Įkraunama...
Įkraunama...

Skanaus! - 5

Sonatina, o mėsos kukulius su sūreliu galima gaminti keptuvėje ant dujinės, ar būtinai orkaitėje g.gif

žinai, sonatina, ne kartą norėjau parašyti, bet vis kažkaip pamiršdavau. gaminant pagal tavo receptus virtuvėje būnu pakilios nuotaikos, vis tik smagu kai sekasi gaminti thumbup.gif o tada mintys sukasi, kad galėčiau gaminti taip kiekvieną dieną lotuliukas.gif (ko aš nedarau)
Atsakyti
Sonatina,
Esu ir aš išbandžiusi keletą Tavo receptėlių, bet va vis neprisiruošiau parašyti patirties, o vakar SM mano žinutę prarijo.
Pavėluotai, bet sveikinu su Gimtadieniu, linkiu skanaus gyvenimo.

Kiniški paplotėliai – įdomiai paruošiamas patiekalas. Jaučiasi kitos virtuvės skonis. Labai skanu su sojos padažu arba kečupu. Tiesa, atšalę jie neskanūs, verta gaminti tiek, kiek suvalgysite, arba šildyti teks.

Obuolių pyragas su jogurtu – labai patiko mano vyrui, kuris nemėgsta saldžių pyragų. Tikrai gaivus, „šlapias“ ir ne per saldus pyragas. Naudojau persikinį jogurtą, tai truputį jautėsi ir persikai. Labai gražiai atrodantis pyragas.

Kiaušinių-faršo vyniotinis. Labai panašų kepdavau ir ankščiau, tik su grybų arba vištienos, pievagrybių ir paprikų įdaru. Vyrui patinka, nes mėgsta kiaušinienę, o šis patiekalas – kaip itin gražiai atrodantis omletas mirksiukas.gif

Pyragas „Obuolių ruduo“ – man labai skanus, toks tirpstantis tiek burnoje, tiek lėkštėje. Saldus-toks ir turi būti desertas. Labai skanu vos vos šiltas su ledais.

Vištiena su garstyčiomis – paprastas, švelnus patiekalas. Labai skanu su virtais ryžiais, paskanintais prieskoniais ir sojos padažu (iš jų darau formelę, o palink dedu vištieną-labai gražiai atrodo).

Šiandien mėginsiu kiaulieną korėjietiškai, nes turiu kumpio. Ir Aharoni obuolių pyragą kepsiu, nes tik tokiu būdu sugebam naikinti obuolius biggrin.gif

Ačiū Tau už paprastus ir skanius receptėlius 4u.gif . Labai smagu, kai galima rasti receptų, į kuriuos neįeina nesuprantamų pavadinimų daržovės, šaknys ir kiti dalykai.
Atsakyti
Vakar ruošiau kiaulieną korėjietiškai, tai vyras valgė net ausys lapsėjo, buvo baisiai patenkintas wub.gif sakė thumbup.gif O pavalgęs paklausė, ar negalėčiau to pačio pagamint ir šiandien smile.gif
Atsakyti
Sonatina,turiu stiklainiuka saldžiai paruoštų svarainių,ką patartum su jausi paruošti?
Atsakyti
user posted image

Pikantiškas vaflių tortas

pakelis vaflių lakštų
kietai virtų kiaušinių
krabų lazdelių
marinuotų agurkų
fermentinio sūrio
majonezo
česnakų
druskos, pipirų, citrinos sulčių

Sluoksniuoti maždaug tokia tvarka:

Vaflio lakštas, apteptas majonezu
Tarkuotas fermentinis sūris, pamaišytas su išspaustu česnaku

Vaflio lakštas, apteptas majonezu
Tarkuoti marinuoti agurkai

Vaflio lakštas, apteptas majonezu
Tarkuotos krabų lazdelės ir šiek tiek citrinų sulčių

Vaflio lakštas, apteptas majonezu
Tarkuoti kiaušiniai, pabarstyti druska ir pipirais

Ir t. t.

Viršutinis turi būti vaflio lakštas, apteptas majonezu ir papuoštas pagal skonį.

P. S. česnako ir citrinų įdėti pamiršau, bet vis tiek gavosi labai skanu ir neįprasta rolleyes.gif

user posted image
Atsakyti
Oi kaip skaniai atrodo. Mano mažiuj patiks.
Sonatina, kaip suprantu reikia palaikyti, kad lakštai persigertu majonezu?
Atsakyti
QUOTE(Sonatina @ 2006 11 15, 15:55)
Pikantiškas vaflių tortas

blush2.gif Sonatina, parašyk, prašau, nors kiek maždaug produktų reikės (pvz., krabų lazdelių, agurkų, sūrio, kiaušinių) blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bea: 15 lapkričio 2006 - 19:51
user posted image

Triufelių tortas su avietėmis ir grietinėle

Biskvitas
6 kiaušiniai
2/3 puodelio cukraus
2 v. š. kakavos miltelių
5 v. š. miltų
2 v. š. krakmolo

Sirupas

3 v. š. vandens
2 v. š. cukraus
1 v. š. likerio

Glazūra
250 ml riebios grietinėlės
50 g sviesto, supjaustyto kubeliais
2 v. š. cukraus
350 g susmulkinto šokolado
1 a. š. vanilės

Kremas
500 ml riebios grietinėlės
3 v. š. cukraus pudros
2 v. š. avietinio brendžio ar likerio
3/4 a. š. vanilės
2 puodeliai šviežių aviečių (galima ir šaldytų – atšildytų ir gerai nuvarvintų)

Biskvitas
Įkaitinti orkaitę iki 190º C. Didelę skardą (esančią prie orkaitės) iškloti kepimo popieriumi.
Kiaušinius išplakti su cukrumi iki baltumo (5 – 7 min.). Miltus sumaišyti su krakmolu ir kakava, persijoti. Per du kartus labai atsargiai įmaišyti miltus į kiaušinių masę (aš tai darau ranka). Tešlą supilti į paruoštą skardą ir išlyginti mentele. Kepti ~ 15 – 20 min.
Iškepusį biskvitą apversti ant patiesto kepimo popieriaus ir atsargiai nuimti popierių, ant kurio kepė. Tada kartu su popieriumi, ant kurio patiesta, susukti į vyniotinį ir palikti, kad biskvitas atauštų.

Sirupas

Vandenį užvirti su cukrumi, išmaišyti kol ištirps cukrus ir įmaišyti likerį.

Glazūra
Sumaišyti grietinėlę, sviestą ir cukrų puode ir kaitinti ant vidutinės ugnies pamaišant, kol sviestas ištirps ir masė pradės virti. Nukelti nuo viryklės, sudėti šokoladą bei vanilę. Maišyti, kol šokoladas visiškai ištirps. Ataušinti vis pamaišant iki reikalingos konsistencijos (~ 1 val.). Glazūrą galima pasiruošti ir savaitę prieš, uždengus laikyti šaldytuve ir prieš naudojant nuolat maišant pašildyti ant nedidelės ugnies, kol bus reikiamo tirštumo.

Kremas
Mikseriu išplakti grietinėlę su cukraus pudra, brendžiu ir vanile dideliame inde iki standumo. Atsargiai įmaišyti avietes.

Išvynioti biskvitą ir išilgai perpjauti į 6 vienodo pločio juosteles. Kiekvieną juostelę apšlakstyti paruoštu sirupu. Aptepti praaušusia glazūra, ant viršaus tolygiai paskleisti kremą. Vieną juostelę lėkštės centre susukti į vyniotinį. Aplinkui vieną po kitos apsukti visas kitas paruošta juosteles. Tortą apjuosti išardomos torto formos kraštu ir 10 – 15 min. pašaldyti šaldiklyje. Nuimti formos kraštą ir tortą aptepti likusia glazūra. Papuošti (plakta grietinėle, avietėmis ir kt.).
Palaikyti šaldytuve bent kelias valandas.

P. S. beje, tortą būtinai pjaustykite peiliu, suvilgytu karštu vandeniu - tada glazūra ir pats tortas nesusispaus ir lygiai atsipjaus (peilį reikia nuplauti karštu vandeniu prieš pjaunant kiekvieną gabaliuką ax.gif )

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sonatina: 16 lapkričio 2006 - 09:06
Sonatina, ar galima pagal receptą "Višta su adžika, kepta kepimo rankovėje" naudoti tik vištos gabaliukus 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mama_Tania: 15 lapkričio 2006 - 16:43
krika, manyčiau, kad galima ir keptuvėje, tik turbūt uždengčiau dangčiu... g.gif

Vyneta, labai ačiū už sveikinimus ir už tai, kad jau tiek patiekalų išbandei bigsmile.gif Džiaugiuosi, kad patiko, tikiuosi ir kiti numatyti patiekalai patiks 4u.gif

*Miuriele*, labai malonu, kad kiauliena patiko smile.gif

daliela, tiesiog neįsivaizduoju... g.gif Man tokie svarainiai labiausiai tinka į arbatą vietoje cukraus... rolleyes.gif Gal kitos merginos ką patars... g.gif

tavi, aš pasiruošiau tortą iš vakaro, tad buvo kaip tik smile.gif

Mama_Tania, aš sunaudojau maždaug 4 kiaušinius, ~400 g krabų lazdelių, 1/2 stiklainio marinuotų agurkų, ~200 g sūrio, ~1/2 indelio majonezo...
Vištos tikrai galima kepti ir gabaliukus, tik manau, kad iškeps greičiau, nei per valandą smile.gif
Atsakyti
Vakar gaminau sufle su Nutella, tik vietoj Nutella dejau Rududu - mano skoniui siaip sau, nes specifinis skonis nuo Rududu, tad tek sieskot kito kremo, nes sufle man labai patinka ax.gif

O siandien kepiau keksiukus su persikais , tai kazkaip skystoka tesla gavosi ir keksiukai tiesiog isbego is formeliu sad.gif Ir truputi per saldus. Tai manau, gal reiketu maziau cukraus det kokiu 30 g, bet ar to pakaktu , kad tesla butu tirstesne?
Atsakyti
Sonatina, norėjau paklausti, kokio skersmens torto formoje daryti tortą su triufeliais? Ar neperdidelė 26cm? ir dar ar biskvitas nesukietes,jei jį iškepsiu 4dienį, o tortą darysiu 6dienį? 4u.gif
Atsakyti