Įkraunama...
Įkraunama...

"Gyvasis" vanduo

Daznai girdziu, kad "gyvasis" vanduo sveikiau organizmui, svaresnis ir t.t.

O kaip ji padaryt "gyvuoju" ??? Kiek girdejau, reikia perfiltruoti paprasta vandeni ir ideti sidabrini sauksteli. Gal turit patarimu?
Atsakyti
Viksreli, vieni vandeni sidabruoja kaip tu aprasei sauksta ar kita sidabrini daikta ideda ir laiko.
Kiti saldo, o veliau atitirpina ir geria, bet ten dar ne visa atitirpina kazkaip, jei nori galiu pasiskaityti, kazkur knygute turejau wink.gif
Zadi sveikai gyvent pradet? smile.gif
Atsakyti
QUOTE
Viksreli, vieni vandeni sidabruoja kaip tu aprasei sauksta ar kita sidabrini daikta ideda ir laiko.
Kiti saldo, o veliau atitirpina ir geria, bet ten dar ne visa atitirpina kazkaip, jei nori galiu pasiskaityti, kazkur knygute turejau wink.gif
Zadi sveikai gyvent pradet? smile.gif


Jei nesunku, pasiziurek wink.gif. Buciau labai dekinga ;D.
Atsakyti
Naujame zurnale "Tu" skaiciau apie ta gyvaji vandeni. Atrodo gyvasis yra tirpsmo vanduo. Na raso, kad labai sveika, jaunina ir t.t. o kaip is tiesu?
Atsakyti
Dar kazkada laikrasciuose reklamuodavo kazkoki vandens jonizavimo aparata, kuris ikrauna vandeni teigiamo kruvio jonais (atrodo, nieko nesumaisiau  :smile.gif) Irgi tipo labai sveika. Bet dabar nebesimato tos reklamos  :smile.gif

O apie sidabro nauda seniai jau buvo rasyta, ir kad vandeni laikyt sidabriniuose asociuose, ir kad valgyt kasdien sidabriniais irankiais, o ne sveciam "cedyt"  ;)
Atsakyti
QUOTE
Naujame zurnale "Tu" skaiciau apie ta gyvaji vandeni. Atrodo gyvasis yra tirpsmo vanduo. Na raso, kad labai sveika, jaunina ir t.t. o kaip is tiesu?



O neraso tam zurnale, kaip ji pagyvint?
Atsakyti
Tiksliai nepamenu, bet atrodo uzsaldai ir atitirpini, aisku ir suvartot kuo greiciau reikia.
Atsakyti
Mano mociute visada geria tik atitirpinta vandeni, filtruota uzsaldo, ir po to tiesiog atitirpina.  
O girdejau yra kazkokie vandens filtrai (apie 600-800Lt) kurie is bet kokio vandens padaro gyva. :smile.gif Nezinau to veikimo principo ("firmos paslapts" turbut) bet siule man toki filtra isigyt, neaiskindami principo, as kazkaip nelabai sutikau, nors gal jei buciau parodzius susidomejima gal ir papasakotu daugau. Siaip jei kam idomu galeciau tos imones telefona gaut, paskambintumete, gal jums isaiskintu.
Atsakyti
QUOTE

O girdejau yra kazkokie vandens filtrai (apie 600-800Lt) kurie is bet kokio vandens padaro gyva.



Daugoka... :smile.gif
Atsakyti
Radau siokios tokios info inete:

[table]
[tr]
[td]Rūgštinis vanduo (jį dar vadina anolitu, negyvuoju vandeniu) - bespalvis skaidrus skystis su rūgšties kvapu, rūgštelėjęs. Šis vanduo - puikus baktericidas, dezinfektorius.

Jis sulėtina organizmo bioprocesus, sumažina kraujospūdį, veikia raminančiai, pagerina miegą, mažina skausmus sąnariuose, kadangi turi druskas tirpdančių savybių. Reguliariai skalaujant burną po valgio, nustoja kraujuoti dantenos, gerai dezinfekuojasi burnos ertmė, palaipsniui tirpsta dantų akmenys.

Jis gerai dezinfekuoja tvarsliavą, baltinius, drabužius, avalynę, įvairią tarą, vaisius, daržoves, patalpas, netgi gruntą vazonėliuose ar lysvėse.

Labai efektyviai gydo slogą, sustabdo žmonių, paukščių bei gyvulių viduriavimą. Moterys gali lengvai pasigaminti rūgštinio vandens su labai plačiai reklamuojama koncentracija pH=5,5 ir praustis be brangiai kainuojančių užsienietiškų preparatų. Anolitas gerai (drėkina paviršius ir įsiskverbia į odą, greitai parūgština organizmą.

Laikant sandariai uždarytuose induose, savo savybes išsaugo keletą savaičių.
[/td][td][img]http://www.ascendingenterprises.com/images/water.gif[/img][/td][/tr][/table]

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Šarminis vanduo (katolitas, gyvasis vanduo) - drumzlinas, pilkas skystis, tačiau po reakcijos jis greitai nusiskaidrina: jame iškrinta nuosėdos - įvairios vandens druskos. Kuo daugiau vandenyje priemaišų, tuo daugiau iškrinta ir nuosėdų. Taip pasireiškia vandens valymo efektas.

Gyvasis vanduo labai minkštas, be skonio, primena lietaus vandenį.

Jis paspartina organizmo bioprocesus, švelniai padidina kraujospūdį, skatina medžiagų įsisavinimą, gerina apetitą, pagreitina maisto praeinamumą, suteikia energijos, žvalumo. Jis greitai ir efektyviai gydo įvairias žaizdas, pradedant nuo įdūrimų, įpjovimų, baigiant skrandžio opomis, pragulomis, trofinėmis žaizdomis.

Šarminiame vandenyje greitai atsigauna pavytusios gėlės, žalios daržovės ir paskui dar ilgai laikosi, tarsi ką tik nuskintos. Sėklos pamirkytos jame prieš sodinimą, greičiau sudygsta, o periodiškai laistant juo, duoda geresnį derlių, kuris anksčiau subręsta. Šis vanduo - gera plovimo, skalbimo priemonė.

Savo savybes jis praranda greičiau negu rūgštinis vanduo, tačiau laikant sandariai uždarytame inde (be kontakto su oru) jis jas išsaugo savaitę.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Tokiu būdu, anolitas ir katolitas turi visiškai skirtingas savybes, kurios sėkmingai naudojamos kasdieninėje praktikoje. Sumaišius anolitą ir katolilą, vėl gaunasi neutralus vanduo, todėl to nereikia pamiršti, kai abiejų rūšių vandenį tenka naudoti gydymo tikslams.


Dažnai klausiama, kuo pasireiškia aktyvuoto vandens gydomasis poveikis?

Svarbiausia tai, kad tiek šarminis (gyvasis), tiek rūgštinis (negyvasis) vanduo savo elektrolitinėmis savybėmis yra artimas organizmo skysčiams (kraujui, tarpląsteliniam skysčiui, limfai ir kt.) ir todėl iš karto įsijungia į organizmo gyvybinę veiklą. Ypač svarbu, kad tai gamtos produktas, aktyvinantis organizmo gydomąsias galias.

Neverta jo laikyti ir šaldytuve. Tyrimai parodė, kad tai beveik neprailgina jo saugojimo laiko. Aktyvuoto vandens saldyti nereikia, juo labiau, kad prieš naudojant dažnai jį rekomenduojama truputį pašildyti. Virinant aktyvuotą vandenį, jo koncentracija greitai sumažėja, o oksidacinis-redukcinis potencialas visai išnyksta. Reiškia, jo nereikia ir virinti. Kitas dalykas - ruošti kavą ar arbatą, pasinaudojant šarminiu vandeniu: aktyvumas sumažėja, tačiau vandens minkštumas, jo švarumas išlieka ir gėrimai būna skanesni, aromatiškesni.

Kadangi aktyvuotas vanduo efektyviausiai veikia, kol jis šviežias, tai nėra prasmės ruošti jo didelius kiekius atsargai. Geriausia, pasigaminti reikiamą kiekį šviežio vandens ir jį sunaudoti. Likučius galima panaudoti gėlių laistymui, prausimuisi t.t.


Atsakyti
gyvo vandens“ analogų randama tiktai gamtoje - tai tirpsmo ir kalnų šaltinių vanduo. Nuo seno žmonėms žinomos nepaprastai naudingos stiprinamosios ir gydomosios tirpsmo vandens savybės. Tirpsmo vandens analizė atskleidė senąją jo paslaptį: šio vandens vidinė molekulinė struktūra yra subalansuota.. „Gyvas vanduo“, kaip ir tirpsmo vanduo, pasižymi šiomis ypatybėmis:

jame nėra netirpių organizme nusėdančių druskų;

mažina organizmo nuovargį;

tirpina riebalų sankaupas;

laikantis dietos mažina alkio jausmą;

laisvųjų jonų dėka šalina iš žmogaus organizmo balastinius metalų katijonus, cholesterolį, įvairius šlakus;

stiprina organizmo imunitetą;

teigiamai veikia visas organizmo sistemas ir funkcijas;

stiprina organizmo atsparumą ligoms;

gerina savijautą po operacijų, infarktu, gimdymo, aktyvina virškinamojo trakto peristaltiką veikia kaip skystas enterosorbentas;

gerina gleivinių regeneraciją;

gydomai veikia odą;

stabdo pleiskanojimą;

gerina plaukų struktūrą;

pagerina arbatos, kavos, kitų gėrimų, įvairių patiekalų skonį
„Gyvas vanduo“ nepakeičiamas gaminant vaistinius ir homeopatinius preparatus, vaistinių augalų ekstraktus, jis sustiprina biologiškai aktyvių priedų poveikį. Veikia tonizuojamai prausiant veidą ir apsitrinant kūną, dėl to sumažėja raukšlių. Svarbiausia „Gyvą vandenį“ vartoti nevirintą, kad jis atskleistų visas savo gydomąsias savybes.
Atsakyti
Dar girdejau ,kad reikia i vandeni ideti titnago ,tada jis tampa gyvas.Dabar kaip tik aiskinuosi titnago poveiki zmogaus sveikatai.
Tirpsmo vandeni jau naudoju seniai.

Gal ka zinot apie BRITA filtrus? Sako ,kad filtruotas vanduo buna tinkamas naudoti tik pirmas kelias dienas,o po to jame kaupiasi bakterijos.Gal ji reik mest lauk? g.gif
Atsakyti