Įkraunama...
Įkraunama...

Ką Kalėdų senis atneš darželinukams?

Manau, daug kas priklauso nuo vaiku amziaus. Musu grupes teveliai (vaikams 4,5m) nusprende dovanoti kompakta su dainelem/ pasakom, arba filmuka dvd pasirinktinai + saldainis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gretta: 15 lapkričio 2008 - 21:37
Aš tai labai nusivyliau mūsų darželiu verysad.gif Mano pupukas siemet pradejo lankyt darželį, o mane išrinko į tėvų komitetą. Tai kai puoliau ieškot idėjų vaikų Kalėdų šventei, prisirašiau visko: dovanėlės, scenarijus, vaišės ir t.t. Nuėjau pas auklėtojas ir vos neapsiverkiau unsure.gif Sako: "oi, nieko mes niekad neruošiam - Senis, saldainiai ir vsio. Jokių dovanų, vaišių..." Paklausiau kodėl, tai taip gražiai mykė, kad tipo tėvai ne visi gali sau tai leisti ir t.t. O esmė tame, kad pacios tingi g.gif Aš siūliau rinkt tik po 10 litukų, kurių būtų užtekę ir dovanėlėms, ir vaišėms. Dar sugalvojus buvau dovanas joms pirkt, bet dabar tikrai tegul net nesvajoja apie tai ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Greta77 @ 2008 11 20, 13:45)
Aš tai labai nusivyliau mūsų darželiu  verysad.gif  Mano pupukas siemet pradejo lankyt darželį, o mane išrinko į tėvų komitetą. Tai kai puoliau ieškot idėjų vaikų Kalėdų šventei, prisirašiau visko: dovanėlės, scenarijus, vaišės ir t.t. Nuėjau pas auklėtojas ir vos neapsiverkiau  unsure.gif  Sako: "oi, nieko mes niekad neruošiam - Senis, saldainiai ir vsio. Jokių dovanų, vaišių..." Paklausiau kodėl, tai taip gražiai mykė, kad tipo tėvai ne visi gali sau tai leisti ir t.t. O esmė tame, kad pacios tingi  g.gif  Aš siūliau rinkt tik po 10 litukų, kurių būtų užtekę ir dovanėlėms, ir vaišėms. Dar sugalvojus buvau dovanas joms pirkt, bet dabar tikrai tegul net nesvajoja apie tai  ax.gif

Neliudek taip mirksiukas.gif Labai tave suprantu,labai norisi gero savo vaikui.As irgi siemet tevu komitete ir visiskai del to nepriestaravau,nes noriu padaryt viska kuo geriau,o jei nepavyks-kaltinti tik save.
O del tu vaisiu po sventes saleje,as pritariu aukletojoms.Pasidalinsiu savo patirtim.Kai mano pirma dukra ejo i darzeli,po sventes visad budavo tos vaises vaikams ir tevams.man nepatiko schmoll.gif Vaikai jau pavarge po visu vaidinimu,nori savo dovanas ispakuoti,nori su tevais ispudziai pasidalint,o cia dar reikia sest ir dirbtinai baliavot....Tevai vieni kitu beveik nepazista,stovi kazkokie kaip pagauti,dirbtinai bendrauja,kazka kramto-visi ,matosi,nori kuo greiciau sprukti.

Greta77,geriau nukreipk savo geraja energija kitur-organizuok sventes savo ir savo vaikucio draugu tarpe,bus smagiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasa32: 20 lapkričio 2008 - 14:19
As taip pat esu isrinkta i tevu komiteta blush2.gif ir tikiuosi teveliai bus supratingi. Pirmadieni bus susirinkimas tai bus matyt ka nusprendem bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Inesute J @ 2006 12 05, 21:40)
Šiemet man tenka darželyje pirkti dovanas, tai galvoju kad berniukams bus mašinytės, o mergaitėms lėlytės. Ar neatsibodę g.gif Mažiukams 3 metukai

Ir aš turiu lopšelinukams 1.5-2.5 m nupirkt dovanėles. Tai irgi manau kad lėlytės ir mašinytės jau nusibodę g.gif Pagalvojau gal visiems spalvingus kamuolius kokius nupirkt, bet kaip Kalėdų senelis juos maiše atneš, juk 16-ka gaunasi bigsmile.gif g.gif ? Gal kas kokių minčių kitokių turi ką nupirkt už kokius 10-15 lt ? ?
Atsakyti
QUOTE(Greta77 @ 2008 11 20, 12:45)
Aš tai labai nusivyliau mūsų darželiu  verysad.gif  Mano pupukas siemet pradejo lankyt darželį, o mane išrinko į tėvų komitetą. Tai kai puoliau ieškot idėjų vaikų Kalėdų šventei, prisirašiau visko: dovanėlės, scenarijus, vaišės ir t.t. Nuėjau pas auklėtojas ir vos neapsiverkiau  unsure.gif  Sako: "oi, nieko mes niekad neruošiam - Senis, saldainiai ir vsio. Jokių dovanų, vaišių..." Paklausiau kodėl, tai taip gražiai mykė, kad tipo tėvai ne visi gali sau tai leisti ir t.t. O esmė tame, kad pacios tingi  g.gif  Aš siūliau rinkt tik po 10 litukų, kurių būtų užtekę ir dovanėlėms, ir vaišėms. Dar sugalvojus buvau dovanas joms pirkt, bet dabar tikrai tegul net nesvajoja apie tai  ax.gif

Aišku, kad liūdna, kai nori padaryt gerą, o niekam to nereikia unsure.gif
Pvz. pas mus darželyje vaišes po pasirodymo paruošia darželis, o ne tėvai. Mes tik auklėtojoms ir vaikams perkam dovanas ax.gif .
QUOTE(rasa32 @ 2008 11 20, 14:19)
O del tu vaisiu po sventes saleje,as pritariu aukletojoms.Pasidalinsiu savo patirtim.Kai mano pirma dukra ejo i darzeli,po sventes visad budavo tos vaises vaikams ir tevams.man nepatiko schmoll.gif Vaikai jau pavarge po visu vaidinimu,nori savo dovanas ispakuoti,nori su tevais ispudziai pasidalint,o cia dar reikia sest ir dirbtinai baliavot....Tevai vieni kitu beveik nepazista,stovi kazkokie kaip pagauti,dirbtinai bendrauja,kazka kramto-visi ,matosi,nori kuo greiciau sprukti.

Čia nuo pačios grupės priklauso. Pvz. pas mus vaišės būna paruoštos grupėje, visi po pasirodymo susirenka į grupę. Prie vienų stalų vaikučiai vaišinasi, prie kitų tėvai. Tikrai labai fainiai pasibendraujam su tėvais ir tikrai niekas nesiruošia kuo greičiau bėgt. Labai šilta atmosfera rolleyes.gif
QUOTE(antrakartmamyte @ 2008 12 03, 11:26)
Ir aš turiu lopšelinukams 1.5-2.5 m nupirkt dovanėles. Tai irgi manau kad lėlytės ir mašinytės jau nusibodę  g.gif  Pagalvojau gal visiems spalvingus kamuolius kokius nupirkt, bet kaip Kalėdų senelis juos maiše atneš, juk 16-ka gaunasi  bigsmile.gif  g.gif  ? Gal kas kokių minčių kitokių turi ką nupirkt už kokius 10-15 lt ? ?

Dėl atnešimo, tai nebijok, Kalėdų senio maišas didelis tongue.gif .
Mes lopšelyje pirkom visiems vienodas knygas, kur langeliai atsidarinėja. Vienodos todėl, kad dar jie mažiukai ir nebūtų peštynių tongue.gif

Lopšelio grupėje pirkom visiems vienodas knygas, kur langeliai atsidaro + Kinder kiaušinis. Pernai ir pirkom knygas, bet jau kiekvienas tėvas atskirai, tik sumą nutarėm, kad neviršytų 50Lt. ir + Kinder kiaušinis. Šiemet mūsų vaikučiai 4mečiai rašė Kalėdų seniui laišką ir užsiprašė dovanų. Tai, ką vaikas užsiprašė, tą tėvai ir nuperka ir , aišku, įdėsim Kinder kiaušinį. Yra iškabintas sąrašiukas, ko vaikai laukia iš Kalėdų senio. Vieni mašinų, kiti knygų, viena mergaitė žiurkėno, kita sūpynių, žodžiu visko tongue.gif Maniškis laukia laivo tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo byne: 03 gruodžio 2008 - 15:35
Mes darzeli (misri grupe nuo 3 iki 6m),tai pirksim kinder kiausinius kur trys supakuoti.Ir zaislas, ir saldumynas tongue.gif .Per kaledas ir taip daug dovanu gauna.Nesupykit, 4u.gif bet nesuprantu schmoll.gif tu teveliu kurie perka doavanas kiekvienas savo vaikui.Kai jauciasi vaikas kai gauna paprastesne dovana,nei jo draugas g.gif Pas mus grupeje yra vaikuciu kur teveliai nenupirks net ir tu kinderiu verysad.gif tai mes su kitais teveliais tiems vaikuciams pirksim. smile.gif Tai kaip tie vaikai jaustusi jeigu as savo vaikui lego konstruktoriu uz pusantro simto lt ,o jie nieko schmoll.gif nu man nesamone ir tiek.Atsiprasau ,issipleciau 4u.gif
Atsakyti
kartais teveliai irgi per daug sureiksmina tas darzelio sventes. Is tiesu manau reiketu suprasti, kad darzelis nera namai, ir seimynines sventes atmosferos ten nesukursi, juo labiau, kad vaiku daug, vaidinimai konvejeriu eina. Vaikuciams ko labiausiai reikia, seni pamatyt ir saldainiu gaut. lopselyje vaikams pirkdavom paprasciausias smulkmenas, knygutes su cypsinciais zaisliukais, medines deliones magnetines. vienais metais masinas ir leles. zinoma visada i komplekta saldainiu. ir niekada vaikas nesake, kad jam nepatiko darzelio kaledos. ta svente tokia savotiska, jei ruosiamas vaidinimas vaikai juk jaudinasi, rengiasi tais kostiumais, jiems svarbu kad teveliai dalyvautu, kad pasiziuretu. maniskiui jau 6 metai, bet vakar jau klause, kur as sedesiu kai jis vaidins, ar tetis ateis? zodelius mokinasi. ir net neuzsimena, kad labai svarbu, kad senis dovanu atnestu, svarbu pats procesas.

siemet priesmokyklinej vaikams nutarem pirkti zaidimu knygas, yra tokios spec. lavinancios knygos. tikiu, kad ne visi tevai apsidziauge suzinoje, kad reikes duoti 60 litu, nes vien knyga kainuoja 30 , o dar senis ir aukletojoms dovaneles. saldumynu siemet atsisakem visai. vaises vaikams visada organizuoja darzelis.
Atsakyti
QUOTE(mijuta @ 2008 12 03, 18:02)
Tai kaip tie vaikai jaustusi jeigu as savo vaikui lego konstruktoriu uz pusantro simto lt  ,o jie nieko schmoll.gif  nu man nesamone ir tiek.Atsiprasau ,issipleciau 4u.gif

bent jau pas mus susitariam kokiai sumai ir kokio dydžio mirksiukas.gif , mažesniems pirkdavom vienodas, penkiamečiams - kiekvienas sau (vaikai rašė laiškus Kal. s.) biggrin.gif
Atsakyti
Aš taip pat išrinkta į komitetą, jau surinkom pinigėlius (po 30LT), pirkom auklėtojom dovanų čekius po 100Lt. o vaikam bus lelių teatras ir saldainių maišeliai. Beje pas mus 9 dieną bus advento vakarienė, tai tuo pačiu metu ir darysim vaišes.
Atsakyti
QUOTE(mijuta @ 2008 12 03, 16:02)
Mes darzeli (misri grupe nuo 3 iki 6m),tai pirksim kinder kiausinius kur trys supakuoti.Ir zaislas, ir saldumynas tongue.gif .Per kaledas ir taip daug dovanu gauna.Nesupykit, 4u.gif bet nesuprantu  schmoll.gif tu teveliu kurie perka doavanas kiekvienas savo vaikui.Kai jauciasi vaikas kai gauna paprastesne dovana,nei jo draugas g.gif Pas mus grupeje yra vaikuciu kur teveliai nenupirks net ir tu kinderiu verysad.gif tai mes su kitais teveliais tiems vaikuciams pirksim. smile.gif Tai kaip tie vaikai jaustusi jeigu as savo vaikui lego konstruktoriu uz pusantro simto lt  ,o jie nieko schmoll.gif  nu man nesamone ir tiek.Atsiprasau ,issipleciau 4u.gif

Nėr čia ko pykt, bet mes šiemet perkam skirtingas dovanas todėl, kad vaikai yra parašę Kalėdų seniui laišką ir dabar jau išsižioję laukia, kada jis atneš. O tai kaip tada vaikui suprast, kai laiške prašo vienos dovanos, o Kalėdų senis atneša visai ką kitą. Kam tada rašyt tą laišką g.gif Dėl to taip ir gavos. Dėl sumos, tai nuspręsdavom galimą maximumą.

Atsakyti
na mes bandysim kazka vienodo sumastyt smile.gif
Atsakyti