Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip gimė Justukas

Nors mano pirmagimiui jau pusantrų metukų, bet aš tik dabar įsidrąsinau ir nutariau papasakoti jums savo gimdymo istoriją. Pavydžiu toms, kurioms greit viskas išsivynioja per kelias valandas, o paskutinis etapas per 5 minutes... Mano gimdymas užtruko kur kas ilgiau.

Tą įsimintiną vakarą katinas, begaudydamas riebią musę, išvertė du vazonus su kaktusais ant kilimų. aggressive.gif Vyras dar buvo namie, bet jau ruošėsi į treniruotę. Aš gi, ant kelių ropodama, iškuopiau tas žemes, sukroviau kaktusų nuolaužas į vazonėlius, išsiurbliavau, su apmaudu galvodama, koks beširdis tas mano vyras... verysad.gif Paskui nuejau į WC ir radau kažkokią rusvą dėmelę... Buvo 19val. vakaro. Po kelių minučių - jau nebe dėmelė, o visa kruvina dėmė.

Paskambinau į gimdymo namus, papasakojau apie radinį... Mane nuramino, paaiškino, kaip elgtis... Žodžiu, reikia laukti ir stebėti. Bet vos tik padėjau tel. ragelį, pajutau, kad ir vėl rasiu kai ką... Ir tikrai taip - kažkokia žele pavidalo kruvina "nuošliauža"! Tada jau vyras puolė skambinti ir po to be jokių abejonių mudu greit susiruošem į tuos gimdymo namus. Į ten atvykus, teko dar gerokai palaukti...

Kai mane patikrino gydytoja, buvo jau 21.30. Namo nebepaleido, o paliko stebėti, kas čia su manim dedasi, dėl ko tas kraujavimas. Kažkokie skausmeliai jautėsi ir darėsi vis stipresni. Bet gimdos kaklelis neatsidarinejo dar. Likom palatoj abu su vyru laukti, kas bus toliau. Jisai sau kuo šalciausiai žiūrejo TV kažkoki detektyva, o aš įsitaisiau supamoj kėdėj.

Apie 1 val. nakties mane patikrino. Kaklelis dar nejuda iš vietos. Nuėmė visus aparatukus nuo manęs - laukit ir tiek. O skauda jau labai stipriai ir dažnai. Vyro paprašiau, kad surastų sesutę ir uždetu man tuos aparatukus vėl ant pilvo, nes tik jie padėjo ištverti, kadangi jų parodymus galejau stebėti ant popieriaus, kur paišesi tie mano sąrėmiai - kylantys ir besileidžiantys, ir leliuko širdies tonai...

Galiausiai nebeapsikęsdama, paprašiau vyro, kad tas paprašytu kokių nuskausminančiu vaistų, nes man buvo apie juos užsiminta, esą galėčiau gauti, jei bus nebepakenčiama. Tas nuėjo, papraše, bet negavo, nes, atseit, nuskausminimas sulėtina kaklelio atsidarinejimą ir aplamai visą gimdymo eigą. Žodžiu, reikia ištverti be nieko. Pasijutau, švelniai tariant, labai beviltiškai...

Apie 2.30val. patikrino mane - dar tik 1 cm atsidaręs! Paskui maždaug po valandos vel patikrino ir nusigando, kad vaiko širdies tonai susilpneję. Tada vyrą nuvijo nuo lovos, kur jis snūduriavo, o mane griežtai nukrapšte nuo medinės supamos kedės - mano išsigelbėjimo skausme, ir liepė stotis ant kelių, remtis alkūnėmis, kas buvo baisiai nepatogu ir skausminga... Tada man nuleido vandenis, privedė visokių laidelių per gerą vietą, permete ant kitų ratukų ir su atvirais ...4cm išveže į gimdymo salę. Lig šiol niekaip nesuprantu, kaip akušere nepastebejo, kad jau prasivėrė tas kaklelis? Nejau tai įvyko per trumpą laiką, tiesiog staiga - atsidare net 4 cm?

Buvo jau 4.30, kai ten patekau. Manes paklausė, kokiu pageidavimų turėčiau. Pasakiau, kad noriu vonios, epidūro (ko anksčiau galvojau neimti vien iš smalsumo patirti tuos gimdymo skausmus... ) ir po gimdymo - šeimos palatos. Man pasiūle dar ir linksmasias dujas ir čia pat apie ta pasiūlymą ... pamiršo, kol vėliau, ženklais rodydama į šalia kabančią kaukę, paprašiau aš pati . Tos dujos iš pradžių mane žiauriai ištasė... Bet paskui išmokau kvėpuoti ir su jų pagalba kurį laiką jaučiau palengvėjimą. Nors buvau alkana jau 12 valandų, kažkaip laikiausi tik gerdama vandenėli, praskiestą su kažkokiu sirupu.
Galu gale jau nebegelbėjo ir tos dujos... O epidūro teko gerokai palaukti. O kai atsirado palatoj nuskausmintojas su baisiai rūgščia mina, kol man įtaisė tą epidūrą... Et, geriau nepasakosiu. rolleyes.gif

Taigi, nuskausminimas gelbėjo mane pora valandu. Per ta laiką mudu su vyru klausėmes mano pasiimtus drauge įrašus, iš širdies "atidirigavau" visą Rachmaninovo 2 koncertą fortepijonui su orkestru ir Ravelio Bolero... Jaučiausi išgelbėta.assa.gif

Tačiau palaimingas lengvumas palaipsniui ėmė sekti, nes seko ir vaistai. Veliau paprasiau dar karta epidūro. Tas veikė kur kas prasčiau, del ko buvau prieš tai perspėta. Buvo gan tragiška nuotaika, atpažistant grėsmingai sugrįžtancius gerai pažįstamus skausmus.

Laikas ėjo. Apie 8.30 jaučiausi vėl baisiai tragiškai. Sakau, gal jau stumkim, ar kokį galą? Man pasakė, kad reikia laukti, kol baigsis epidūro veikimas. Nesupratau!?swoon.gif Dar sykį prašnekau apie tai ir vėl gavau tą patį atsakymą. Tada aš sakau, tai kam tada išvis tas epidūras reikalingas, jei šitaip skauda, o kas bus, kai dar ir stumt reikės!!! Bet manęs nieks neklausė, pasakė, kad reikia dar gerą pusvalandį palaukti ir tada jau stumsim. Na ir kas man beliko! Juolab akušere kažkur išejo, likom dviese su vyru. Mama buvo man prisakius, kad balso nerodyčiau, nes negražu, nekultūringa, tai as tik lietuviškai aikčiojau, guodžiausi sau ir dar kažkam... verysad.gif

Na, bet pagaliau ”išaušo” 9.30 ir pradėjom paskutinį gimdymo etapą be jokio nuskausminimo. Maniau, kad tikrai atiduosiu galus... Jėgos seko... Gerai, kad apie tai kažkas užklause. Tada pamačiau, kaip staiga padaugėjo daktarų aplink mane ir jie man ėmėsi padėti su siurbtuku. Pavyko tik iš antro karto. Kažkieno jaunas balselis man prie ausies pasakė, kad jau galvytę pavyko ištraukti. Aš sakau, ”gerai, tai jau ištraukit ir kas liko”…mirksiukas.gif Na, o kūnelis gimė greit - pora postūmių - ir pajutau, kaip kažkas drauge su didžiuliu palengvėjimu šliurptelėjo iš manęs. Tikrai, kai užgime visas leliukas, apėmė staigus ir neapsakomas palengvėjimas!!!!! thumbup.gif

Man pasakė, kad beliko pagimdyti placentą, bet tai jau tikrai nebus taip sudėtinga ir skausminga, kaip iki šiol. Man tereikėjo dar kartelį kiek stipriau stumteleti, kažkas spustelejo mano pilvelį žemyn ir greitai užgime didžiule ir sunki (700gr) placenta, mano mažylio uoli maitintoja, dėl kurios ir laikė mane pernakt ligoninėje, mat kraujavimas vyko dėl to, kad placenta buvo pradėjus atsiskirti nuo gimdos sienelės.

Taigi, valiooooo!!! - pagaliau visas tas košmaras baigėsi! yahoo.gif Džiaugsmo nemoku nusakyti žodžiais! Tokio laimingo savo vyro dar niekad nebuvau mačius! Jisai visa laiką man drėkino lupas ir buvo šalia, tad as mačiau ir patikėt negalejau, kad jis verkė iš džiaugsmo!!!... Mačiau, kaip jame gimė švelnūs teviški jausmai... Nuostabu!!!

Taigi 10.37 val. gimė mūsų Justukas(3880g, 53,5cm). Už lango plieskė kaitri birželio saulutė, žydejo kaštonai ir čiulbejo paukščiukai... Pasaulis buvo nepaprastai gražus ir spalvingesnis, nei bet kada anksčiau gyvenime!!! 4u.gif
Paskui mažylį padejo man ant krutines, kairej pusej po marškiniais, ir mudu daugiau nebesiskyrėm. Aš vis stengiausi pamatyti jo veidelį, bet niekaip nesiseke. Užtat vyras matė viska ir buvo tikrai devintam danguje… Jau kad čiupo mane bučiuoti!!!! biggrin.gif

Paskui viskas vyko mano akyse: mane susiuvo, leliuką numaude, aprenge, paskiepijo, pagulde i lovele. Gimdymo palata ištuštejo, gimus mažyliui. Manęs paklause, ar noreciau pirmiau nusimaudyti, ar papusryčiauti. As sakau, nemiriau per gimdyma, tai mirsiu iš alkio... mirksiukas.gif : Na, tai greit atveže mums pusryčius ir mes visi trys pirmąkart drauge valgėm seimyniskai ramiai ir iskilmingai. Toj pačioj gimdymo salėj.

Vėliau pirmąkart maitinau krūtimi.
Paskui manęs paklause, kaip jaučiuosi? Ar nueičiau pati i duša, ar...? As jaučiaus taip gerai, kad optimistiškai be abejonių pasakiau, žinoma, nueisiu i duša pati!Atsistojau ir ...susmukau ant gimdymo lovos. Tada mane rūpestingai paguldė atgal ant tos pačios gimdymo lovos, drėgnu ranksluosčiu nuprausė visa kuną, o dušu pasimėgavau tik sekančią dieną.

Kurį laiką jau po viskam as graužiausi, kad ne visiskai pati pagimdžiau ir kai kalbėjomės su akušere apie mano gimdymą, paklausiau, kodel buvo tokia sunki paskutinio etapo eiga, kad prireikė siurbtuko. Jinai nuramino, kad aš tikrai nesu kokia ”slabakė”, stūmiau tikrai gerai, darbščiai, bet kažkodel mažylis strigo gimdymo take ir baigta. Todel teko sukviesti extra pagalba. Gydytoja buvo tikrai labai maloni ir švelniai aiskino, ka daryti man, o ka darys jinai. Kai gime kūdikelis, tada paaiškejo, kodel prireike siurbtuko. Pasirodo, mažylis slinko gimdymo kanalu ne įprastinėje padėtyje(veidukas i žeme), o sudėtingiau, t.y. nosele i žvaigždeles. Aš sau dar pasidžiaugiau tyliai, kad gerai, kad ne sėdmenimis į prieki, kas būtu buvę ir dar sudėtingiau išgimdyti.

Šeimos palatoje buvom mes trise: Justukas, mano vyras ir as. Kadangi tikrasis pienukas (dar nepazistamas, bet labai malonus kvapas palatoje), atsirado greit ir mažiuks pastebimai stiprėjo, mus isleido į namucius anksciau, nei buvo numatyta. Bet apie savo tapimą motina tik šiandien tegalėjau jums pasipasakoti. Tikiuosi, neįkyrėjau smulkmenomis. mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aurėja: 15 lapkričio 2006 - 00:22
na, už vargus atlyginta su kaupu? mažulis sveikas, mamytė su tėtuku laimingi mirksiukas.gif
Atsakyti
thumbup.gif Graži gimdymo istorija thumbup.gif Esi šauni mamytė, tiek iškentėjusi!
Ir labai įdomios visos smulkmenos. O gimdei kiek suprantu ne Lietuvoje?
Atsakyti
Laiminga šeima 4u.gif Linkiu sulaukti sesutės ax.gif
Atsakyti
QUOTE(BusGerai @ 2006 11 15, 00:30)
thumbup.gif Graži gimdymo istorija  thumbup.gif Esi šauni mamytė, tiek iškentėjusi!
Ir labai įdomios visos smulkmenos. O gimdei kiek suprantu ne Lietuvoje?

Aciu, mergaites. Taip, gimdziau ne Lietuvoje. O kad dabar bus sesyte, tai tikrai girdziu labai daug pranasavimu is visu artimu zmoniu, teisybe, ir paciai kazkaip tokia nuojauta yra. ax.gif smile.gif
Atsakyti
per kančias į žvaigždes thumbup.gif šaunuolė mamytė thumbup.gif
Atsakyti
grazi istorija.sekems jums visiems 3 4u.gif
p.s. o tai sesyte jau pakeliui? thumbup.gif
Papildyta:
a, dabar jau pamaciau kad pakeliui. linkiu kad sikart viskas butu lengviau 4u.gif
Atsakyti
negalėjau atsitraukti, kol neperskaičiau iki galo biggrin.gif labai šauniai parašyta thumbup.gif
Atsakyti
Tomuk, shaunuole! thumbup.gif thumbup.gif Labai dziaugiuos uz tave del antro vaikelio.. Pamatysi, antras kartas bus tikrai daug lengvesnis 4u.gif 4u.gif
P.S. linkejimai Justukui nuo Deboros mirksiukas.gif
Atsakyti
Aciu, Pinacea, malonu tave cia matyti! wub.gif Aciu uz linkejimus! Linkejimai tavo grazuolems nuo Justuko! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Pinacea @ 2006 11 18, 09:45)
Tomuk, shaunuole! thumbup.gif  thumbup.gif Labai dziaugiuos uz tave del antro vaikelio.. Pamatysi, antras kartas bus tikrai daug lengvesnis 4u.gif  4u.gif
P.S. linkejimai Justukui nuo Deboros  mirksiukas.gif

QUOTE(sesuoToma @ 2006 11 18, 10:27)
Aciu, Pinacea, malonu tave cia matyti! wub.gif  Aciu uz linkejimus! Linkejimai tavo grazuolems nuo Justuko!  4u.gif

Siek tiek ne i tema,bet panasu,kad senos pazistamos renkasi thumbup.gif
Atsakyti
Labai šauni istorija thumbup.gif . Mūsų Domukas vyresnis už Justuką 3 valandom hihihi.gif .
Atsakyti