Naudojam salotoms, beveik kasdien Visur kitur - kepimui, virimui - naudojam paprastą.
jau kokius 2 metus naudojam tiktais alyvuogiu alieju - ir kepimui, ir salotoms
tik nenaudokit Brolio aliejaus, drauge naudojo, kol perskaite, kd jis pagamintas is modifikuotos sojos (o kam toki bruda vartoti )
tada geriau saulegrazu (jis ir pigesnis negu alyvuogiu)
tik nenaudokit Brolio aliejaus, drauge naudojo, kol perskaite, kd jis pagamintas is modifikuotos sojos (o kam toki bruda vartoti )
tada geriau saulegrazu (jis ir pigesnis negu alyvuogiu)
Naudoju Alyvų alieju.
Nepirkit Romulo labai netikęs ir kvapas ir skonis, kaip sudegęs, kad būtų
Nesenai buvom Graikijoj, tai parsivežiau tenykščio, iš kalnų, be konservantų, tai laikyti tenka šaldytuve, bet jaučiu neilgai labai jau skanus, o ypač dabar daug naudojam salotoms :
Nepirkit Romulo labai netikęs ir kvapas ir skonis, kaip sudegęs, kad būtų
Nesenai buvom Graikijoj, tai parsivežiau tenykščio, iš kalnų, be konservantų, tai laikyti tenka šaldytuve, bet jaučiu neilgai labai jau skanus, o ypač dabar daug naudojam salotoms :
QUOTE(Naktine @ 2004 10 13, 16:54)
Sveikiausias nerafinuotas šaltai spaustas alyvuogių aliejus-vadinasi extra virgin. Tik su juo gaminu valgyt(brangiausias nelabai pripažįsta saulėgrąžų specifinio kvapo,o alyvuogės tinka).Alyvuogių aliejus turi abai daug polinesočiųjų rūgščių,kurios mažina cholesterolio kiekį kraujyje.Geresnis už jį yra ,berods tik linų sėmenų aliejus,bet jo kainelė tai gana aukšta.Pigiausias alyvuogių extra virgin aliejus vadinasi Romulo."Saulutėj" 1l butelis kainuoja 9.99lt. "Maximoj"- šiek tiek brangiau.Kitur jo nemačiau.
Nu va,kaip tik lauziau galva,kuris sveikesnis-salto ar karsto spaudimo-tai dabar zinosiu
O as tai jokio ypatingo to aliejaus skonio nejauciu
QUOTE(Giko @ 2005 06 21, 18:06)
Naudoju Alyvų alieju.
Nepirkit Romulo labai netikęs ir kvapas ir skonis, kaip sudegęs, kad būtų
Nesenai buvom Graikijoj, tai parsivežiau tenykščio, iš kalnų, be konservantų, tai laikyti tenka šaldytuve, bet jaučiu neilgai labai jau skanus, o ypač dabar daug naudojam salotoms :
Nepirkit Romulo labai netikęs ir kvapas ir skonis, kaip sudegęs, kad būtų
Nesenai buvom Graikijoj, tai parsivežiau tenykščio, iš kalnų, be konservantų, tai laikyti tenka šaldytuve, bet jaučiu neilgai labai jau skanus, o ypač dabar daug naudojam salotoms :
o saldytuve laikomas aliejus nepabaltuoja?
QUOTE(morgana @ 2005 06 23, 14:31)
o saldytuve laikomas aliejus nepabaltuoja?
Pabaltuoja, bet esu skaičiusi, kad kokybei nieko nepakenkia.
Aš esu pirkus keleto rūšių alyvų aliejaus. Mums skanesnis toks vos gelsvas, o tas tamsesnis, šaltu būdu spaustas nelabai, kažkoks kartus, nors kaip suprantu, jis yra geresnis.
Mes naudojam tik salotoms. Kepimui tai arba saulegrazu arba zemes riesutu.
QUOTE(morgana @ 2005 06 20, 18:59)
jau kokius 2 metus naudojam tiktais alyvuogiu alieju - ir kepimui, ir salotoms
tik nenaudokit Brolio aliejaus, drauge naudojo, kol perskaite, kd jis pagamintas is modifikuotos sojos (o kam toki bruda vartoti )
tada geriau saulegrazu (jis ir pigesnis negu alyvuogiu)
tik nenaudokit Brolio aliejaus, drauge naudojo, kol perskaite, kd jis pagamintas is modifikuotos sojos (o kam toki bruda vartoti )
tada geriau saulegrazu (jis ir pigesnis negu alyvuogiu)
taigi ne tik brolio, visi tie pigesni tokie. ir maximos ir brolio ir perla, ir kiti jauciu....
as naudoju karsto spaudimo alieju salotoms, visokiems pyragams ir pan., o salto mesai, darzovems kepti (del specifinio kvapo). italiskas ne visada buna 100% alyvu aliejus, nes italai megsta ji maisyti su kt. aliejais, todel reikia ziureti sudeti.ispaniskas alyvu aliejus visada parduodamas 100%. beje laikomas saldytuve, kokybiskas alyvu aliejus pasidaro balzganas, is to galima nustatyti aliejaus kokybe. beje nelaikykit aliejaus dienos sviesoje, jis apkarsta.
Salotas visada tik su alyvuogių aliejumi darau.. Ir i kitus patiekalus dedu.. Skonis siek tiek kitoms nei saulegrazu, bet uztai sveikesnis ir t.t.
visur naudoju tik alyvuogiu alieju