Įkraunama...
Įkraunama...

Alyvuogių aliejus

As anksciau galvojau, kad Lietuvoje nera, nes Italijoje kur buvome tai seiminininkai tiesiai ant duonos kaip medu tepa, o pas mus Lietuvoje toks karstelejes, taciau pabandziau sveikuose produktuose, tai patiko, skanus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo agnuzep: 03 lapkričio 2013 - 19:36
Atradau si alieju ir daugiau nekeisciau i joki kita http://www.sveikipro...logiskas-250-ml thumbup.gif Bekvapis, beskonis, tinka tiek salotoms, tiek kepimui, esu labai patenkinta, tik kaina kandziojasi siek tiek.
Atsakyti
QUOTE(suave @ 2013 10 16, 10:49)
Vis nepataikau nusipirkti tikrai gero, nekartaus alyvuogių aliejaus. Paskutinis buvo Borges, neskanus jis man, gerai, kad jį puikiai galima panaudoti kaip kosmetikos priemonę  blush2.gif Gal kas perkat iš specializuotų parduotuvių aliejų ar užsisakote internetu? Noriu tikrai kokybiško  smile.gif


Oi, Borges tikrai blogai....
Aš perku Itališko skonio gurmanų parduotuvėje priešais Northway medicinos centrą. Jie turi tikrai labai daug aliejų, galima ir pauostyti/ padegustuoti vietoje. Vieni švelnesni, kiti kartesni, pikantiškesni. Tinka prie skirtingų patiekalų. Vieni prie švelnesnių (kaip salotos, žuvis, balta mėsa), kiti prie stipresnių (kaip karpačio, ant grotelių kepta mėsa).
Papildyta:
QUOTE(Jogmile @ 2013 11 04, 13:06)
Atradau si alieju ir daugiau nekeisciau i joki kita http://www.sveikipro...logiskas-250-ml    thumbup.gif  Bekvapis, beskonis, tinka tiek salotoms, tiek kepimui, esu labai patenkinta, tik kaina kandziojasi siek tiek.


Esu buvusi alyvuogių aliejaus degustacijoje ir galiu pasakyti, jog gero ir kokybiško alyvuogių aliejaus pagrindinės savybės yra:
Kartumas
Pikantiškumas
Vaisiškumas.

Vaisiškumas ir yra tai ką užuodžiam uostydami aliejų. Šviežia žolė, neprinokusios alyvuogės, žali pomidorai, obuoliai... Puokštė kvapų. Geras aliejus turi kvepėt.

Taip pat geras alyvuogių aliejus turi turėti kartumo. Kiek jis kartus priklauso nuo alyvuogių rūšies, nuo to ar iš vienos ar iš kelių rūšių alyvuogių is pagamintas.
Taip pat geriausieji alyvuogių ūkiai spaudžia alyvuogių aliejų iš dar nesunokusių alyvuogių. Nes sunokus joms, galima pagamint dvigubai daugiau alyvuogių aliejaus (tokie matyt prekybcentrių aliejai), bet jis jau nebebus toks kokybiškas, neturės tokio kvapo, tokio skonio, kartumo, jame nebebus tiek polifenolių ir antioksidantų....

Va, pasidalinau visom savo žiniom smile.gif
Atsakyti
Ar tikrai yra ant to ''paties geriausio, gryniausio" aliejaus butelio etiketes rasomas jo rugstingumas (%)? g.gif
Atsakyti
naudoju tik extra virgin
Atsakyti
QUOTE(juodapantera @ 2015 05 28, 17:06)
naudoju tik extra virgin

As taip pat drinks_cheers.gif
Atsakyti