Įkraunama...
Įkraunama...

Žaidžiame virtuvę su Glacee

Kepiau ir aš ką tik "Čudu". Valgau ir negaliu susilaikyt neparašius, kaip skanu rolleyes.gif . Sakyčiau, netikėtai skanu biggrin.gif . Iš tokių paprastų produktų 4u.gif . Dariau su kalakutienos faršu ir moliūgu. Ačiū Glacee 4u.gif . Neabejoju, kad dar ne kartą kepsiu šiuos pyragėlius.

P.S. dar norėjau paklaust dėl tešlos - kai kočiojau, man labai lipo prie darbastalio. Barsčiau miltais...Gal geriau aliejuku patept?
Atsakyti
buzhiukas 4u.gif , Antrininkė 4u.gif
O, kaip jūs kartu padarėte smile.gif Labai džiaugiuosi, kad patiko ši tešla. Iš tikrųjų labai paprastai ir lengvai gaminasi. O efektas - thumbup.gif Aš nesu šios tešlos autorė, daugiau populiarintoja (šis receptas gyvena internete tikrai labai ilgai, radau jį gal prieš kokius tris metus rusiškame internete ir dar iš savo pusės irgi norėčiau padėkoti jos autoriui(-ei) smile.gif Nes taip pat esu jos fanė smile.gif

dėl prilipimo - kai tešla labai lipni, aliejus nelabai padės, nes tik suminkštins tešlą. Su aliejumi gerai tepti tešlą, stalą, kočėlą, kai tešla kietoka. Gal kitą kartą gaminant tiesiog į tešlą įberk kokį vieną šaukštą miltų papildomai smile.gif

Igua
Kaip šaunu! Nekantriai lauksiu rezultatų smile.gif Lakštai yra saldūs, bet kartu su kremu pats tas smile.gif Tai manau, mažinti cukraus nereikia smile.gif

špokulia
Geras dalykas smile.gif Vienu kartu padaryk daugiau ir užšaldyk - kitąkart kaip surasi smile.gif Aš paprasatai vienu kartu darau iš dviejų kg faršo, tai ilgam užtenka smile.gif
Atsakyti
Noriu padekoti uz koldunu teslos recepta,nes labai patiko ir greit issikociojo,bet as dejau daugiau miltu apie 3 st. prie stalo nelipo.
Atsakyti
sveiki 4u.gif
gal pasirodysiu neismanele, bet man labai idomu kaip kas yra tie lesiai ir kaip jie atrodo? blush2.gif
Atsakyti
gytenis
O, kaip faina smile.gif džiaugiuosi, kad tešla patiko smile.gif su ja ir koldūnai į mano namus atkeliavo smile.gif)))

lora++
lęšiai - puikus dalykas smile.gif Tai ankštiniai, labai skanūs, labai maistingi ir naudingi, plačiai naudojami rytų šalių virtuvėje, ypač indų. Baltymų šaltinis, vit. B kompleksas. Būna įvairių - geltonų, raudonų, žalių, net juodų smile.gif čia galima paskaityti smile.gif
o taip atrodo user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Glacee: 30 lapkričio 2006 - 22:43
Vištienos vyniotinis
virtas sulčių pakelyje smile.gif)))) Idėja pasidalino Alexandra iš GoodCook.ru

user posted image
vyniotinis, kuris arčiau, ne su slyvomis. Gal kiek prastai matosi, bet formą laiko gerai Ir tokiais skaniais drebučiais visas aplipęs )))

Paruošti 2 l talpos tuščią pakelį nuo sulčių (vidus turi būti dengtas al. folija, bet man atrodo, kad jie visi tokie, bent jau ant kitokio neužtaikiau)
Sultis išgerti, išpilti ar kažkaip kitaip panaudoti smile.gif))) Pakelio viršų išardyti, išimti plastmasiukus, nes jie trukdys gerai ušdaryti pakelį.

Reikia paimti vištienos kumpelių be kaulo (aš tai ir odą nulupu ), jeigu patinka - krūtinėlės gabaliukų, bet vien krūtinėlę imti kiek sausoka. Mėsos - apie 1 - 1,2 kg. Pamarinuoti ne mažiau kaip valandą druskos-pipirų-česnako mišinyje arba tokiuose prieskoniuose, kaip patinka, ir sumesti visą mėsą į pakelį. Po to viršų sulankstyti, susukti į tokį vamzdelį, jį prilaikant įstatyti į puodą su vandeniu taip, kad vanduo apsemtų 2/3 pakelio aukščio. (į puodą dedu skudurėlį, kaip kad stiklainius sterilizuojant ) ir uždengti puodo dangčiu. Jis prispaudžia tą tutelę ir viskas gerai būna . Nuo užvirimo momento virti ant nedidelės ugnies 1,5 valandos, gal kokiomis 10 min daugiau. Tada išimti, neatsukant viršaus gerai ataušinti - tegul per naktį pastovi šaldytuve. Ant rytojaus - nuimti pakelį ir mniam smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Glacee: 01 gruodžio 2006 - 00:09
Skorpionžuvės gabaliukai tešloje
user posted image

6 kubeliai skorpionzuves file (apie 600 g)
puse šaukštelio druskos

tešlai:
1 kiausinis
puse stiklines gazuoto mineralinio vandens
3 saukstai miltu
1 saukstas smulkintu krapu
puses citrinos zieveles nutarkuotas geltonasis sluoksnis

aliejus kepimui

Kubelius visiškai ištirpinti. Pasūdyti, išdėlioti gabaliukais (kubeliai sušaldyti iš skorpionžuvės filė gabaliukų). Visus tešlos ingedientus sumaišyti kartu, žuvį įdėti į tešlą, viską išmaišyti ir dėti šaukštu į įkaitintą aliejų. Apkepusius "blynelius" dėti ant popierinio rankšluoščio, kad susigertų riebalai. Patiekti su mangų salsa.

Mangų salsa
1 didelis mangas
1 čili pipiras
pusė raudonojo svogūno
petražolių lapeliai
pusė šaukštelio citrinos sulčių
šaukštas aliejaus

Ką įmanoma supjaustyti - supjaustyti smile.gif užpilti aliejaus ir c.sulčių smile.gif išmaišyti.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Glacee: 18 gruodžio 2006 - 20:15
QUOTE(Glacee @ 2006 12 01, 00:31)
gytenis
O, kaip faina smile.gif džiaugiuosi, kad tešla patiko smile.gif su ja ir koldūnai į mano namus atkeliavo smile.gif)))

lora++
lęšiai - puikus dalykas smile.gif Tai ankštiniai, labai skanūs, labai maistingi ir naudingi, plačiai naudojami rytų šalių virtuvėje, ypač indų. Baltymų šaltinis, vit. B kompleksas. Būna įvairių - geltonų, raudonų, žalių, net juodų smile.gif čia galima paskaityti smile.gif
o taip atrodo user posted image

o kur buna ju pirkt, kokiam skyriuj?
Atsakyti
Glacee, o kaip gaminama mangų salsa? blush2.gif
Ir dar norėjau paklausti, kaip tas vištienos vyniotinis į sulčių pakelį talpinamas. Man kažkaip nelabai aišku doh.gif blush2.gif
Beje, žuvytė buvo tikrai skani 4u.gif
Atsakyti
Labai mėgstu skorpionžuvę, man ji primena šviežią žuvį. Šiaip kepdavau ją labai paprastai, tik pavoliodavau miltuose, todėl būtinai pabandysiu šį receptą. Ačiū.
Atsakyti
QUOTE(lora++ @ 2006 12 01, 10:36)
o kur buna ju pirkt, kokiam skyriuj?

Kur kruopos, pupelės. Tikrai yra Iki tinkle, Maximos mačiau.
Atsakyti
lora++
Kaip tavi teisingai pasakė - lęšių yra pirkti Maximoje, prie kruopų. Aš paprastai perku šios firmos. Pakuotė kiek skiriasi smile.gif
user posted image

Teressa
Labai malonu, kad žuvytė patiko smile.gif O tu darei, kiek pamenu iš šaldytos žuvies, ar ne? Jeigu iš šaldytos, tai kitąkart pabandyk iš šviežios smile.gif
Dėl vyniotinio - kai išardai / nupjauni sulčių pakelio viršų, tai gaunasi gana talpi dežutė ir dviejų litrų talpos pakelyje vienas kilogramas mėsos labai net gerai sutelpa smile.gif
Salsą būtinai įrašysiu smile.gif jeigu paprastai - tai tiesiog mango supjaustyti ir sumaišyti su čili pipiriukais, kalendra i citr. sultimis ir lašiuku aliejaus smile.gif

Moonlit
drinks_cheers.gif skorpionžuvė - labai skanu smile.gif Man dar labai patinka ją apvoliuoti Saldvos kiniškuose žuvies prieskoniuose, palaikyti ir po to kepti.

tavi
4u.gif
Atsakyti