Įkraunama...
Įkraunama...

Magistrantūra užsienyje

Sveikos 4u.gif
gal yra studijuojančių magistrą užsienyjė techniškuosius dalykus? g.gif
niekaip neišsirenku nei šalies, nei universiteto doh.gif unsure.gif
Atsakyti
Sveikos ir sveiki,

žiūriu temutė kiek apmirusi... ax.gif

Mano sūnus svajoja apie grafinio dizaino studijas ir kažkodėl Anglijos universitetuose.
Gal kas studijavote, gal yra kokioj kitoj šaly irgi vertos dėmesio studijos?
Ačiū.
Papildyta:
Atsiprašau, tk dabar pamačiau - pataikiau į magistratūros temą... ax.gif
Atsakyti
kaip noreciau
Atsakyti
Sveikos,

Nusprendžiau stoti išsilyginamųjų studijų į UK, praeitą savaitę buvau "mokslo studijų mugė 2013" ir sužinojau, kad kai kuriuose universitetuose man yra galimybė iškarto į magistrą stoti. Man pasiūlė stoti į University College Birmingham. Bet verslo studijų kainą 7 500 pounds ohmy.gif metams.. Žinau, kad uk galima gauti studento paskolą, kurią reikia grąžinti per 25m, jei neuždirbi 21 000 pounds į metus. Bet bijau, kad kuri nors mano informacija yra klaidinga ir nežinau ar aš turiu galimybę gauti tą studento paskolą? Taip pat turiu žinių, kad mokslas Škotijoje yra nemokamas, bet taip pat man trūksta informacijos.. Nes jaučiuosi pasimetusi ir nebežinau kur stoti? (man tinka verslo/marketingo studijų kryptis).

Gal kas nors iš jūsų studijuojate/studijavote ar turite pažįstamų, kurie tai darė ir galėtumėte nors kiek mane apšviesti??? Nes turiu per 2-3 savaites išsiųsti dokumentus, kad turėčiau galimybę įstoti į rudens semestrą.

Taip pat gal kas nors žinote kuo skirsis mano išsilavinimas jei stočiau į college university nuo university? Jei magistro studijoms?

Būčiau labai, labai, labai be galo dėkinga jei kas nors suteiktų daugiau informacijos smile.gif Ačiū
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo etruj: 13 vasario 2013 - 11:16
Paskolos magistro studijoms neduoda, tik bakalauro. Ta prasme čia tos, apie kurią tu kalbi. Magistro studijos apskritai yra nepopuliarios UK. Dauguma pabaigia bakalaurą ir jiems to gana. Jei nori mokytis toliau, tauposi ir susimoka patys arba įmonė, kurioj jie dirba, padengia mokslo išlaidas. Dar per privačius fondus ten galima bandyt paramos gaut, bet ten sunki situacija, reikia daug ištvermės ir kantrybės. Arba paskolą imt iš privačių bankų, bet iš privačių čia tikrai nebus tas atvejis, kai nereikės atiduoti, kaupsis visokie procentai ir t.t..
Bakalauro studijoms paskolos negausi, nes jau turi Lietuvos aukštojo mokslo diplomą (kiek supratau iš posto). Kam jiems duoti valstybinę paskolą žmogui, kuris jau turi kvalifikaciją? Tom paskolom stengiamasi žmones skatinti stoti į univerus, mokytis. Šiuo atveju ES pripažįstamas išsilavinimas jau yra.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paranoia: 13 vasario 2013 - 20:53
Laba diena,

Gal kas nors studijuotate magistrą nuotoliniu būdu (distance learning) Švedijoje arba Danijoje? Labai domina magistras šiose šalyse, nes jis ES piliečiams nemokamas. Pasidalinkite jeigu ką nors žinote ar yra nuotolinis magistro mokymasis šiose šalyse. Ačiūūūū. smile.gif
Atsakyti