Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralus šeimos planavimas. Kas tai tokio?

Taigi, labai idomu kai jus zinote ir ka galvojate apie Naturalu seimos planavima, moters vaisingumo cikla ir tai, kada galima pastoti, kada jus pastojote ir visus kitus su tuo susijusius dalykus smile.gif
Atsakyti
QUOTE
Paaiskinsiu smile.gif sese pastojo pries menesines, o as po.
Ir beje vaisingas dienas as savo zinojau, tik ju nesulaukus mane jau pykino wink.gif


Asara, bet kokiu atveju moterys pastoja pries menesines arba po menesiniu, nelygu is kurio galo paziuresi. Taciau akivaizdu, kad moters ciklas turi tam pikra ritma, kada yra vaisingas laikas, o kada yra nevaisingas laikas. Ir mokslo nustatyta, kad paskutines 10 - 16 (literaturije galima rasti vidutini skaiciu - 14) dienu moteris yra nevaisinga. Taigi, jei ji pastojo, tai pastojo anksciau nei likus 10 dienu iki sekanciu menesiniu. O jei nepastojo, tai per tas 10 - 16 dienu ji pastoti negali. Tokia jau yra moters kuno anatomija.

Pastoti is karto po menesiniu yra labai naturalu, ypac jei ciklas yra trumpas. Menesiniu metu organizmas pasiruosia ovuliacijai, pagamina atitinkamas gleives, kad spermatozoidai galetu isgyventi ir palaukti kiausinelio. Tai cia jokio stebuklo nera. Tai tik rodo, kad tu vis delto nenustatei (gal nemokejai) vaisingu dienu pradzios. Buten del to yra nerekomenduojama myletis menesiniu metu, nes vaisingu dienu pradzia rodancios gleives gali pasislepti kraujingose isskyrose. Ir jokios cia paslapties ar stebuklo.

Jei ciklas yra ilgas, po menesiniu iki vaisingu dienu pradzios dar buna kelios dienos nevaisingos ir reikia zinoti kaip atpazinti ta pradzia ir nesupainioti seklos su gleivemis.
Atsakyti
QUOTE
Ir mokslo nustatyta, kad paskutines 10 - 16 (literaturije galima rasti vidutini skaiciu - 14) dienu moteris yra nevaisinga. Taigi, jei ji pastojo, tai pastojo anksciau nei likus 10 dienu iki sekanciu menesiniu. O jei nepastojo, tai per tas 10 - 16 dienu ji pastoti negali. Tokia jau yra moters kuno anatomija.


Jei domiesi naujovemis, tai turejai girdeti, kad mokslininkai nustate, kad kai kurios moterys per menesi patiria kelias ovuliacijas. Ir del to, GALBUT reikes visas medicinos knygas perrasyti.  :)

Atsakyti
O, taip, tas didysis dvieju ovuliaciju baubas smile.gif Blefas, brangioji. Jei zmones 50 metu tyrineja, manai to nebutu ik siol pastebeje, kol pagalviau viena kontracepcijos gamintoja eme ir "atrado"? Atrado nauja buda gasdinti ir kvailinti.

Dvi ovuliacijos buna, taciau intervalas tarp ju buna 1 valanda max. Is to gaunasi neidentiski dvyniai, ir tai zinoma nuo senu senoves.
Atsakyti
Pagal mano menstruacijų ciklą ovuliacija turėjo būti 11.13, bet kadangi aš pastoviai matuodavau bazinę temperatūrą, tai mačiau, jog ovuliacijos 11.13 nebuvo, ovuliacija buvo 11.18, ką patvirtino ovuliacijai nustatyti skirti testai ir temperatūros pokyčiai..Aš pastojau 11.18 ir tai žinojau, bet kaip tai pasakyti medikams, jei jie labai skeptiški..Sulaukiau gana nenormalių replikų, kai pasakiau savo pastojimo datą, bet deja mano data ir buvo teisnga, pagimdžiau kaip laikrodukas. Nelanksti medikų nuomonė, pasižiūri lenteles ir  jaučiasi esą teisūs, o kad moteris seka savo organizme vykstančius pokyčius, domisi tuo ir pan. tai jiems vienodai. Va dabar naudoju seilių tyrinėjimus, kai man kas įtartina dar ir bazinės temperatūros matavimą ir puikiai žinau vaisingas nevaisingas dienas. Esu rami kaip belgas, kad pastosiu planuodama arba nepastosiu nenorėdama. jokių tablečių, jokių svetimkūnių, jokių gumų ir pan.
Atsakyti
Rasma, jauciuos visiska tundra, bet niekaip nesusivokiu, koki seiliu tyrinejima tu jau kelinta karta mini. gal galetum truputuka apsviest?
Atsakyti
http://www.arborita.lt/index_lt.htm
pavyko paciai susirast. gal dar kam parups  ;)
Atsakyti
Taip, Rasma, tu teisi, dauguma mediku ne tik kad netiki moterimis, kurios moka nustatyti savo ovuliacijos laika, bet ir patys tuo ne kiek nesidomi. sad.gif Viena NSP mokytoja pasakojo, kad i ja kreipesi pora, kuri jau 10 metu negali susilaukti vaiku, matuojasi bazine temperatura, nepavyksta nustatyti ovuliacijos ir gydytojai nustate diagnoze: nevaisingumas. Kai ji su ta pora eme aiskintis kaip jie nustatineja vaisingas dienas, paaiskejo, kad moteris bazine temperatura matuoja.... pazastyje! 10 metu, jokie gydytojai tuo nepasidomejo! Rezultate, kai jau ismoko matuoti teisingai ta bazine temperatura, moteris nustate, kada vyksta ovuliacija ir be to issiaiskino, kad jos kiausinelis isgyvena max. 15 min. Ir dabar jie turi grazu leliuka. Nevaisingi...  ;D
Atsakyti
Kazkaip savo durna galva visada galvojau, kad moteris bet kokiu atveju pastoja PER ovuliacija, nu bet tokio net atsakymo varianto nera..Tris dienas pries ovuliacija mylintis sperma gali islikti gyvybinga ir sulaukti ovuliacijos..Kitu jusu pateiktu variantu tiesiog nesuprantu..Bet kokiu atveju, jei pastoji, tai per ovuliacija, o jau kada ivyksta ovuliacija, tai cia jau gali but ir individualumu..
Atsakyti
QUOTE
Kazkaip savo durna galva visada galvojau, kad moteris bet kokiu atveju pastoja PER ovuliacija, nu bet tokio net atsakymo varianto nera..Tris dienas pries ovuliacija mylintis sperma gali islikti gyvybinga ir sulaukti ovuliacijos..Kitu jusu pateiktu variantu tiesiog nesuprantu..Bet kokiu atveju, jei pastoji, tai per ovuliacija, o jau kada ivyksta ovuliacija, tai cia jau gali but ir individualumu..



Aura, ovuliacija - tai toks procesas, kurio metu issilaisvina kiausinelis. Po to jis keliauja kiausintakiais, kur susitinka su spermatozoidais. jei ten esantys spermatozoidai per silpni, netinkami, kiausinelis gali "nesileisti" apvaisinamas ir laukti kitu, "kokybiskesniu". Bet laukia jis ne ilgiau kaip 24 val. Taciau tiksiai pasakyti kuria akimirka kiausinelis buvo apvaisintas - nera galimybiu. Kiti variantai yra paimti is moteru pasisakymu apie pastojimo momenta  ;)
Atsakyti
Na, del 24 val. sutinku, bet is esmes yra PER ovuliacija arba 24 val. po jos-stai ir visi atsakymai wink.gif
Atsakyti
Sutinku su Aura ir manau dar truksta atsakymo varianto "is kart po menesiniu".  :)
Atsakyti