Įkraunama...
Įkraunama...

Alyvuogių aliejus

Naudojam salotoms, beveik kasdien thumbup.gif Visur kitur - kepimui, virimui - naudojam paprastą.
Atsakyti
jau kokius 2 metus naudojam tiktais alyvuogiu alieju - ir kepimui, ir salotoms thumbup.gif
tik nenaudokit Brolio aliejaus, drauge naudojo, kol perskaite, kd jis pagamintas is modifikuotos sojos (o kam toki bruda vartoti schmoll.gif )
tada geriau saulegrazu (jis ir pigesnis negu alyvuogiu)
Atsakyti
Naudoju Alyvų alieju.
Nepirkit Romulo schmoll.gif labai netikęs ir kvapas ir skonis, kaip sudegęs, kad būtų g.gif
Nesenai buvom Graikijoj, tai parsivežiau tenykščio, iš kalnų, be konservantų, tai laikyti tenka šaldytuve, bet jaučiu neilgai ax.gif labai jau skanus, o ypač dabar daug naudojam salotoms essen.gif:
Atsakyti
QUOTE(Naktine @ 2004 10 13, 16:54)
Sveikiausias nerafinuotas šaltai spaustas alyvuogių aliejus-vadinasi extra virgin. Tik su juo gaminu valgyt(brangiausias nelabai pripažįsta saulėgrąžų specifinio kvapo,o alyvuogės tinka).Alyvuogių aliejus turi abai daug polinesočiųjų rūgščių,kurios mažina cholesterolio kiekį kraujyje.Geresnis už jį yra ,berods tik linų sėmenų aliejus,bet jo kainelė tai gana aukšta.Pigiausias alyvuogių extra virgin aliejus vadinasi Romulo."Saulutėj" 1l butelis kainuoja 9.99lt. "Maximoj"- šiek tiek brangiau.Kitur jo nemačiau.


Nu va,kaip tik lauziau galva,kuris sveikesnis-salto ar karsto spaudimo-tai dabar zinosiu ax.gif
O as tai jokio ypatingo to aliejaus skonio nejauciu unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Giko @ 2005 06 21, 18:06)
Naudoju Alyvų alieju.
Nepirkit Romulo  schmoll.gif  labai netikęs ir kvapas ir skonis, kaip sudegęs, kad būtų  g.gif
Nesenai buvom Graikijoj, tai parsivežiau tenykščio, iš kalnų, be konservantų, tai laikyti tenka šaldytuve, bet jaučiu neilgai ax.gif labai jau skanus, o ypač dabar daug naudojam salotoms essen.gif:


o saldytuve laikomas aliejus nepabaltuoja? g.gif
Atsakyti
QUOTE(morgana @ 2005 06 23, 14:31)
o saldytuve laikomas aliejus nepabaltuoja?  g.gif



Pabaltuoja, bet esu skaičiusi, kad kokybei nieko nepakenkia.
Atsakyti
Aš esu pirkus keleto rūšių alyvų aliejaus. Mums skanesnis toks vos gelsvas, o tas tamsesnis, šaltu būdu spaustas nelabai, kažkoks kartus, nors kaip suprantu, jis yra geresnis. g.gif
Atsakyti
Mes naudojam tik salotoms. Kepimui tai arba saulegrazu arba zemes riesutu. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(morgana @ 2005 06 20, 18:59)
jau kokius 2 metus naudojam tiktais alyvuogiu alieju - ir kepimui, ir salotoms  thumbup.gif
tik nenaudokit Brolio aliejaus, drauge naudojo, kol perskaite, kd jis pagamintas is modifikuotos sojos (o kam toki bruda vartoti  schmoll.gif )
tada geriau saulegrazu (jis ir pigesnis negu alyvuogiu)


taigi ne tik brolio, visi tie pigesni tokie. ir maximos ir brolio ir perla, ir kiti jauciu....
Atsakyti
as naudoju karsto spaudimo alieju salotoms, visokiems pyragams ir pan., o salto mesai, darzovems kepti (del specifinio kvapo). italiskas ne visada buna 100% alyvu aliejus, nes italai megsta ji maisyti su kt. aliejais, todel reikia ziureti sudeti.ispaniskas alyvu aliejus visada parduodamas 100%. beje laikomas saldytuve, kokybiskas alyvu aliejus pasidaro balzganas, is to galima nustatyti aliejaus kokybe. beje nelaikykit aliejaus dienos sviesoje, jis apkarsta.
Atsakyti
Salotas visada tik su alyvuogių aliejumi darau.. Ir i kitus patiekalus dedu.. Skonis siek tiek kitoms nei saulegrazu, bet uztai sveikesnis ir t.t.
Atsakyti
visur naudoju tik alyvuogiu alieju thumbup.gif
Atsakyti