atsiminiau viena toky skanumyna... O atrodo kaip graziai Toks eziukas lyg ir. O daroma viskas greitai ir paprastai. Paimam meliona, jy perpjaunam pusiau, ir jau pagrundas yra. Dar reiks dantu krapstuka, ant ju uzmainam saldainiuka (kur buba tokia kiaip zeliniai, cukruij pavolioti, spalvoti), po to fermentinio surio gabaliuka, dar po to cintrinos zieves gabaliuke ir vel ta saldainy. Jau skanumelis tai... Valgiau ir vis dar norejau O ir puosia stala liabai... Tai va, sakau gal kas tures sveciu tai va, greit pasigamys
Skanaus
As budama praktikoj irgi dariau tokius ezius,tik is vaisiu,dariau is arbuzu ir is melionu.(braskes,melionai,arbuzas,vynuoges,kivi) nu kokiu vaisiu turi ir nori gali prismaigstyti,gabaliukais.... ir zmonem patogu valgyt ir skanu,tik ten as ant iesmeliu ivairiu ilgiu dariau,apacioj ilgesni,virsuj trumpesni,ir reikejo derint spalvas,kad nebutu pvz iskart 2 raudonu spalvu ar baltu:) (p.s. paciam gale turi buti vynuone,kad graziai atrodytu)
Ir nepamirskit is meliono isimti seklu...jei ji greit suvalgys (tuos iesmukus) poto galima suvalgyt ir pati meliona
Ir nepamirskit is meliono isimti seklu...jei ji greit suvalgys (tuos iesmukus) poto galima suvalgyt ir pati meliona
Dar pamirsau pridurti kad lengviausia smeigti jei is pradziu praduri skylutes su virbalu,as taip dariau
Kad vaisiai ilgiau butu grazus ir blizgetu,juos galima aptepti klaru (tai toks vaisiu tortu,krepseliu aptepimas skaidrus.Lyg zele lyg glaistas,nemoku paaiskinti,bet vaisiai graziai blizga poto:)
Parduotuvese maciau yra pirkti,mazi pakeliukai prie zele kazkur,ant ju nupiesta maciau tortas vaisiu kaina iki 50ct,gal 26 nepamenu...bet nzn ant kiek ten uztektu,nes as praktikoj gaminau is dideles dezes imdama ta klara:)
O ant stalo tikrai laaaaaaabai pasakiskai atrodo:)
Parduotuvese maciau yra pirkti,mazi pakeliukai prie zele kazkur,ant ju nupiesta maciau tortas vaisiu kaina iki 50ct,gal 26 nepamenu...bet nzn ant kiek ten uztektu,nes as praktikoj gaminau is dideles dezes imdama ta klara:)
O ant stalo tikrai laaaaaaabai pasakiskai atrodo:)
QUOTE(Agniuk@s @ 2005 12 03, 15:02)
As budama praktikoj irgi dariau tokius ezius,tik is vaisiu,dariau is arbuzu ir is melionu.(braskes,melionai,arbuzas,vynuoges,kivi) nu kokiu vaisiu turi ir nori gali prismaigstyti,gabaliukais.... ir zmonem patogu valgyt ir skanu,tik ten as ant iesmeliu ivairiu ilgiu dariau,apacioj ilgesni,virsuj trumpesni,ir reikejo derint spalvas,kad nebutu pvz iskart 2 raudonu spalvu ar baltu:) (p.s. paciam gale turi buti vynuone,kad graziai atrodytu)
Ir nepamirskit is meliono isimti seklu...jei ji greit suvalgys (tuos iesmukus) poto galima suvalgyt ir pati meliona
Ir nepamirskit is meliono isimti seklu...jei ji greit suvalgys (tuos iesmukus) poto galima suvalgyt ir pati meliona
kai buvau viename gimtadienyje,tai i arbuza(nepjaustyta) buvo prikaisiota daug zvakuciu. uzdegtos jos tikrai atrode
Sveikos. Noriu paivairinti vaiku gimtadienio stala,nustebinti juos zaismingomis gardziomis vaisemis. Gal kas zino kokiu idomiu paprastu receptuku? O gal kokiu idomiu sumustinuku? Mamos pasidalinkit,ka jus darot vaiku gimtadienio stalui.
Bananu lazdeles.
4 banai.
po 2 saukstus skysto medaus ir vaisiu arba uogu dzemo.
20g. smulkintu lazdynu riesutu
50g. smulkintu sausainiu
puse plyteles tarkuoto juodojo sokolado
20g. kokosu drozliu
Bananus nulupti ir perpjauti pusiau. Pjuvio vietoje i bananu puseles isilgai ismeikti po ilga konditerini pagaliuka.
Puse bananu puseliu mazdaug iki puses aptepti skystu medumi,likusias-tirstu dzemu. Pamaisiui kiekviena banano pusele pavoloti smulkintuose lazdynu riesutuose,trupintuose sausainiuose,tarkuotame juodajame sokolade bei kokosu drozlese.
Teikti pailgoje spalvingoje leksteje.
Vaisiu verinukai.
Obuolyskriause
apelsinas
100g. juodojo sokolado
150 ml. 35% riebumo grietineles
2 sauksteliai karamelinio cukraus
Nuplautus bei nuluptus obuoliui ir kriause supjaustyti didesniais kvadrateliais,nulupta apelsina padalyti skiltelemis,kiekviena dar perpjauti pusiau.Susmulkintus vaisius pramaisiui suverti ant ilgu konditeriniu pagaliuku.
Grietinele isplakti su karameliniu cukrumi.
Verinuklus isdelioti spalvingoje leksteje,ant kiekvieno uzdeti plaktos grietineles ir apibarstyti tarkuotusokoladu.
Skanaus!
Obuolyskriause
apelsinas
100g. juodojo sokolado
150 ml. 35% riebumo grietineles
2 sauksteliai karamelinio cukraus
Nuplautus bei nuluptus obuoliui ir kriause supjaustyti didesniais kvadrateliais,nulupta apelsina padalyti skiltelemis,kiekviena dar perpjauti pusiau.Susmulkintus vaisius pramaisiui suverti ant ilgu konditeriniu pagaliuku.
Grietinele isplakti su karameliniu cukrumi.
Verinuklus isdelioti spalvingoje leksteje,ant kiekvieno uzdeti plaktos grietineles ir apibarstyti tarkuotusokoladu.
Skanaus!
Zinai kas dar labai skanu? Pvz. banus supjaustyti nedideliais gabaliukais, kiekviena gabaliuka apvolioti tirpintame sokolade, padeti ant kepimo popieriaus, ismeigti smeigtuka ir leisti pastoveti saltai, kad sokoladas sustingtu. Esu bandziusi su bananais ir su mazomis beseklemis vynuogemis. Su bananais labai gurmaniska, beveik niekas nesupranta, is ko tie saldainiukai padaryti O su vynuogemis labai gaivu. Manau tiktu ir kitokie vaisiai bei uogos
QUOTE(cameja @ 2006 01 27, 18:41)
kai buvau viename gimtadienyje,tai i arbuza(nepjaustyta) buvo prikaisiota daug zvakuciu. uzdegtos jos tikrai atrode
as irgi toki maciau
QUOTE(cameja @ 2006 01 27, 19:41)
kai buvau viename gimtadienyje,tai i arbuza(nepjaustyta) buvo prikaisiota daug zvakuciu. uzdegtos jos tikrai atrode
as neseniai atsvenciau savo gimtadieni ir vietoj torto i toki didesni meliona buvau prismaiksciusi zvakuciu, viena meliono gala nupjoviau,kad stovetu. nerealus vaizdas,sveciai buvo laabai nustebe , sake kad toki vaizdinga alia torta mato pirma karta:super
QUOTE(londonas @ 2008 04 02, 16:40)
as neseniai atsvenciau savo gimtadieni ir vietoj torto i toki didesni meliona buvau prismaiksciusi zvakuciu, viena meliono gala nupjoviau,kad stovetu. nerealus vaizdas,sveciai buvo laabai nustebe , sake kad toki vaizdinga alia torta mato pirma karta:super
foto gal rastum?
QUOTE(pupute @ 2008 04 02, 19:16)
foto gal rastum?
gaila,bet foto neturiu tik nufilmuota