QUOTE(Uodegyte @ 2013 05 31, 19:12)
Ar kiemuose yra ribojamas greitis ,vaikai maži laksto ,važinėjas su dviračiais .būna ,kad įlekia 30 km/1h ,kieme toks greitis didelis ,bet viena poniutė tai ypač važinėja ,jai vaikas ant kelio, pypina ,bet tai juk ne gatvė ? kokios bausmės varuotojams ,ir ar baudžiama .


30 km/h tai čia labai mažas greitis - tiek važiuoja tie, kurie važiuoja ramiai. Leistinas - 20 km/h, už viršijimą iki 10 km/h - baudos nėra.

Jei vaikas ant kelio - aš irgi kartais pypsinu. Nes kitaip niekada ir nepasitrauks, nes į savo žaidimą įsitraukęs net nemato. Pypsina gi kad dėmesį atkreipt, o ne todėl, kad tą vaiką suvažinėt ketina.

Dar kiemas kiemui nelygu. Kai matomumas geras, nepristatyta automobilių, ir aš greičiau paspaudžiu. Jei pravažiavimas siauras, matomumas dėl apstatymo automobiliais, dar duobė ant duobės - nekoks, tai važiuoju saugiu greičiu, kai kuriais atvejais turbūt tai būna ir 5 km/h smile.gif. Beje, pro mano pačios kiemą vaikai į mokyklą eina - tai kartais norisi pagavus papurtyt abu, tiek durną lekiantį vairuotoją, tiek žioplinėjantį vaiką...