Įkraunama...
Įkraunama...

Skanaus! - 5

o aš kepiau picą bigsmile.gif
mb pirmas klausimas, kai paragavo, buvo: - ar dar kartą galėsi iškepti? biggrin.gif
sakau, galėsiu, tada jis: - o kas antrą dieną? lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(yuki @ 2006 11 13, 13:27)
o aš kepiau picą bigsmile.gif
mb pirmas klausimas, kai paragavo, buvo: - ar dar kartą galėsi iškepti?  biggrin.gif
sakau, galėsiu, tada jis: - o kas antrą dieną? lotuliukas.gif



o kokia tu darei g.gif
Atsakyti
sveikute, sonatina, noreciau issikepti varkes surgyciu, bet niekur negaunu krakmolo verysad.gif gyvenu ne lietuvoj.ar iseitu tokios pat skanios jei as jo nedeciau, o gal kuomnors ji galima pakeisti 4u.gif
Atsakyti
Smiling, džiaugiuosi, kad apkepas patiko smile.gif

pakalnute, oho kiek visko išbandei bigsmile.gif Malonu, kad apkepas ir kalakutiena patiko... O vištienai visgi manau trūko čili padažo (jo tikrai yra visose didžiosiose parduotuvėse egzotiniuose skyreliuose)... O vietoje vyno aš pyliau sultinio, tad saldumo visiškai nesijautė... O dėl varškėčių merginos jau atsakė - į tešlą reikia 2 v. š. miltų ir kažkiek varškėčiams apvolioti... Aš tiesiog šaukštu įmetu gabalą tešlos į miltus, ten šiek tiek pavolioju ir šaukštu dedu į keptuvę bei lengvai prispaudžiu...

Spurgita, labai malonu, kad vištiena taip jums patinka... rolleyes.gif

kregzde, džiaugiuosi, kad kukuliai patiko thumbup.gif

dolile, labai smagu, kad visi (beveik tongue.gif ) patiekalai pavyko ir patiko smile.gif

Finna, malonu, kad ir žuvis, ir šepardo pyragas patiko ax.gif

luluxe, džiaugiuosi, kad keksiukai visada pavyksta smile.gif Tikiuosi ir kiti išsirinkti patiekalai patiks... Apie Kūčių stalą kol kas negalvoju, nes dar namie neorganizuoju...

Mama_Tania, šaunu, kad citrininis keksas patiko thumbup.gif Didelį keksą reikėtų kepti 40 - 50 min. (reikia tikrinti mediniu pagaliuku...)

Baisa, deja, man irgi šiek tiek jautėsi kiaušiniai ir aš ieškojau priežasčių - realiausiai, kad vis dėlto baltymai nebuvo gerai išplakti... doh.gif

Linaiva, šaunu, kad ir vyrą privertei gaminti biggrin.gif Šiaip sausa neturėjo gautis, nebent tikrai sultinio pagailėjo... Zuikį aš kepu arba įtiesusi kepimo popieriaus arba folijos... "Obuolių rudenyje" ir man obuoliai nesukepė, manau viskas priklauso nuo obuolių rūšies...

sandralita, deja šiuo metu Lietuvoje už fantastišką kainą būna pirkti tik beskonių braškių... tongue.gif

rts, labai ačiū už sveikinimus wub.gif (beje, gimtadienis rytoj... ax.gif )

EDITUSKA, džiaugiuosi, kad apkepas patiko smile.gif

WANDA, pyragas atrodo fantastiškai thumbup.gif Džiaugiuosi, kad patiko...

kriziuk, labai malonu, kad vištiena su obuoliais patiko... Ir kad kaip visada ant stalo buvo pyragas... rolleyes.gif

yuki, labai džiaugiuosi, kad pica patiko thumbup.gif

Marinčik, štai čia yra Tešlos picai receptas 4u.gif

deina, krakmolo tikrai turi būti... O kokioje šalyje esi? Šiaip gal tada dėčiau kokio vanilinio pudingo miltelių... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Marinčik @ 2006 11 13, 12:38)
o kokia tu darei g.gif


QUOTE(Sonatina @ 2006 11 13, 13:53)
Marinčik, štai čia yra Tešlos picai receptas 4u.gif

sonatina, jau atsakė, o viršų dariau mb mėgstamiausią iš submarino ax.gif
patiko tai ne tas žodis, aš ir pati valgyčiau ją kas antrą dieną biggrin.gif
Atsakyti
user posted image

Pyragas su obuolių - varškės įdaru

Tešla
100 g minkšto kambario temperatūros sviesto
100 ml cukraus
1 kiaušinis
300 ml miltų
½ a. š. kepimo miltelių

Įdaras
500 g varškės
200 ml riebios grietinėlės
2 kiaušiniai
150 ml cukraus
2 v. š. krakmolo
1 v. š. citrinų sulčių
½ a. š. malto imbiero
1 a. š. malto cinamono
200 ml tarkuotų obuolių

Sviestą išplakti su cukrumi. Įmaišyti kiaušinį. Suberti persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Išmaišyti tešlą (tešla gaunasi labai minkšta).
22 cm skersmens torto formą ištepti sviestu, dugną iškloti kepimo popieriumi. Tešla rankomis iškloti formos dugną ir sieneles.
Visus įdaro komponentus kruopščiai išmaišyti (geriausiai mikseriu) ir supilti į formą ant tešlos.
Kepti 1 val. 20 min. iki 175º C įkaitintoje orkaitėje (jeigu viršus labai greitai ims rusti, viršų reikėtų pridengti folija).
Pyragą išimti iš formos tik visiškai ataušusį. Galima pabarstyti cukraus pudra.

P. S. labai skani tešla, tik geriau ją iškloti plonu sluoksniu... Varškę naudojau Mūsų švelniąją liesą (3 indelius)... Imbiero nedėjau... Labai paprastai paruošiamas skanus ir lengvas pyragas... rolleyes.gif

user posted image
Atsakyti
Sonatina, daug kam naudoji saldų čili padažą. O kokį konkrečiai? Aš pirkua Thai, tai jis mano skystokas, peršviečiamas pasirodė, l. daug reikia dėti, kad jaustųsi.
Atsakyti
Monica, štai čia nelabai seniai rašiau apie čili padažus... smile.gif
Atsakyti
vakar vakarienei gaminau mini picas. Skanumelis thumbup.gif
Atsakyti
user posted image

Višta su adžika, kepta kepimo rankovėje

1,2 – 1,5 kg višta
100 g grietinės
2 – 3 a. š. adžikos
2 – 3 skiltelės česnako
druskos, pipirų

Vištą iš visų pusių įtrinti druska ir pipirais. Sumaišyti grietinę su adžika ir smulkiai supjaustytu česnaku. Šiuo mišiniu aptepti vištą iš visų pusių ir iš vidaus. Pamarinuoti bent valandą šaldytuve. Dėti į kepimo rankovę, iš viršaus rankovę keliose vietoje pradurti ir kepti iki 200º C įkaitintoje orkaitėje 1 val.

P. S. adžikos dėjau miltelius, bet puikiai tinka ir pasta. Kartu su višta į rankovę įdėjau kelias susmulkintas bulves bei morkas, bei pakelį šaldytų briuselio kopūstų... Daržoves dar pasūdžiau ir išmaišiau su šaukšteliu aliejaus bei šaukšteliu Santa Maria Viduržemio jūros prieskonių mišinio... Labai paprasta ir skanu... rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(peledziuke @ 2006 11 13, 16:33)
vakar vakarienei gaminau mini picas. Skanumelis thumbup.gif



o kaip atrodo keksiukų formas tokias metalines g.gif
Atsakyti
peledziuke, džiaugiuosi, kad mini picos patiko smile.gif

Marinčik, metalinės keksiukų formelės atrodo štai taip:

user posted image
Atsakyti