Įkraunama...
Įkraunama...

Maistas užsienyje

QUOTE(danguolet @ 2007 06 28, 13:40)
ls vietines balos sakai, jo zuvies galima, bet veliau ir saskaitu kruva is ligonines.

Maya, man ir vaikam patiko zuvies kotletukai, tikrai to zuvies skonio nesijaute, as dar citrinos sulciu ispaudziau, buvo liuks, dekui dar syki.



Ner uz ka irnesakyk.gif , siandien kepiau varskes apkepa, gavosi kepta varske doh.gif . Supykau ir daugaiu apkepu nekepsiu, nes pries pora dienu dariau ryziu apkepa, tai gavosi ryziu kose makalose mad.gif
Atsakyti
Patikrintas varškės apkepas (jei dar nebuvau įdėjus... g.gif )

500 g varškės
2 šaukštai sviesto
4 kiaušiniai
5 šaukštai cukraus
2 šaukštai manų kruopų
razinų
vanilinio cukraus

Trynius ištrinti su cukrumi. Sudėti varškę, manų kruopas, nuplautas ir nusausintas razinas, vanilinį cukrų. Viską išsukti į vientisą masę.
Išplakti baltymus ir atsargiai išmaišyti su varškės mase.
Negilią kepimo formą ištepti riebalais, pabarstyti džiūvėsėliais ir sukrėsti varškės masę.
Kepti vidutinio karštumo orkaitėje - 375F - 30-40 min.
Atsakyti
QUOTE(maya @ 2007 06 28, 22:20)
Ner uz ka irnesakyk.gif , siandien kepiau varskes apkepa, gavosi kepta varske  doh.gif . Supykau ir daugaiu apkepu nekepsiu, nes pries pora dienu dariau ryziu apkepa, tai gavosi ryziu kose makalose mad.gif



lotuliukas.gif as net nebandau tokiu bajeriu kepti, nes gausis taip kaip ir tau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(pupa999 @ 2007 07 01, 18:45)
lotuliukas.gif  as net nebandau tokiu bajeriu kepti, nes gausis taip kaip ir tau  ax.gif

Oi nesudėk taip greitai ginklų, kaip seni žmonės sako - "Rymas irgi ne per dieną pastatytas" mirksiukas.gif Mano patyrimas - ar tai ryžius, ar tai manus, ar kokias daržoves apkepui , jei prieš tai buvo išvirti, maišyti su kiaušiniais atvėsus, ir būtent pirma su tryniais (saldžiam - prieš tai su cukrum ištrint iki vientisos masės), o baltymus standžiai išplakt ir pačioje pabaigoje atsargiai įmaišyt , įkišus orkaitėn nekaišiot nosies kas kelios minutės - gausis purus, nesutižęs ir nesukritęs. O jei išmakaluoji ryžių košę su kiaušiniais, tai ir iškeps ryžių košė kiaušinienėje. Varškės apkepui aš imu išbrinkintus manus (subertus verdančian pienan ir palaikytus), man taip geriau gaunasi
Atsakyti
as irgi dariau Maya kotletus smile.gif buvo labai skanu, bet man be kiausinio jie nelipo, nors ir silta zuvi su bulvem tryniau ir maisiau. ir mazgis mano labai skaniai valge ta visa kose thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(pupa999 @ 2007 07 01, 10:45)
lotuliukas.gif  as net nebandau tokiu bajeriu kepti, nes gausis taip kaip ir tau  ax.gif



As dar Odes apkepa iskept bandysiu, jei ir tas nesigaus viskas..pamirstu as apie apkepus tongue.gif

QUOTE(Amalia @ 2007 07 01, 22:55)
Oi nesudėk taip greitai ginklų,  kaip seni žmonės sako - "Rymas irgi ne per dieną pastatytas" mirksiukas.gif Mano patyrimas - ar tai ryžius, ar tai manus, ar kokias daržoves apkepui , jei prieš tai buvo  išvirti, maišyti su kiaušiniais atvėsus, ir būtent pirma su  tryniais (saldžiam - prieš tai  su cukrum ištrint  iki vientisos masės), o  baltymus standžiai išplakt ir pačioje pabaigoje atsargiai įmaišyt , įkišus  orkaitėn nekaišiot nosies kas kelios minutės - gausis purus, nesutižęs ir nesukritęs.  O jei išmakaluoji ryžių košę su kiaušiniais, tai ir iškeps ryžių košė kiaušinienėje. Varškės apkepui aš imu išbrinkintus manus (subertus verdančian pienan ir palaikytus), man taip geriau gaunasi


Man atrodo tame recepte su ryziais nereikejo kiausiniu g.gif ,reikes nueiti pasitikrinti, be to dabar galvoju gal mano ryziai netiko, as tik basmati ryzius perku

QUOTE(doviliushka @ 2007 07 02, 09:01)
as irgi dariau Maya kotletus smile.gif  buvo labai skanu, bet man be kiausinio jie nelipo, nors ir silta zuvi su bulvem tryniau ir maisiau.  ir mazgis mano labai skaniai valge ta visa kose  thumbup.gif


g.gif as tikrai nededu kiausinio, bet jei reikia kiausinio tai reikia... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(maya @ 2007 07 02, 18:19)
Man atrodo tame recepte su ryziais nereikejo kiausiniu  g.gif ,reikes nueiti pasitikrinti, be to dabar galvoju gal mano ryziai netiko, as tik basmati ryzius perku
g.gif  as tikrai nededu kiausinio, bet jei reikia kiausinio tai reikia...  ax.gif

Basmati ryžiai apkepui tai tikrai netinka, jie išvirti lieka birūs ir nesiklijuoja, jau tokia jų prigimtis, čia reikia apskritagrūdžių, kurie ir košei tinka - tada jų kleisteris suklijuos. Kiaušinio tokiu atveju gal ir nebūtinai g.gif . Jo baltymas išpurena masę - lieka jo putose oro intarpai, ir apkepas būna lengvesnis. Turiu pora knygų vien apie apkepus, perverčiau - na kad visur jie su kiaušiniu (gal vokiečiai taip papratę), dar dedama grietinės (aš tai pieną imu), o suklijavimui krakmolo ar miltų.
Atsakyti
QUOTE(Amalia @ 2007 07 02, 23:41)
Basmati ryžiai apkepui tai tikrai netinka, jie išvirti  lieka birūs ir nesiklijuoja, jau tokia jų prigimtis, čia reikia apskritagrūdžių, kurie ir košei tinka - tada jų kleisteris suklijuos. Kiaušinio tokiu atveju gal ir  nebūtinai  g.gif . Jo baltymas išpurena masę - lieka jo putose  oro intarpai, ir  apkepas būna lengvesnis. Turiu pora knygų vien apie apkepus, perverčiau - na kad visur jie  su kiaušiniu (gal vokiečiai taip papratę), dar dedama grietinės (aš tai pieną imu), o suklijavimui  krakmolo ar miltų.



Ryziu apkepas su obuoliais va sitas man nesigavo, ir apie kiausinius ten nieko neparasyta schmoll.gif ir grietinele tam, kad apipilti iskepta apkepa g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo maya: 03 liepos 2007 - 19:59
QUOTE(Ode @ 2007 06 29, 00:59)
Patikrintas varškės apkepas (jei dar nebuvau įdėjus...  g.gif )


hmmm... dabar taip uzsimaniau.... blush2.gif jau net skonio nebepamenu sito patiekalo doh.gif nu MB zada nusipirkti lietuviskos varskes visa deze su didele nuolaida biggrin.gif tai gal reiktu prasisukti man per ja... hihihi.gif kad jam nebutu per daug bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(maya @ 2007 07 03, 18:57)
Ryziu apkepas su obuoliais  va sitas man nesigavo, ir apie kiausinius ten nieko neparasyta  schmoll.gif ir grietinele tam, kad apipilti iskepta apkepa  g.gif

Nurašysiu Tau kitą, labai panašų:
250g ryžių (apskritagrūdžių)
4 obuoliai
1 citrinos sultys ir žievelė (jei mėgsti)
100g sviesto ar margarino
100g cukraus
4 kiaušiniai
šaukštas sviesto skiautelių bei 4 šaukštai sezamo grūdų (jei mėgsti)
Ryžius virti (į vandenį įmetus citrinos žievę dėl kvapo) 20 min., nukošti, ataušinti.
Obuolius nulupti, išimti sėklas, supiaustyt skiltelėm, apšlakstyt citrinos sultim.
Riebalus ir cukrų išsukti iki vientisos masės, po to vieną po kito įsukti trynius.
Baltymus standžiai išplakti.
Atsargiai sumaišyti ryžius, trynių masę ir baltymus.
Apkepo formą išriebalavus apiberstyti sezamu, dėti sluoksniais ryžių masę ir obuolius (jų sluoksnis apatinis ir viršutinis), apibarstyti sezamu, užmėtyti sviesto.
Kišti į iki 200°C įkaitintą orkaitę ir kepti 50 min.
Kiekis - 4 porcijos. Laiko sąnaudos apie 1,25 - 1,5 val.

Varškės apkepas su pudingo milteliais:
500g varškės
100g cukraus
2 kiaušiniai
pokelis vanilinio cukraus
pokelis vanilinio pudingo miltelių
150g razinų (galima imti ir kitus vaisius)
šaukštelis kepimo miltelų
2 šaukštai sviesto
Viską, išskyrus sviestą, sumaišyti pagal įprastinę procedūrą.(Tryniai ir baltymai atskirai) Su puse sviesto kiekio ištepti formą, sukrėsti masę, likusį sviestą užmėtyti ant viršaus. Kišti į 200°C įkaitintą orkaitę, kepti 40 min.
Kiekis - 4 porcijos po 390 kcal. Laiko sąnaudos apie 1 valandą



Atsakyti
Ka siandien gaminsite vakarienei? ax.gif mano galvele jau visai nebeveikia, o ir karsta, tai nesinori prie puodu stoveti
Atsakyti
Mergos , ka gaminat siandien vakarienei ? Mazu kuri i svecius pasikviesit.
Atsakyti