė gims - viską matysi pagal situaciją. Maniškis gimė spalį, bet labai šalta nebuvo - kambary apie 20 laipsnių. Miegant apklodavau ėriuko vilnos dekučiu, kai vėsiau - dvigubu. paskui kai paaugo ir ėmė nusispardyti būtų super buvę turėti specialų "maišą". deja, jo negavom pirkt, o dabar miega po pūkine antklode (paveldėta iš pusbrolio)  ax.gif

Man vat anyta pasius ta specialu maisa smile.gif Pradzioj skambejo taip baisiai, atrodo, kad vaikeli i maisa ikisi smile.gif , na bet ziuresim gal ir pasiteisins tas maisas g.gif
Atsakyti
mes nuo pat gimimo naudojam vilnonį pleduką Lana. Kai dabar šalta, ant viršaus apkloju kaldryte. Bet be pleduko ji neužmiega, užsimeta jį ant nosiuko, kad būt šilta ir tik tada nurimsta. O man ramu, kad neuždus. Be to, tas pledukas mažytis, gal metras ant metro, tai nepasiklysta jame tongue.gif Esu patenkinta, nors kainavo daugokai ax.gif
Mano zuikis gimė birželį (kai nereik lyg kukulių aptulotį), tai labiausiai pasigedau pirkti mažų kaldriukų, kad tilptų į vežimuką ir pintą lopšį, tai anyta iš didelės vatinės kaldros(spec. tokios norėjau, kad gerai priglustų, nenusispardytų. Nors vaikų parduotuvėse jas peikė ir bandė įkišti vaikiškas nesąmoningom kainom sintetines ar kimštas vilna) pasiuvo mažutę, man patiko.
Atsakyti
Mažė gimė rugsėjį, nakčiai aš ją aprengdavau šliaužtukais ir suvyniodavau į kaldrytę (medvilninė) ir dar užklodavau sintiponine-medvilnine kaldryte (nedidelių išmatavimų, kaip tik kūdikiui). Po mėnesio dėjau į miegmaišiuką ir užklodavau kaldryte. Na man buvo patogu turėti keletą kadryčių, tai pagal situaciją ir žiūrėjau ax.gif Turiu ir vilnonę kaldrytę, ją naudojau lauke, arba ant žemės patiesiu. Man patogu, kai turiu įvairų pasirinkimą mirksiukas.gif
Atsakyti
Savo kleckui nupirkom vilnonį dekutį. Nešala ir nesukaista thumbup.gif
Atsakyti
Na va žiema artėja ir mums kažką reiks rimtesnio sugalvoti, nors esam dar maži, bet labai greit mokam nusispardyti, o tada jau rankytės kaip ledas doh.gif
Reikės kokią avies vilnos šiltą kaldrytę nusipirkti ir kuo greičiau šalčiai artėja tik neaišku kada šildymą įjungs verysad.gif
Atsakyti
turėjom vatinį- kurį aš per nežinojimą išskalbiau ir.aišku išmečiau. ir pas senelius turim pukinį. vatinis -šiltas bet gal sunkokas? o pukinis -man kaip debėselis -kaba virš kūno ir nešildo smile.gif

bute dabar nešilta, nesam perdaug užsigrūdinę, bet ir kaisti nesinori. sintetikos nepripažįstu. bet tie su vilna (bauer - ar kaip ten..) man atorodo irgi pesunkus. nors mes patys miegam po tokiais. be to jei brangoki. bet tebunie tie 200-300 Lt jei bučiau tikra, kad ir sveika ir šilta..............

mačiau loritos -bet vilna yra viduj, išorėj medvilnė - bet pasirodė toks plonas plonas... nors sako kad užteks šilumos...

na vienu žodžiu svarstau...........ir lauiu patarimų.

labai dėkuoju visiems iš anksto...................
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo DAISY: 13 lapkričio 2006 - 09:17
QUOTE(alinka @ 2006 10 23, 09:39)
turėjom vatinį- kurį aš per nežinojimą išskalbiau ir.aišku  išmečiau. ir pas senelius turim pukinį. vatinis -šiltas bet gal sunkokas? o pukinis -man kaip debėselis -kaba virš kūno ir nešildo smile.gif

bute dabar nešilta, nesam perdaug užsigrūdinę, bet ir kaisti nesinori. sintetikos nepripažįstu. bet tie su vilna (bauer - ar kaip ten..) man atorodo irgi pesunkus. nors mes patys miegam po tokiais.  be to jei brangoki. bet tebunie tie 200-300 Lt jei bučiau tikra, kad ir sveika ir šilta..............

mačiau loritos -bet vilna yra viduj, išorėj medvilnė - bet pasirodė toks plonas plonas... nors sako kad užteks šilumos...

na vienu žodžiu svarstau...........ir lauiu patarimų.

labai dėkuoju visiems iš anksto...................

Sveika. Manau kad visai neblogi yra naturalios vilnos adijaliukai. As pati katik toki nusipirkau tik mazesni savo busimam naujagimiui,bet yra pirkti ir didesniu uz visai padoria kaina. Savam mokejau 45l o didesni apie 90. Beto daug kas isgyre kad labai geri ir silti ir nuo alergijos kadangi gryna vilna. Sekmes!
Atsakyti