Įkraunama...
Įkraunama...

Vėjaraupiai

5,5 metų vaikas susirgo vėjaraupiais. Iš gydytojos supratau, kad specifinio gydymo kaip ir nėra, tačiau komplikacijos galimos. Ar šios ligos komplikacijos gali turėti įtakos būsimai reprodukcijos funkcijai (gal maišau su kiaulyte)? Ar namie kartu gyvenantys suaugę, dar nesirgę šia liga, turi šansų jos išvengti?
Atsakyti
Jūs sumaišėte - vėjaraupiai neturi įtakos reprodukcinei funkcijai. Vaikai iki 12-13 metų vėjaraupiais perserga lengvai,komplikacijų nebūna. ypatingai retais atvejais gali būti nervų sistemos pakenkimas, širdies raumens uždegimas ir kt.
Jei namiškiai yra nesirgę, tikriausiai susirgs, nes šansų apsisaugoti nėra.
heart.gif
Atsakyti
Sveiki,
gydytoja primigtynai praso 3 metu dukra skiepyti nuo vejaraupiu, pradejo vardinti kokios bus pasekmes jei vaikui bus sunki vejaraupiu forma, mergaite turejo sirdies yda (AAL) ir dabar galvoju ar verta daryti ta skiepa, nes kita savaite jau eis i darzeli. Kokia tikimybe kad vaikas susirgs butent sunkia forma?
Padekit, visai pasimeciau.
Atsakyti
Kokia vėjaraupių forma susirgs Jūsų mergaitė prognozuoti negaliu, tik statistiškai ikimokykliniame amžiuje vaikai perserga lengvai, be komplikacijų. O jei nepersirgs , lankydama darželio, pasiskiepysite pradinėse klasėse. heart.gif
Atsakyti
Reikalas tas, kad vaika isbere ir jau antra diena vis daugeja, temperatura 37,3-4 vakar ir siandien, o musu apylinkes gydytoja neatejo-sako atvaziuokit i poliklinika blink.gif Tikrai nesiruosiu sirguliuojancio vaiko niekur tempt, todel iki rytojaus kol gris musu privati daktaryte reikia truputeli info apie tai. Spuogiukai kai kurie su tokiom "virsunelem", nors kad vandeningu puslyciu butu tai nepastebejau g.gif
Dekui heart.gif
Atsakyti
Jei vandeningų pūslyčių nėra,tai gal tai ir ne vėjaraupiai. Nepakenks spuogelių prideginimas brilijantine žaluma, kalio permanganato 5% tirpalas ar betadino tirpalas. Jei niežti, patepkite Psilobalsamu. heart.gif
Atsakyti
praeita antradieni, t.y. rugsejo 28d., savo sunu skiepijom nuo vejaraupiu. antra diena po skiepu siek tiek pakilo temperatura, kuria numusom ir viskas tuo pasibaige. taciau sekmadieni vakare pastebejau nedidele 37.1 temperatura ir kasdien ji auga. kai pasiekia 37.5 riba (mat sunus turi sirdies yda) numusam paracetamolio zvakute (250 mg). sirit atsikele su 38.6. daviau ibufeno, atrodo siek tiek numuso.
ar gali si temperatura buti vis dar skiepu pasekme. tiesa, tuo pat metu, vaikas gavo ir vakcina nuo kitu ligu, taciau ji jau buvo gauta du ar tris kartus ir nesukele jokiu problemu.
daugiau jokiu ligos simptomu nematau, tik siek tiek ciaudi. valgo gerai, yra zvalus. galbut tai triju dienu karstine? taip pat dygsta dantys.

labai dekoju uz atsakyma
Atsakyti
Manau, kad tai kaltas koks nors virusas. Po skiepo nuo vėjaraupių, maždaug po savaitės gali atsirasti keli bėrimo elementai, o aukšta temperatūra neturėtų būti. Į tridienę karštligę irgi nepanašu. heart.gif
Atsakyti
Kiek zinau, kuo anksciau vaikas perserga vejaraupiais, tuo jam geriau. Kuo veliau zmogus suserga, tuo jam sunkiau. Be to persirgus imunitetas igyjamas visam gyvenimui, O paskiepijus... net nezinau. Tad gal geriau neskiepyt?
Atsakyti
Nuo vėjaraupių iki mokyklos galite neskiepyti. Jei iki to laiko nesusirgs, tuomet paskiepysite, nes vyresni vaikai serga sunkiau. O imunitetas ir persirgus , ir pasiskiepijus yra visam gyvenimui. heart.gif
Atsakyti
Ar gali buti, kad tik persirgus vejaraupiais (sirgom pries menesi), sunelis vel jais susirgo? Sunui 2,5metu. Kvietem greitaja pagalba, nes tik vakare pastebejau berimus. Gydyt. pasake:"sakykim, kad vejaraupiai". Bet l. keistai atrodo, kad tik persirgus, vel sergame.
Atsakyti
Vėjaraupiai kartotis tikrai negali. Arba prieš mėnesį, arba dabar ne jie.
Atsakyti