Įkraunama...
Įkraunama...

Skanaus! - 6

QUOTE(egliuke @ 2006 11 30, 10:23)
Sako, kad nuo blizgaus paviršiaus karštis atsispindi, o matinis paviršius praleidžia karštį mirksiukas.gif



QUOTE(babouziuke @ 2006 11 30, 10:31)
Aš tai jau seniai pastebėjau, kad folijis šonai skirtingi  rolleyes.gif , bet irgi nežinau kaip klodi į skardą.
Nežinau kodėl, bet aš visada kloju matinium paviršium į viršų.  ax.gif
Ar gerai darau - nežinau. g.gif



QUOTE(Anistėja @ 2006 11 30, 12:50)
babouziuke, teisingai darai su ta folija: produktus ir reikia dėti ant matinės pusės, nes jei dėsi ant blizgios, tai viskas prilips bekepant mirksiukas.gif.

2. Dar noriu visų paklausti, kas gaminot kiaulieną korėjietiškai: tai mėsytę kepti orkaitėje neuždengtą, ar reikia uždengti? g.gif


aciuks.gif doh.gif o aš atvirkščiai dėjau doh.gif

2. gaminau neuždengus 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mama_Tania: 30 lapkričio 2006 - 13:35
kregzde, apkepas atrodo thumbup.gif Smagu, kad šįkart varškiniai raguoliai gavosi skanesni smile.gif O su tais kilogramais... Aš didžiąją dalį kepinių "paaukoju" savo ar vyro kolegoms tongue.gif

Sfinxute, ačiū 4u.gif Džiaugiuosi, kad kepenys patiko smile.gif

LIAN, supratau ax.gif

Shiduh, ir nuo ko tas pyragas galėjo gautis riebus? g.gif Na nebent kefyrą labai riebų pylei... bigsmile.gif Na bet svarbu skanu smile.gif

vitta, labai malonu, kad blynai ir apkepas patiko smile.gif

liusinda, ir keksiukai, ir apkepas atrodo super rolleyes.gif

estrella, labai malonu, kad keksas patiko smile.gif

Paslaptingoji, aš tinginį taip pat šiek tiek laikiau šaldiklyje, bet tik todėl, kad naudoju mažesnio nei 82% riebumo sviestą (visuomet perku Ventos ax.gif ) smile.gif O šiaip labai malonu, kad visi išbandyti patiekalai patiko smile.gif

Portuke, smagu skaityti, kad tiek naujų patiekalų išmėginai ir beveik visi ax.gif pavyko smile.gif Dėl obuolių - jogurto pyrago tai net nežinau ir ką atsakyti g.gif Keista, kad tešla gavosi skysta... Na kad gaunasi labai minkšta, tai sutinku - jos net ir neiškočiosi normaliai, tik rankomis galima suspausti formoje... O tikrai tiksliai viską atmatavai? O kiaušinius su cukrumi kiek plakei? Jeigu labai ilgai, tai gal jau gavosi per tiršta masė? g.gif Pagal receptą kaip ir reikėtų viską išplakti kartu...

Milde, jau kelis kartus merginos nagrinėjo šį klausimą smile.gif Aš pati esu pirkusi Šilo parduotuvėse ir Pliuso (Viči), bet šias nupirko Iki, tai greičiausiai nebebus ten...
Papildyta:
babouziuke, džiaugiuosi, kad vyrui kepenys patiko smile.gif

Mama_Tania, mačiau ir aš, kad folijos pusės skiriasi, bet niekada net nesusimąsčiau kokia puse reikia dėti - kaip bepadėdavau, taip visuomet būdavo gerai (nors aš ją labai retai naudoju)... ax.gif

Čalykušu, labai džiaugiuosi, kad kriauklės, vaflių tortas ir žvejo lazanija patiko smile.gif Mes bulvių išvis mažai valgom, tai ir man retai tenka jas lupti... blush2.gif

Monica, papasakok, kaip tu puode darei vištieną su padažu? g.gif Tiesiog viską taip sudėjai, kaip parašyta, ir uždengusi virei? bigsmile.gif O šiaip tai labai smagu, kad patiko thumbup.gif

Rituxx, džiaugiuosi, kad spurgos pavyko smile.gif Tikiuosi ir išsirinktas pyragas nenuvils mirksiukas.gif

WANDA, tavo nuotraukos, kaip visada, thumbup.gif Labai smagu, kad lietiniai patiko smile.gif Tikiuosi ir keksu nenusivilsit ax.gif

Anistėja, teoriškai kiaulienos uždengti nereikia smile.gif

katiliuk, nusipirk pagaliau normalaus popieriaus biggrin.gif Man dar niekada niekas neprilipo prie kepimo popieriaus rolleyes.gif Na bet svarbu, kad zuikis gavosi skanus smile.gif Popierinių formelių tikrai niekuo nereikia kepti, bet jos bet kokiu atveju lengvai prilips prie keksiuko (kaip ir nuo pirktinių keksiukų teks jas nuplėšti) smile.gif
Atsakyti
tiksliai nepamenu, bet man rodos, kad sviesto per daug pavariau, bet skanumo tai bais skanus, tik kita karta nedeciau serbentu, ten visokiu uogu pridejau.
Atsakyti
Visi receptai šios temos pirmame puslapyje!
Atsakyti
o gal paimt migdolus ir siaip patraiskyt, ar jau ne toks tas skanumynas su medum bus?
Atsakyti
user posted image

Makaronų ir silkės salotos

1 nedidelis agurkas, supjaustytas kubeliais
½ puodelio nelabai stambių makaronų
1 sūdyta ar marinuota silkė (2 filė), supjaustyta kubeliais
2 pievagrybiai (žali, supjaustyti plonomis riekėmis)

2 v. š. balto acto (citrinų sulčių)
1 v. š. aliejaus
1 a. š. druskos
1/8 a. š. pipirų
½ a. š. cukraus

Padažas
1/4 puodelio majonezo
1/2 puodelis grietinės
1 a. š. kario miltelių

Makaronus išvirti pasūdytame vandenyje, gerai nuvarvinti. Dėti į dubenį makaronus, agurkus, pievagrybius ir silkę. Užpilui šluotele išplakti actą, aliejų, druską, pipirus ir cukrų. Užpilti ant salotų ir gerai išmaišyti. Prieš patiekiant salotas reikėtų 1 – 2 val. pašaldyti šaldytuve.

Jei mėgstate salotas su majoneziniu padažu, dar galite sumaišyti majonezą, grietinę ir karį ir uždėti ant salotų prieš pat patiekiant.

P. S. salotoms aš kiekių labai tiksliai nematuoju, tik stengiuosi išlaikyti proporcijas... Pievagrybius šiek tiek pakepinau (nelabai mėgstu žalius...). Tikrai vykęs produktų derinys rolleyes.gif
Atsakyti
bandysiu mėsos apkepą iškepti tik va nelabai supratau kaip mėsą pjaustyti -ar kūbeliais ar kaip kepsniukams? o jei neturiu rūgščių obuolių? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Sonatina @ 2006 11 30, 16:26)
Portuke, smagu skaityti, kad tiek naujų patiekalų išmėginai ir beveik visi ax.gif pavyko smile.gif Dėl obuolių - jogurto pyrago tai net nežinau ir ką atsakyti g.gif Keista, kad tešla gavosi skysta... Na kad gaunasi labai minkšta, tai sutinku - jos net ir neiškočiosi normaliai, tik rankomis galima suspausti formoje... O tikrai tiksliai viską atmatavai? O kiaušinius su cukrumi kiek plakei? Jeigu labai ilgai, tai gal jau gavosi per tiršta masė? g.gif Pagal receptą kaip ir reikėtų viską išplakti kartu...



Na atrodo taipsaziningai matavau viska, bet gal padauginau kefyro, nes buvo tokia skyta, kad net rankomnegalejau formuoti. O kiausinius turbut perplakaiu, kita karta bandysiu kartu su jogurtu plakt.

Ir dar pora klausimuku turiu - kazkada minejai, kad pirkai mazu keksiuku popierinesformeles, kurios nekokybiskos buvo, labai lipo, bet neberandu kur apie tai kalba ejo. Ar tai ne Dr. Oetker formeles? Nusipirkau, tai galvoju bandyt ar nerizikuot, nes i svecius noriu nestis keksiuku.

Ir dar - kurie is sausainuku galetu ilgiau palaukti savo eiles, kol bus suvalgyti ir neprarasti puikaus skonio? Zadu kaledoms kai ka anksciau iskept, nes pres kucias isvaziuosim pas tevus,o gryze kaledoms sveciu turesim, tai reikia kai ka is anksto pasiruost.
Is anksto Aciu 4u.gif
Atsakyti
Shiduh, prašom atsakingai gaminti pyragus ir viską tiksliai matuoti tongue.gif

Marinčik, šiaip tai prie blynų tas receptas, niekur nepaslėptas smile.gif Prašom 4u.gif

Milde, jau kelis kartus rašiau, kad pati pasidariau tas plokšteles, bet vargo daug... doh.gif Gal tikrai galima nulupti migdolus ir stambiai sukapoti... g.gif Gi skonis neturėtų nukentėti...

krika, mėsą pjaustyk kubeliais smile.gif Ir dėk tokius obuolius, kokius turi 4u.gif

Portuke, tiksliai nebeatsimenu, kokios firmos tos nevykusios formelės, tik tikrai žinau, kad pirkau Rimi... Paprastai beveik visus sausainius galima gana ilgai išlaikyti, tik juos reikia laikyti sandariai uždengtose dėžutėse...
Atsakyti
Sonatina, kalakutieną su jogurtu dariau taip: sudėjau viską į puodą pagal receptą (šaukštą aliejaus ant dugno įpyliau, nors gal ir nereikėjo) ir troškinosi sau viskas smile.gif . Mano galva, jei nereikia kad apskrustų, tai koks skirtumas ar orkaitėj uždengtam inde ar ant viryklės g.gif . Ir ant viryklės žymiai greičiau. Tik matyt puodas turi būt kiek geresnis (dariau berghofe su 5ar 7 sluoksnių dugnu). tiesa, dar dariau maždaug 1/2 porcijos. Visa porcija netilptų matyt į vid. dydžio puodą.

Sonatina, jei nesupyksi už smalsumą, bet taip ir neparašei, kaip susilaikai neprivalgiusi l. daug ir išsaugai geras kūnas formas tiek daug ir taip skaniai gamindama? ax.gif
Atsakyti
gal migdolus galima supjaustyti virtuviniu kombainu, kur pvz, agurkus pjaustom?smile.gif
Atsakyti
Monica, beveik atsakiau smile.gif Beje, aš niekada nesakiau, kad mano formos geros blush2.gif

QUOTE(Sonatina @ 2006 11 30, 14:26)
kregzde
O su tais kilogramais... Aš didžiąją dalį kepinių "paaukoju" savo ar vyro kolegoms tongue.gif


Agned, neturiu kombaino, tad negaliu atsakyti, bet kažkaip nesitiki, kad galėtų pavykti... g.gif Gi migdolas už agurką gerokai mažesnis...
Atsakyti