Įkraunama...
Įkraunama...

Vėjaraupiai

Karantinas kontaktavusiems asmenims trunka 28 dienas.
Atsakyti
Užkrečiantis kitus vaikas yra dieną prieš atsirandant bėrimui ir 5 dienas, kol beria.
Atsakyti
QUOTE(Pediatrė Virginija @ 2004 10 29, 09:03)
Nuo vėjaraupių iki mokyklos  galite neskiepyti. Jei iki to laiko nesusirgs, tuomet paskiepysite, nes vyresni vaikai serga sunkiau. O imunitetas ir persirgus , ir pasiskiepijus yra visam gyvenimui. heart.gif

QUOTE(Pediatrė Virginija @ 2005 11 07, 09:17)
Vaikas susirgs ne anksčiau 9 ir ne vėliau kaip 28 parą po kontakto su sergančiu vėjaraupiais. Užkrečiamas yra jau dieną iki bėrimų atsiradimo ligonis ir dar 5 dienas, kol beria.


Pati buvau sirgusi vejaraupiais vaikysteje (apie 5-6 metu). Susirgau vel po gimdymo. Vaikuciui buvo 3,5 men. (jis nesusirgo arba persirgo be galo lengva forma, nes nieko nesimate) Sako, kad neimanoma susirgti antra karta. Imanoma. Toks yra buves ne vienas atvejis. Vilniaus suaugusiuju infekcineje ligonineje pateike tokia informacija:

1. susirgti antra karta imanoma, jei nuo sirgimo (AR SKIEPO) buvo praeje daugiau nei 10 metu ARBA jei labai nusilpes imunitetas.

2. inkubacinis periodas yra 21 diena. (cia forume buvo rasyta 28 dienos g.gif ). Literaturoje taip pat radau 21 diena:
http://www.sveikas.l...d=&id2=&linkID=

3. Uzsikresti galima 2 dienas iki berimo ir 5 dienas PO PASKUTINIO BERIMO.

Labai idomu, kodel tokia skirtinga informacija vienoje sveikatos apsaugos sistemoje? Vaiko pediatre poliklinikoje sugebejo pasakyti, kad inkubacinis yra 14 dienu blink.gif

Kuria informacija remtis?

Del skiepu nuo vejaraupiu: jei tiketi info gauta is infekcines ligonines, tai paskiepijus vaika, jis gali nesusirgti (o gali ir susirgti, lengvesne forma), o pasibaigus 10 metu laikotarpiui, jeu budamas suauges, susirgti smarkiai, su komplikacijomis. Ar verta tada skiepyti, ar geriau nuvesti vaika pas kita vejaraupiuka, kad persirgtu. (nors 10 galioja ir paskutiniam sirgimui g.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _mamka_: 29 rugpjūčio 2006 - 08:04
Medicinoje daugeliu klausimų yra šiek tiek nesutampančių teiginių. Tai,ką Jūs parašėte, nedidelė paklaida ir skirtingų autorių nuomonė. O inkubacinis periodas yra nuo 21-28 dienos nuo kontakto pradžios.
O pakartotinai susirgti galima tik labai nusilpus organizmui, bet tai labai reti atvejai. Netgi ir onkologinius ligonius remisijoje rekomenduojama paskiepyti nuo vėjaraupių, kad suformuoti imunitetą, apsaugoti nuo sunkios vėjaraupių infekcijos.
Bet dažniausia, būna neteisinga diagnozė (kaip manau ir Jums vaikystėje atsitiko, jeigu suaugusi tikrai sirgote vėjaraupiais ). Taigi tie pakartotiniai susirgimo atvejai tikrai kelia abejonių. O po skiepo imunitetas yra šiek tiek silpnesnis, žinoma, geriau mažam nueiti į vėjaraupių "vakarėlį" (užsienyje yra populiaru)
Atsakyti