Įkraunama...
Įkraunama...

Žaidžiame virtuvę su Glacee

Kalėdinis meduolis
receptas iš lenkiško forumo cincin

500 g miltų
250 g medaus
250 g cukraus
30 ml degtinės
2 kiaušiniai
50 g sviesto
1 a.š. meduolių prieskonių
2 a.š. kakavos
1 a.š. sodos
150 džiovintų slyvų
100 g razinų

50 ml. kavos
100 ml degtinės
šokoladinė glazūra
džemas pertepimui

Slyvas užmerkti ir supjaustyti. Medų, cukrų i sviestą ištirpinti, įpilti prieskonius. Ataušinti. Įmušti kiaušinius, išmaišyti. Įpilti miltus, kakavą ir sodą, ištirpintą pusėje stiklinės šilto vandens, degtinę, slyvas ir razinas. Išmaišyti. Tešlą sudėti į formas ir kepti apie valandą 200 С. Išimti iš formos, ataušinti. Suvyniuoti į plevelę ir palikti vėsioje vietoje savaitei. Po savaitės subadyti meduolį ir pašlakstyti kava sumaišyta su puse degtinės. Vėl suvyniuoti ir palikti savaitei. Po savaitės supjaustyti į tris sluoksnius, sudrėkinti degtine ir pertepti džemu. Viršų padengti glazūra. Kai glažūra sustings, suvyniuoti vėl ir palikti savaitei.
Man gavosi dvi keksinės formos 10 х 20. Kepsiu dar, bet kepsiu plokščią ir perpjausiu ik pusiau.

Kolkas atrodo šitaip. Dar ne perpjautas... smile.gif)))
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Glacee: 04 gruodžio 2006 - 20:29
@asta
Kaip malonu smile.gif Ačiū ir tau, kad gamini pagal šiuos receptus smile.gif 4u.gif

Portuke
Gaila, kad toks vertimas nevykęs... tik bartis belieka...

Sonatina
4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Glacee: 04 gruodžio 2006 - 20:53
QUOTE(Glacee @ 2006 12 01, 22:04)

Varškės pyragas su rasa
Ypatingai švelnus, kreminis varškės sluoksnis

[

Išbandžiau šį pyragą- labai linksma nesėkme... Taip laukiau tų rasos lašelių... ir po beze sluoksniu radau jūrą...o lašeliai nepasirodė...
O jei rimtai tai labai idomiai
Nežinau kur čia prašoviau...
Man niekada nesiseka su tokia tešla dirbti- juokas pro ašaras gaunasi. čia dar nieko
Na ta varškės masė gavosi tokia skystoka- na bet lyg taip ir tirėjo būti
tada viskas vyko sėkmingai...
na ir finale kai prapjoviau po beze radau košę
Šiaip skanu-toks formos nelaikantis desertas:)
bet ryškiai kažką ne taip padariau
Kadangi iš principo skanu-bandyčiau dar kart- tik reikia klaidas išsiaiškinti...
Prašau padėti:)
Atsakyti
QUOTE(Sonatina @ 2006 12 04, 20:03)
Portuke, kažką stipriai maišai dėl želatinos lapelių g.gif  - va turiu rankose RUF firmos pakelį, taip pat pirktą TP - 12 lapelių = 20 g želatinos. Visas pakelis, t. y. 12 lapelių, yra skirta 1 litrui skysčio... (aš tiek litrui niekada nededu, daugiausiai 6 - 7 lapelius, nes nemėgstu labai kietos želė smile.gif )


Aš čia super ne į temą, ale gal galėtum įmest dar kartą tų želė lapelių foto? Kažkur buvo, bet nerandu... Mat vyras dabar Vokietijoj, tai jam prisakiau privešt man visokių lapelių, klevų sirupų ir panašių egzotikų smile.gif bet jis nelabai įsivaizduoja, kaip tie lapeliai gali atrodyt... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Glacee @ 2006 12 04, 22:48)
Portuke
Gaila, kad toks vertimas nevykęs... tik bartis belieka...


Na šis tas gero irgi gavosi - išmokau įmaišyti želatiną į tokią purią masę ir dar kartą įsistiknau,kad reikia skaityti originalo kalba ant pakuotes užrašus.
Beje, sambukas nors ir mažumėlę užkankintas, labai patiko, tad gaminsiu tikrai dar ne kartą smile.gif Ryt eilė obuolių pyragėliams.
QUOTE(Katu @ 2006 12 04, 23:21)
Aš čia super ne į temą, ale gal galėtum įmest dar kartą tų želė lapelių foto? Kažkur buvo, bet nerandu... Mat vyras dabar Vokietijoj, tai jam prisakiau privešt man visokių lapelių, klevų sirupų ir panašių egzotikų smile.gif bet jis nelabai įsivaizduoja, kaip tie lapeliai gali atrodyt...  4u.gif

Jei neklystu, tai aš mačiau nuotrauką Sonatinos temoje, bet nufotografavau ir įdedu, kad ir labai mažą nuotraukėlę.
Atsakyti
Vakar dariau labai šokoladinį tortą "Triufelis". Laaabai skanu thumbup.gif Tik kad darbo daug ax.gif Užsiknisau kiekvienam blynui atskirai tešlą darydama (iš pusės normos dariau). Ir truputį sausas gavosi, tai kitą kartą labiau sirupu sulaistysiu. Bet skonis tai tikrai nerealus bigsmile.gif

Nusipirkau avienos šonkauliukų, tai šiandien Hašlamą bandysiu ax.gif
Atsakyti
Sveika Glacee 4u.gif

labai noriu ir aš pasigamint labai šokoldinį tortą "Triufelis" ax.gif nes be proto mėgstu viską kas susiję su šokoladu biggrin.gif
Bet turiu kelis klausimukus ax.gif
1. Ar iš nurodytų kiekių tu gaminai vieną tortą? Nes man kažkaip atrodo, kad labai jau aukštas turėtų gautis iš 6 lakštų mastau.gif
2. Kuo būtų galima pakeist kondensuotą pieną? Gal paprastu pienu ar grietinėle?
3. Ar būtina ganašą šaldyti per naktį ar pakaktų kelių valandų kol atšaltų? ax.gif
4. Kur rasti geros kakavos? ax.gif Seniau labai patiko berods vokiška Cebe (jei gerai prisimenu pavadinimą) blush2.gif bet dabar jos niekur nerandu verysad.gif visur tik Alvos, o ji man nepatinka schmoll.gif

Dar vis noriu pabandyt šokoladinius lapelius pasidaryt ax.gif bet bijau pradėt blush2.gif gal galėtum patart kokius lapus dabar galėčiau naudot mastau.gif Iš naminių gėlių tai mažiausiais lapais turiu dracena, panašiais lapais į šiuos. Gal tiktų ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eni: 05 gruodžio 2006 - 22:52
tik nevalgyk dracenos, nusinuodysi doh.gif
Atsakyti
LIAN
oi... g.gif net nežinau, kas atsitiko. Savo laiku labai dažnai kepiau šį pyragą, bet su tokia problema nesusitikau. Vienas dalykas - gal per tą pusvalandį neiškepė tau iki tiek, kad galima būti dėti beze. Pabandyk dar palaikyti minučių penkiolika prieš dedant beze. Pažiūrėk tiesiog, ar jau sutvirtėjo ir tik tada dėk baltymus, nes dažnai būna taip, kad instrukcijos tinkančios vienai orkaitei, kitai nevisiškai. Bet apsaugok apačią - padėk dar vieną skardelę. Dar vienas dalykas - į varškės masę gal įmesk dar vieną kiaušinį. Nes toje nuotraukoje, kur yra lašeliai, ten varškės masėje yra daugiau kiaušinių, bet ji ir kietesnė (ten pirmąkart kepiau:) ) O ten, kur su braškėm - ten vien su tryniais darytas, ir man ir mano šeimai tas kremiškumas daugiau patiko, skirtumas konsistencijoje matosi akivaizdžiai. O preiš kepant tai varškės masė turi būti skysta - vos ne kaip kefyras. Labai džiaugiuosi, kad vis dėlto nenuleidi rankųsmile.gif o pyragas tikrai vertas "grieko":)

Portuke
na štai, kokios tos želatininės peripetijos:) Geriausia tai skaičiuoti vienas lapelis - 2,5 g želatinos vasarai, o žiemai - 3 smile.gif Džiaugiuosi, kad sambukas patiko, o koks jis bus dar, kai nebus "kankintas":) Jeigu kitąkart darysi su želatina, ne su paruošta žele, tai dar kiek paskanink citrina arba vietoje citrinos - cinamono - klasikinis derinys - obuoliai su cinamonu:) O dėl pasimokymo - taigi žinai - per asperum ad astra smile.gif Smagu, kad jau pasitreniravai įmaišyti želatiną - tai tikrai labai svarbu gaminant visų rūšių drebučius:)

lora++
Visuomet sakau - akys bijo, rankos daro smile.gif nebijok:) viskas tikrai yra pagaminama ir gana lengvai. Nebent gal tortai kiek sudėtingiau, bet ne patys tortai, o papuošimai. Bet gi galima ir kitaip papuošti:) O galima po truputį bandyti ir taip puošti smile.gif Gal šiandien vakare (jei nebus tokio strioko, kaip vakar smile.gif)))) ) receptus sužymėsiu pagal sudėtingumą (objektyviai smile.gif)))) ) tada lengviau bus orientuotis smile.gif Ir pyragėliai ir keli pyragai yra labai lengvai pagaminami:) (nes pati nemėgstu daug tupėti prie puodų, nebent įkvėpimas yra:) Kartu viską nuveiksime smile.gif

@asta
user posted image Ačiū tau labai:)

Insomnia
Oi, kaip smagu, kad tortas patiko:)
Dėl lakštų - o ką daryti.... reikia pasikankinti:) Vienintelis dalykas, ką galiu pasiūlyti - tai tiesiog kepti vieną lakštą per visą skardą ir jį perpjauti pusiau, bet ne horizontaliai (kaip kepamas biskvitas ir po to perpjaunamas į kelis sluoksnius) o lygiom ploto atžvilgiu dalim. Nes šio torto ir yra tokia "razinka" būtent kepime. Kepant didelėje formoje tas ypatingas aksominis skonis nesigaus, biskvitas turi būti labai plonas.
Ir kaip ten hašlama? Su aviena turi būti mniam.... smile.gif

Eni
Sveika, dar viena šokolado mėgėja drinks_cheers.gif
taip, dariau vieną, nes jis buvo skirtas 30 žmoniųsmile.gif Jis buvo didelis plotu:) Lakštų tai tikrai turi būti tiek... aš kartais kepu net daugiau, čia nusprendžiau negąsdinti smile.gif))))) Ypatingai aukštas jis nesigauna, viskas susigeria ir susitupi:)

pakeisti galima ir pienu ir grietinele, bet tada reikia į kremą dar cukraus pudros. Sviestą išplakti su c.pudra, palaipsniui pilti pieną ar grietinėlę. (kitas variantas - pieną užvirinti su cukrumi - tokį sirupą pagaminti ir su juo išplakti sviestą. Bet pilti sirupą reikia plona srovele - truputį įpilei ir paplakti, vėl įpilei ir vėl paplakti:)

ganašą reikia šaldyti tiek, kad jis sustingtų. Viename šaldytuve tai gali būti ir kelios valandos, kitame ir naktis. Bet iš principo geriau gaunasi, kai palaikai ilgiau smile.gif

O, Cebe - tikrai gera kakava buvo... tikrai nežinau, kokia kakava parduotuvėje dabar yra verta dėmesio - man nupirko iš didmeninkų kilogramą alkalizuotos kakavos, tai dabar džiaugiuosi gyvenimu:) Gal reiktų pasieškoti kokių nors didmeninkų arba kas kond. ceche dirba? Net nežinau... Šiaip tas Alvas tai iš bėdos gali būti... O Saldvos kakavos nebandei? Varčiau-varčiau pakelį, nieko nepamačiau... o kažkada jų parduotuvėje buvo sveriama labai gera kakava. Dabar ir parduotuvės nėra....

dėl lapelių - vakare aprašysiu, kaip galima padaryti, nes reikia laikytis temperatūrinio režimo, kitaip nesigaus, o dabar jau į darbelį bėgu:)
dėl dracenos visiškai sutinku su mamushka - ne, neimk jos lapų..... Nueik į gėlių turgelį arba parduotuvę ir paprašyk rožių lapų. Tada juos labai-labai gerai išplauk, nes maža kuo purkšti buvo... tai vienintelis būdas dabar... aišku, jei Kalėdoms nesprogs pumpurai......

mamushka 4u.gif
Atsakyti
Glacee, o kur tu perki želatiną lapeliais? g.gif aš perku Oetker'į, bet dabar retai būna.

dėl kakavos. aš perku Saldvos vat tokią

aišku galima urmu užsipirkt biggrin.gif kakava

dabar pagalvojau, kad gal yra tokioj prieskonių parduotuvėj Basanavičiaus gatvėj. priešais Apariči g.gif
ten beje, labai gera prieskonių parduotuvė. jie restoranams tiekia, bet parduotuvė kaip šalutinis verslas vadinas "Prieskoniai profesionalams". tikrai rekomenduoju. ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo doris: 06 gruodžio 2006 - 09:12
doris
4u.gif
aš nenaudoju želatinos lapeliais. Kažkaip įpratau prie Oetkerio miltelių ir man labai gerai smile.gif O Portuke ir Sonatina sakė, kad Thomas Philips yra, RUF firmos želatina smile.gif

Oi, kaip gerai, kad man kakavos neteko pirkti 25 kg, o tik 1 smile.gif))))

dėl parduotuvės Basanavičiaus gatvėje - labai gera parduotuvė, irgi rekomenduoju smile.gif ne reklama, ne reklama smile.gif)))) tiesiog yra gerų daikčiukų smile.gif)) , bet kakavos aš ten nemačiau - buvau vakar, nors tikslingai kakavos neieškojau smile.gif (šiaip aš dažnai ten lankausi smile.gif)))) - gyvenu šalia)

Parduotuvė yra J.Basanavičiaus g. 18. Tarp Lietuvos geležinkelių ir banko DNBNord smile.gif Priešais piceriją PZona smile.gif
Atsakyti
Gaminau aš kiaušinienę kumpio krepšelyje, tikrai fainas patiekaliukas thumbup.gif , tik gal mano keksiukų formos per mažos, nes vos vos sutalpinu viską, jei kiaušinis bus didesnis tai bėgs per šonus doh.gif , na bet čia tarp kitko tongue.gif
Atsakyti