Įkraunama...
Įkraunama...

Skanaus! - 6

padekit sad.gif 7g sausu mieliu, tai kiek cia det vietoj ju "slapiu" mastau.gif
Atsakyti
špokulia, 7 g sausų mielių = 20 g šviežių smile.gif
Atsakyti
O aš šiandien vėl gaminau cukinijų pyragą. Šį kartą su mėsyte,nes mūsų parduotuvėj negavau tuno. Nupirkau tiesiog kiaulienos troškintos skardinę ax.gif Bijojau kad gausis ne kas,bet skonis super thumbup.gif Mano šeimynai tas pyragas thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Kolegė atnešė didelį gabalą moliūgo, tad teko jai atsidėkoti skanėstu iš to moliūgo... ax.gif

user posted image

Moliūgų – varškės pyragas

Pagrindas
1 st. maltų sausainių
½ st. maltų migdolų (ar bet kokių kitų riešutų)
1/3 st. tirpinto sviesto

Įdaras
500 g kreminės varškės
1 st. moliūgų tyrės
1/2 st. rudojo cukraus
1 a. š. cinamono
¼ a. š. malto muskato riešuto
2 kiaušiniai (kambario temperatūros)

Orkaitę įkaitinti iki 170º C. Sumaišyti sausainius, riešutus ir sviestą, suberti į 20 cm skersmens išardomą torto formą. Išlyginti ir standžiai prispausti prie formos dugno (geriausiai tai padaryti stikline plokščiu dugnu). Kepti 5 – 8 min.

Mikseriu išplakti varškę su ruduoju cukrumi iki vientisos masės (kol cukrus visiškai ištirps). Dėti moliūgų tyrę ir prieskonius. Gerai išmaišyti mikseriu, vis nubraukiant nuo indo kraštų visus gumuliukus. Po vieną dėti kiaušinius maišant mažiausiu greičiu (tai būtina, kad kepdamas pyragas netrūkinėtų).

Formą su sausainių pagrindų standžiai apsukti folija. Supilti paruoštą įdarą. Dėti paruoštą formą su pyragu į kitą didelį indą su karštu vandeniu (vandens turėtų būti iki pusės pyrago). Orkaitės temperatūrą prisukti iki 160º C. Kepti 40 – 50 min. Patikrinti, ar iškepė, reikia lengvai pajudinus formą – jeigu pyrago kraštai standūs ir lengvai juda tik pats vidurys – pyragas iškepęs. Pilnai ataušinti ir bent 6 val. palaikyti šaldytuve. Papuošti plakta grietinėle.

P. S. stiklinė – 236 ml... Moliūgų tyrę reikėtų pasiruošti taip – moliūgą nulupti, supjaustyti kubeliais, dėti į puodą, užpilti vandeniu, kad apsemtų, užvirti ir virti apie 20 min., kol moliūgas visiškai suminkštės. Gerai nuvarvinti vandenį, sutrinti blenderiu ir ataušinti. Folijos rulonas turėtų būti platus, bent 40 cm., kad vientisu gabalu pavyktų apsukti formą... Tai svarbu dėl to, kad vanduo nepatektų į kepamą pyragą... Tokios plačios folijos radau pirkti tik Thomas Philips parduotuvėje... Beje, dėjau dvigubą gabalą, kad tikrai nepapultų vanduo... Į pagrindą riešutų nedėjau... Vietoje jų dėjau tų pačių sausainių (1,5 stiklinės gavosi kaip tik iš vieno pakelio Selga sausainių). Visiems tikrai labai patiko... rolleyes.gif

user posted image
Atsakyti
Sonatina, blush2.gif patark, noriu iškept keksiukus su nutella kremu, bet noriu kept vieną didelį keksą, ar išsikept pats keksas?
Atsakyti
Va šiandien dariau mėsos apkepą su šiokia tokia korekcija, per burokinę tarka pritarkvau bulvių ir tik tada dėjau majonezą (vilniaus majonezo pikantišką padaža)ir šiek tiek sūrio, man buvo labai skanu, paklauskit Meškutės Nidos ar ir jai patiko ax.gif
Atsakyti
nu va, pašoviau mėsos apkepą. kepa dar tik 10 min o jau aromatas thumbup.gif tik truputį vargau su tuo majonezo patepimu doh.gif

kaip žinia, šiam gyvenime vyksta ne be priežasties. tai va, sonatina, aš tavęs laukiau gal kokius 5 metus lotuliukas.gif prieš 5 metus gavau blėką ir nežinojau ką su ja daryti, t.y. ką joje gaminti. o dabar pasirodo gaminu pagal sonatinos recpetus thumbup.gif

nu va jau 30 min kepa ir norėjau paklausti, žinoma jei kas spės atsakyti, ar būtina kepti visą valandą? bo paragavu - mėsa jau kai pir iškepė, dar morkos gali paminkštėti. manyčiau dar kokia 15 min. ir būtų viskas.... ar čia vėl nuo orkaitės priklauso g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo krika: 30 lapkričio 2006 - 19:54
Prikepiau lietinių blynelių 4u.gif Jau kokie fainuoliai thumbup.gif Gavosi 17 blynų, tai puse padariau su varškės įdaru, o kitus- su vištienos+sūrio+alyvuogių+majonezo įdaru essen.gif essen.gif essen.gif O vieną vaikai nukosėjo ir pasidalino thumbup.gif Laukiam tatos ir varysim valgyti ax.gif Ačiū ačiū ačiū 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
lietiniai tai tikrai geri, as dabar tik pagal sonatina lietinius kepu. ka tik issikepiau majoneziniu sausainiu. tesla buvo labai slykstaus skonio ir siaip prisikankinau pakol isdeliojau po skarda, bet kai iskepe tai skanuciai, tokie kaip bandutes, baigiam suest su vaiku blush2.gif vaikas po du is karto vago. tik kiekis nedideis gaunasi, viena skardele.
Atsakyti
nu gerai, jūs dabar man pasakykit, jei aš nemokėjau kepti lietinių palei bet kokį receptą, tai nejaugi pagal sonatinos gausis? pamenu, kepiau lietinius, tai vyras pamatęs pasakė "kokius ratlankius iškepei?" doh.gif
Atsakyti
Kepiau bandeles su suriu ir cesnaku... Man patiko 4u.gif
Vyras atsikando.Paziurejo i mane.Ir sako:-pamirsai cukraus idet ? mastau.gif
Bet nieko, jau susitaike, kad be cukraus bandeliu irgi buna hihihi.gif
Atsakyti
o as siandien kepiau CITRININIus KEKSIUKus SU GRIETINE, tik idejau dar razinu. skonis pasakiskas. per pusvalandi visi isnyko smile.gif
Atsakyti