Įkraunama...
Įkraunama...

Endoskopinis tyrimas - gastroskopija

Prasau Jusu pagalbos.Rasau darba ir noreciau, kad papasakotute, ka isgyvenote pries si tyrima ir jo metu.
Ar turejote pakankamai ziniu? Kokiu ziniu truko? Kas daugiausia apie si tyrima pasakojo(gydytojas, slaugytoja,kiti ligoniai)? Kaip miegojot nakti pries tyrima?Del ko nerimavot?Kokius jausmus isgyvenot?
Galit rasyti i az.
Labai dekoju.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kendi: 22 spalio 2004 - 09:20
Cia tas tyrimas liaudiskai tariant "zarna ryt"? Man dar neteko ir duok dieve kad netektu. Nors koleges sake kad Baltijos Amerikos klinikoj daro tyrima visiskai be tu nemaloniu pasaliniu reiskiniu.
Atsakyti
QUOTE (Vasara @ 2004 10 22, 10:45)
Cia tas tyrimas liaudiskai tariant "zarna ryt"?

tas pats smile.gif
Atsakyti
QUOTE (kendi @ 2004 10 22, 09:20)
Ar turejote pakankamai ziniu? Kokiu ziniu truko? Kas daugiausia apie si tyrima pasakojo(gydytojas, slaugytoja,kiti ligoniai)? Kaip miegojot nakti pries tyrima?Del ko nerimavot?Kokius jausmus isgyvenot?

Prieš darant pirmą kartą, nieko apie šį tyrimą nežinojau. Turbūt tai mane ir apsaugojo nuo bereikalingo jaudinimosi. Kabinete seselė trumpai paaiškino ką darys, papurškė kažkokių vaistų, kad gerklė užšaltų. Man bjauriausia būna, kai tyrimas baigiasi, skrandis būna toks išmakaluotas, lyg pykina, o morališkai jauties lyg išprievartauta. Pats tyrimas labai priklauso nuo gydytojo profesionalumo. Antrąkart prieš tyrimą nesijaudinau, nes jau žinojau kas ir kaip, bet po "nelabai profesionalaus" tyrimo blogai jaučiausi 2 dienas.
Atsakyti
KENDI--man irgi teko sitas "dziaugsmas"--nu nemalonus reikalas, bet svarbiausia susikoncentruot i kvepavima, man labiausiai padejo gyd--jis sake, kad pats sita procedura praejo,kad zinotu, kaip jo pacientai jauciasi ir kaip jiems padet...
Jei juokais--tai sunkiausia susivaldyt nespyrus koja,atliekanciam procedura:)
Jei rimtai--tai reik ramiai nusitekt, nuolankiai priimt savo dalia..Ir isties man bjauriausia tas gerkles nutirpimas, kaip ir buvo mineta, ir tas ilgokai isliekantis gerkles perstejimas, jau po proceduros---biski padeda ledinukai nuo gerkles skausmo..
Bet siaip nepergyvenk---viskas isties trunka gan trumpai--nors tuo metu taip ir neatrodo...Ot paguodziau doh.gif
Laikykis--viskas bus gerai wink.gif
Atsakyti
Man irgi dare. Pirmo nestumo metu daug vemiau, tai poto po nestumo iskylo problemos. Gimus antram vaikuciui, problemos vel pasikartojo. Tai dabar bandau viska spresti per mytyba. Laikausi dietos, bet ne delto, kad mesciau svori laugh.gif
Na, o tyrimas, tai tikrai nieko malonaus. Bet tai trunka tikrai trumpiau, nei kad gimdymas, nera skausmingas, nors gana nemalonus. Po tyrimo jauciausi gerai, man nieko neskaudejo...Nors pakartoti jo, tai nelabai norisi wink.gif
Atsakyti
Aciu, kad sureagavote i mano prasyma, noreciau patikslinti, kad ne man sis tyrimas bus atliekamas, o as rasau darba apie pacientu baimes pries ir po tyrimo smile.gif
Atsakyti
Po šio tyrimo, kaip ir po gimdymo, nusprendžiau, kad ne tik nereikia klausytis, kaip kam kas buvo, bet ir kitiems pasakoti, nes kiekvienas žmogus į tokius dalykus reaguoja individualiai. Pirmąkart eidama buvau labai nerami. Ką konkrečiai jaučiau iš vakaro, jau nepamenu, bet tikrai ramu nebuvo nuo išankstinio nuteikimo, kaip man pripurkš visokios bjaurasties, kaip žiaugčiosiu, kaip springsiu... Tyrimo metu jaučiu įtampą: kada gi pagaliau bus bjauru, sunku, springsiu, žiaugčiosiu, skaudės... Kadangi visas tas reikalas tetrunka 4 - 5 minutes ir jokio nepakeliamo sunkumo nepatiri, tai antrą kartą tyrimui ėjau VISAI RAMI. Jokio jaudulio ar įtampos nejutau.
Atsakyti
Man si nemalonu tyrima dare 2 kartus sad.gif Pirma karta, tai zinojau tik tiek, kad reikes zarna ryti. Labai nebijojau, nes mano draugas sake, kad nieko ten baisaus nebus g.gif Jausmas tai tikrai nekoks: guli sau su tais dantimis burnoje, negali nei uzsiciaupti, nei pasakyti, kad tau bloga, o dar tie garsai sklinda... Kai isejau is kabineto, tai labai nemaloniai jauciaus. Gydytojas, kuris atliko ta tyrima tikrai buvo savo srities profesionalas, bet manau ne nuo to priklauso. Tai priklauso nuo kiekvieno zmogaus asmeniskai. Kai antra karta dare man ta tyrima, tai geriau jauciausi, nes zinojau, kas manes laukia, bet baimes buvo daugiau.
Atsakyti
Jokios tragedijos. Viskas priklauso nuo sveikatos . Jei skauda skrandi tai iskesi, bet kokia procedura. Nieko baisaus nebuvo nei pries nei po. Tik nusiraminimas, kad zinai kas tau yra, kokia diagnoze ir tt..... Viskas vyksta labai greitai. Niekas nera suiinteresuotas su tavim terliotis. Svarbiausia zinti, kad nieko nera neiskenciamo.Kitiems buna ir dar blogiau wink.gif
Atsakyti
Aciu, kad pastebit tema ir parasot, gal dar atsirastu g.gif
Atsakyti
nieko ten baisaus nėra dry.gif dariausi kelis kartus - tai papykina kišant žarną ir tiek. trunka taigi ne visą gyvenimą, iškęsti galima. aš manau, kad dėl sveikatos reikia padaryti viską.
Atsakyti