Įkraunama...
Įkraunama...

Maskarponės sūris

Neradau jokių kitokių receptų tik tiramisu ir tortą su maskarponės sūriu. Prašau, patarkit, ką dar galima pasigaminti su juo ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurgitak @ 2006 12 03, 20:53)
Neradau jokių kitokių receptų tik tiramisu ir tortą su maskarponės sūriu. Prašau, patarkit, ką dar galima pasigaminti su juo ax.gif

cia yra trys puslapiai receptu su paveiksleliais
Atsakyti
QUOTE(Amalia @ 2006 12 04, 09:19)
cia yra trys puslapiai receptu su paveiksleliais

Tai, kad aš vokiškai nesuprantu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurgitak @ 2006 12 04, 11:34)
Tai, kad aš vokiškai nesuprantu blush2.gif

Tai kad labai daug verst, parasyk, i paveiksliuka paziurejusi, kas domina, pasidarbuosiu. mirksiukas.gif Ten beje rasoma, kad su maskarpone tinka gaminti ivairiausias uztepimo mases ant duonos (vietoj sviesto), tik receptu nera.
Atsakyti
mane sitie patiekalai sudomino. amalia, jei turetum laiko ir upo isverst, buciau dekinga 4u.gif

http://www.marions-k...rezept/1602.htm
http://www.marions-k...rezept/1755.htm
http://www.marions-k...rezept/1840.htm
Atsakyti
[quote=lanaa,2006 12 04, 16:44]
http://www.marions-k...rezept/1602.htm
Pradžiai tas:
400g su lupenom virtų bulvių, geriau vakarykščių
Kremui : 120g maskarpone + 1 trynys + 2a.š. grūdėtų garstyčių (pas mus būna tokių) - ištrinti, paskaninti Tabasco ir Worcester padažu pagal skonį, padruskinti, papipirinti.Smulkiai sutarkuoti 100g Cheddar sūrio, įmaišyti į kremą.
Dėti bulves apkepo formon, ant kiekvienos - krūvelę kremo. Kišti įkaitinton 175°C ar 150° (jei su ventiliatorium) orkaitėn , kepti 15-17 min., užbarstyti 30g žiedeliais supiaustytų svogūnų laiškų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amalia: 05 gruodžio 2006 - 10:51
QUOTE(lanaa @ 2006 12 04, 16:44)

Šitas:
500g šviežių šparagų
dėti verdančian vandenin su 1a.š. cukraus, 10g sviesto, druska , virti 15 min., ištraukti, perpilti šaltu vandeniu, gerai nusausinti.
4 šaldytos sluoksniuotos tešlos lapelius atšilgyti, 3 jų atsargiai iškočioti iki 20x18 cm didumo, vienas lieka papuošimui.
60g maskarpone sumaišyti su 1/4 pokelio aoelsino žieveles kvapo, gerai ištrinti, padruskinti, papipirinti pagal skonį, įmaišyti šaukštelį žiedeliais supiaustytų svogūnėlių laiškų. Tai užtepti ant tų trijų tešlos lakštų, paliekant krašte laisvą 1cm.
Uždėlioti šparagus, ant kiekvieno po lygiai.
Kiaušinį padalinti į trynį ir baltymą. Baltymu aptepti tešlos kraštus. Užlenkti pirma iš trumpųjų galų. tada iš ilgųjų ir susukti į voliuką. Padėti skardom siūle žemyn. Kiek subadyti, kad kepant galėtų oras išeiti.
Ketvirtą lakštą supiaustyt juostelėm, priklijuoti jas balrymu ant volelių viršaus.
Trynį išmaišyti su kondensuotu pienu (be cukraus),, aptepti viršų.
Įkaitinti orkaitę 200-225°C, kepti 20-25 min.

Atsakyti
QUOTE(lanaa @ 2006 12 04, 16:44)

Ir paskutinis - Capppelletti (itališki koldūnai) su trijų sūrių padažu.
Imamas 400g pokelis gatavų Cappelletti, nesvarbu, ar su mėsa, ar su sūriu.
Gaminamas tik padažas:
Keptuvėje išleisti 20g sviesto, sudėti 50g grietinės (kokios - neparašyta, vokitkos paprastai naudoja saldžią grietinėlę, kai taip parašoma) ir 250ml pieno, pavirinti. Įmaišyti 50g sutarkuoto parmezano, tada 50g šakute suniurkytos gorgonzolos, ir kai mase pasidarys vientisa, įmaišyti 50g maskarponės, ją prieš tai ištrynus su vienu tryniu, ir tuoj išjungti, nebevirinti, kad kiaušinio nesutrauktų. Paskaninti maltais baltaisiais pipirais, druskos nereikia, nes sūriai jos pakankamai turi.
Užpilti ant porą min. verdančiam vandeny pašildytų koldūnų ir užbarstyti šauktu supiaustyto baziliko.
Skanaus!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amalia: 05 gruodžio 2006 - 11:18
amalia notworthy.gif
tas bulvytes reiks greitu laiku isbandyt. atrodo tokios apetitnos, su traskancia plutele wub.gif
Atsakyti
Pasidariau lavaso vyniotini su lasisa. Tai i tepama mase dejau varskes su prieskoniais ir maskapones surio. Buvo tikrai labai labai skanu.
Stai tikslesnis aprasymas:
paemiau varskes su zolytem, idejau maskapones surio (manau galima imti daugiau varskes ir deti giretines, kad tepama mase gautusi), majonezo, isspaudziau i ta mase citrinos, ispaudziau cesnako. ant lavaso laksto istepiau gauta mase (kuo mase standesne, tuo geriau - neisbegs, graziau atrodys). pripjausciau gausiai svieziu krapu, juos sutryniau su citrinos sultimis ir truputeliu druskos. Krapus tolygiai isbarsciau ant mase istepto lavaso. Tuomet dejau plonom plonom riekeles supjaustytos rukytos lasisos gabalelius (manau, tiktu ir sudyta). Tik lasisos nepadauginkit, nes bus persuru
viska vis paspausdama susukau i vyniotini, ikisau i saldytuva keletui valandu. Istraukus supjausciauir pateikiau ragavimui. eksperimentas pavyko tikrai neblogai
Atsakyti