Įkraunama...
Įkraunama...

Skanaus! - 6

user posted image

Duona skrudinimui PAN CARRE'

375 g kvietinių miltų
5 g sausų mielių (15 g šviežių)
1 v. š. (15 g) sviesto ar taukų
2 a. š. druskos
~ 190 ml vandens
1 a. š. cukraus ar medaus

Į šiltą vandenį suberti mieles bei cukrų, išmaišyti, kol mielės ištirps ir leisti pastovėti 10 min.
Dalimis suberti persijotus miltus ir užminkyti elastingą tešlą, galiausiai įmaišius druską ir riebalus. Tešlą gerai išminkyti (mažiausiai 20 min.) Patepti riebalais 26 x 12 cm dydžio stačiakampę formą. Tešlą padalinti į dvi dalis. Iš kiekvienos suformuoti ne itin ilgą (30 – 35 cm ilgio) volelį ir abu volelius kelis kartus persukti kaip virvę.
Dėti tešlą į formą ir viršų aptepti sviestu (galima pabarstyti aguonomis ar sezamu). Pridengti ir šiltai kildinti ~ 45 min.
Kepti iki 220° C įkaitintoje orkaitėje 10 min., tada temperatūrą prisukti iki 200° C ir dar kepti ~ 20 min.

P. S. kadangi Kalėdų senis padovanojo duonkepę, tešlą dariau joje, o toliau viską dariau pagal receptą... Gavosi tikrai labai skani balta duona, tik kitą kartą berčiau ½ a. š. druskos mažiau... rolleyes.gif

user posted image
Atsakyti
jezau, kokie receptai bigsmile.gif
sonatina, buk gera, ikelk tavo patobulintu salotu su avokadu nuoroda pirmame puslapyje.
dar del sushi torto, taip ryziai man nelabai patiko, o kur butu galima gaut to ryziu acto? mielai daryciau ta torta dar karta, nes labai graziai atrodo. ir ar tas ryziu actas turi kazkoki spec skoni? o kuo butu galima ji pakeist?
darau naujakui: kalak. vyniotini su suriu, pridejau dziovintu baziliku ir petrazoliu, nes pasirodo, kad sviezi tapo deficitu. dar bandziau bekono kaspinus daryt, bet nepavyko uzrist, nes sonine trupejo blink.gif blink.gif blink.gif tai tada padariau kaip sagas, bijojau, kad bus riebu, tai iskepus iskart viska sukroviau ant popieriu, ir ka g.gif gavosi skaniau nei sagos su desrelem, skonis ryskesnis, ir dar darau tinginy, beje as paskutiniu metu dedu saldytas uogas, niekad nesutezta, tezta tinginys tik nuo blogo sviesto, pastebejau, kad norfoj parduoda neva tai sviesta 82 proc, o istikruju jis niekada nesukieteja, jauciu ten tik riebalu misinys skambiu pavadinimu SVIESTAS.
tiesa, o duona galima kepti orkaitej?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Shiduh: 31 gruodžio 2006 - 10:24
Martyna, gi gražus tas tortas bigsmile.gif Tikiuosi bus ir skanus rolleyes.gif Keista dėl to biskvito storumo... Na bet svarbiausia, kad sumąstei, kaip išsisukti iš padėties mirksiukas.gif

Shiduh, nuorodą tuoj įkelsiu smile.gif
Ryžių acto tikrai mačiau ir Maximoj, ir Iki, ir Rimi. Ieškok egzotinių ingredientų skyreliuose, kur būna visokie padažai, nori lapai sušiui, meksikietiški visokie dalykėliai ir pan. Labai specifinio skonio jis neturi ir, kiek skaičiau, jį galima keisti paprastu 5% baltu actu... Tiesiog pasidaryk taip, kad ryžiai gautųsi skanūs, o tada jau tikrai ir visas tortas bus skanus smile.gif Tik citrinos reikia nepadauginti, kad nebūtų per rūgštu...
Duoną aš ir kepiau orkaitėj, duonkepėj tik užminkiau tešlą, kad nereikėtų terliotis ax.gif
O tavo meniu šiandien visai neblogas nusimato bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sonatina: 31 gruodžio 2006 - 11:06
ghmz...niekaip nepagaunu minties kaip actas galetu ryzius paskaninti. as gi kaimuky gyvenu, pas mus maximoj tokio gerio ner...
siandien pietums gaminau eilini karta kopustu apkepa, tik patoblinau pagal save. vietoj gritineles dejau giretine, dar pridejau cesnako milteliu ir daug krapu, o suri ne tarkavau, o supjausciau. galiausiai iskepta apipyliau astriu kecupu + virtos bulves ir kefyras...niam niam... bigsmile.gif
Papildyta:
nuo siol visada desiu krapu, tiesiog ziauriai pagerina skoni, ir giretine labaiu tinka, nei grietinele.
Papildyta:
sonatina, parasyk prasau, ka gaminai kucioms, kaledoms ir naujakui. na sarasiuka toki ax.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Shiduh @ 2006 12 31, 12:07)
ghmz...niekaip nepagaunu minties kaip actas galetu ryzius paskaninti. as gi kaimuky gyvenu, pas mus maximoj tokio gerio ner...


As kai dariau paprasta susi, o ne torta, tai dejau specialu acta. Jis nera rugstus, netgi saldokas. Buna maximose prie japonu virtuves, nedidelis buteliukas su gelsvu skistymeliu. Ant etiketes nupiestas susi.
Atsakyti
Nolina, labai ačiū 4u.gif

Shiduh, tas actas ryžius tiesiog šiek tiek parūgština ir tiek... Ir gal dar juos padaro šiek tiek lipnesnius...
O šventėms nieko per daug negaminau, tiesiog daugiau svečiavausi (o ir šiokia tokia kulinarinė krizė - nieko nesinori daryti ax.gif ), taip kad tik kelis kartus kepiau kūčiukus (pirmą kartą iš pusės cinamono bandelių tešlos, tai visi buvo suryti dar šilti, tad kitą dieną kepiau iš visos porcijos, kad dar užtektų ir nusivežti į svečius), pirmai Kalėdų dienai vežiausi pas tėvus štai tokį tortą:

user posted image

user posted image

Iš esmės tikrai skanus tortas, tik gal kitą kartą dar lakštus kuo nors sulaistyčiau, o į kremą įmaišyčiau kokių nors uogų rolleyes.gif

Antrą Kalėdų dieną kepiau kalakutą ir dariau Avietinį desertą rolleyes.gif

O Naujiems nieko ypatingo neplanuoju... Žadu daryti žuvies teriną su krevetėmis bulvių plutelėje... O daugiau dar nenusprendžiau... blush2.gif Kažkaip po Kalėdų dar visko atsivalgę, tad kol kas mąstau dar... doh.gif
Atsakyti
Su Naujais!!!
Sonatina, Napaleonas kuo ilgiau stovi, tuo jis man skanesnis ax.gif Aciux 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
SONATINA, mergaites, su Naujais 4u.gif Geru, skaniu, isradingu patiekalu 4u.gif ACIU DIDELIS musu KURATOREI thumbup.gif

As jau Napoleona kaptuvej isbandziau rolleyes.gif Skanumelis, gardumelis thumbup.gif bigsmile.gif Tik man kremas skystokas gavosi unsure.gif Gal kad dejau tik 200ml grietines ir 400ml tokio pudingo. Bet nesvarbu, svarbu skanu ir labai labai greita thumbup.gif

Aciu Sonatina 4u.gif
Atsakyti
Su Naujaisiais! 4u.gif
Sonatina, aciu uz kremines cukinijos sriubos receptuka! 4u.gif as ji siek tiek pakoregavau, idejau viena bulve, ir visai netycia uzmirsau kari... lotuliukas.gif tik kai jau suvalgyta buvo, prisiminiau... blush2.gif bet vis tiek labai skanu, aciu uz ideja! bigsmile.gif
Atsakyti
laurechka, džiaugiuosi, kad Napoleonas gavosi skanus smile.gif

Gadiga, o man kremas abu kartus gavosi gana tirštas (bet teko ilgokai plakti) smile.gif Bet iš tiesų tortas neįtikėtinai greitai pagaminamas rolleyes.gif
Ir aš vakar netikėtai sužinojau, kad keliausim naujų sutikti į Vilnių, tad staigiai padariau keptuvinį Napoleoną smile.gif Tik šįkart neturėjau prinokusių bananų, tad į kremą įmaišiau atšildytų aviečių smile.gif Buvo irgi labai skanu, tik neturėjau laiko pertrinti avietes per sietelį, tad šiek tiek jautėsi sėklytės, bet visiems tikrai patiko ax.gif

user posted image

dianute, labai smagu, kad sriuba patiko 4u.gif
Atsakyti
As manau, kad man de3l to pudingo nesutirstejo doh.gif Bet Sonatina, cia tai dalykelis, juk bet koki krema galima pasidaryt. Ir kaskart vis kitas torciukas thumbup.gif O dar norejau paklaust kiek plinai reikia iskocioti tesla? As jau rodos ir taip plonai iskociojau, bet storoki jie man gavosi doh.gif Ir mazai kremo liko, visas i apacia per krastus nuvaziavo blink.gif Gal tik kremas ir kaltas? Ta prasme, kad nepakankamai tikrstas g.gif O gal butu kaip nors galima ji sutirstint? Pvz krakmolas arba zelatinas?

PS. Pastebejimas toks, bet tamstytes rankele atmusta puosybai rolleyes.gif Grazu ziuret 4u.gif bigsmile.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gadiga: 01 sausio 2007 - 14:25
Gadiga, aš kočiojau labai plonai, vakar man gavosi 9 lakštai ir dar šiek tiek nuopjovų... Matai, kremas turi būti gana drėgnas, kad gerai susigertų ir tortas nebūtų sausas... O jei įdėsi želatinos, bijau, kad gali nespėti susigerti... Aš abu kartus dariau iš 30% tirštos grietinės ir riebios grietinėlės, tai buvo labai kaip tik... Pat kremas gavosi kaip tiršta grietinė, bandė ir man bėgti per kraštus, bet aš lakštų visiškai nespaudžiau, o kas išbėgdavo tepiau ant šonų ir gavosi puikiai...
O puošyba tokia tik iš laiko neturėjimo doh.gif Radau pakelį saldainių, šiek tiek šokolado ir paskubomis viską sudėliojau ax.gif
Atsakyti