susikalbėjom vadinasi
bile tik skanu būtų
Skanu ir labai paprasta kas svarbiausia
Gyvenime neperku tokiu sulciu O dabar begsiu i parduotuve del ju Aciu labai..
QUOTE(MAMA2T&T @ 2006 11 24, 06:45)
Amalia, tu aprashei vyniotinius, kurie jau kaip karshtas patiekalas gali buti valgomas. As kalbu apie vyniotinius, kur nuo vaikystes per visus balius su balta mishraine valgydavom
Visai mane subalamūtinai. Esu tetos išmokyta tuos, kur vaikystėje kaime per vestuves šaltus valgydavom, būtent taip daryti - ji juos gamindavo užsakyta. Ji tiesa gamindavo pagrinde iš veršienos, visuomet vyniodavo drobulėn, tada sušniūruodavo, virdavo, paskui suslėgtą šaldydavo...Va tik mano šeimyna šiltus labiau mėgsta, tai aš pati modifikavau. Bet mane pribloškė patsai lietuvaičių išradingumas - aš mat kankinuosi, mėsos gabalą grūsdama tinkliukan, kuris neperpigiausias, paskui kankinuosi jį nuimdama, plaunu ir kitą kartą vėl vartoju, kol gumos atsisako tarnaut. Tai va, paaiškinkit man turndrai, ar teisingai supratau - mėsgaliai (ne cielas gabalas, kaip pas mane) pamarinuojami (kai maži gabaliukai, valandos kaip ir gana), sukratomi į tetrapako pakuotę ir verdami puode. Ar taip? Tada toje pakuotėje ataušinami, jinai nuplėšiama...Dabar pora klausimų - kaip galą užtaisot? Pas mus tos pakuotės kiek kitokios, pritaisytas užsukamas vamzdelis išpylimui. Na, galą būtų galima atkrapštyt. O tada? Užlenkti, užrišti, laisvą palikti, kad garas išeitų? Į puodą guldyti ar statyti. Kaip tada su dažais iš išorės, ar jie vidun neįlenda? Aš aplamai greitpuody verdu, manau kad ir čia galimėtų. Dvilitrinių pas mus nebūna, manau ir litrinis praeitų, kas ten didžiulį ir suvalgys, mums kimštos ( ar vyniotos) vištos, kurią tarp kitko šaltą valgom, trim dienom užtenka Na bet jei pasiseks, tik taip ir bedarysiu, cak cak, vištą sudraskau, sukratau...Produktai tai tie patys, bet kiek darbo susitaupo Tai va, lauksiu dabar, kad apšviestumėt.
MAMA2T&T
Ir pas mane problema po to kur tas sultis dėti kai reikalingas tik pakelis....
Amalia
Būtent taip
Aš lygiai taip ir darau - išardau viršų, po to ji sulankstau, susuku į tokį vamzdelį, jį prilaikant įstatau į vandenį (į puodą dedu skudurėlį, kaip kad stiklainius sterilizuojant ) ir uždengiu puodo dangčiu. Jis prispaudžia tą tutelę ir viskas gerai būna
Dažų nepastebėjau - jokio tiesioginio sąlyčio su jais nėra :)Daug lengviau šitaip daryti, nors gaunasi kiek kitoks produktas nei įprastas vyniotinis. Bet ne mažiau skanus
Ir pas mane problema po to kur tas sultis dėti kai reikalingas tik pakelis....
Amalia
QUOTE
mėsgaliai (ne cielas gabalas, kaip pas mane) pamarinuojami (kai maži gabaliukai, valandos kaip ir gana), sukratomi į tetrapako pakuotę ir verdami puode. Ar taip? Tada toje pakuotėje ataušinami, jinai nuplėšiama...
Būtent taip
QUOTE
Dabar pora klausimų - kaip galą užtaisot? Pas mus tos pakuotės kiek kitokios, pritaisytas užsukamas vamzdelis išpylimui. Na, galą būtų galima atkrapštyt. O tada? Užlenkti, užrišti, laisvą palikti, kad garas išeitų?
Aš lygiai taip ir darau - išardau viršų, po to ji sulankstau, susuku į tokį vamzdelį, jį prilaikant įstatau į vandenį (į puodą dedu skudurėlį, kaip kad stiklainius sterilizuojant ) ir uždengiu puodo dangčiu. Jis prispaudžia tą tutelę ir viskas gerai būna
Dažų nepastebėjau - jokio tiesioginio sąlyčio su jais nėra :)Daug lengviau šitaip daryti, nors gaunasi kiek kitoks produktas nei įprastas vyniotinis. Bet ne mažiau skanus
QUOTE(Glacee @ 2006 11 26, 18:50)
Dažų nepastebėjau - jokio tiesioginio sąlyčio su jais nėra :)Daug lengviau šitaip daryti, nors gaunasi kiek kitoks produktas nei įprastas vyniotinis. Bet ne mažiau skanus
Labai aciu! Koks ten skirtumas, i ta pati pilva
As mat nebuvau tikra, ar jis guldomas, ar statomas, dabar aisku. Bandysiu kisti i litrini poka nuo pieno (koks gi skirtumas) ir statyt ji i greitpuodi (jame jautis ar saltiena per pusvalandi isverda) , o jei nesigaus, tai reikes normaliai. Nes pamenu, kad teta tai virdavo ilgai ir nuobodziai ant mazos ugnies, ileidusi ta puoda vos ne iki aseliu i peciu. Gal ta mesa letai verdant kitaip reaguoja, aplamai nemoku su ja kariauti, va darzoves tai gaminu visoliausiais pavidalais, o mesa - su SM patirtim.
QUOTE(Glacee @ 2006 11 26, 19:50)
[Aš lygiai taip ir darau - išardau viršų, po to ji sulankstau, susuku į tokį vamzdelį, jį prilaikant įstatau į vandenį (į puodą dedu skudurėlį, kaip kad stiklainius sterilizuojant ) ir uždengiu puodo dangčiu. Jis prispaudžia tą tutelę ir viskas gerai būna
Dažų nepastebėjau - jokio tiesioginio sąlyčio su jais nėra :)Daug lengviau šitaip daryti, nors gaunasi kiek kitoks produktas nei įprastas vyniotinis. Bet ne mažiau skanus
Dažų nepastebėjau - jokio tiesioginio sąlyčio su jais nėra :)Daug lengviau šitaip daryti, nors gaunasi kiek kitoks produktas nei įprastas vyniotinis. Bet ne mažiau skanus
aciu uz issamius paaiskinimus
bandysiu, gal kas iseis, produktus nusipirkau ir sulciu pakeli
taigi gersiu sultis ir valgysiu vistienos vyniotini (arba vistienos kratini )
Niu ka - vaziuosim sulciu pirkti.. Ziuresim, kas per "aparatas" isheis
QUOTE(MAMA2T&T @ 2006 11 28, 05:25)
Niu ka - vaziuosim sulciu pirkti.. Ziuresim, kas per "aparatas" isheis
Būkit geros, parašykit, kaip pasisekė vyniotinis sulčių pakelyje. Manau, galima bus pasilengvinti Kalėdų vaišių ruošą. O kažin, kiaulienos smulkiai pripjausčius, ne panašu būtų?
Lidija
MAMA2T&T
lauksiu rezultatų
Gricė
dėl kiaulienos tai net nežinau, pagal idėją turėtų būti gerai, nebent jautiena perilgai virtų ir jai tiek laiko nepakaktų. Bet, manau, kad kiaulienai dar reiktų pridėti želatinos. Tiesiai su mėsa išmaišyti porą šaukšteliš ir virti pakelyje.
Fijona
teisingai pastebėjai - tokia plevelinė folija. O dėl nuodingų medžiagų išsiskyrimo, tai nemanau kad taip yra. Juk sultys tai irgi maisto produktas, jos yra termiškai apdorojamos, tad folija turi būti tinkanti sąlyčiui su maistu nors tų giluminių cheminių procesų tai aš tikrai nežinau
MAMA2T&T
lauksiu rezultatų
Gricė
dėl kiaulienos tai net nežinau, pagal idėją turėtų būti gerai, nebent jautiena perilgai virtų ir jai tiek laiko nepakaktų. Bet, manau, kad kiaulienai dar reiktų pridėti želatinos. Tiesiai su mėsa išmaišyti porą šaukšteliš ir virti pakelyje.
Fijona
teisingai pastebėjai - tokia plevelinė folija. O dėl nuodingų medžiagų išsiskyrimo, tai nemanau kad taip yra. Juk sultys tai irgi maisto produktas, jos yra termiškai apdorojamos, tad folija turi būti tinkanti sąlyčiui su maistu nors tų giluminių cheminių procesų tai aš tikrai nežinau