QUOTE(maya @ 2007 07 03, 18:57)
Ryziu apkepas su obuoliais va sitas man nesigavo, ir apie kiausinius ten nieko neparasyta

ir grietinele tam, kad apipilti iskepta apkepa
Nurašysiu Tau kitą, labai panašų:
250g ryžių (apskritagrūdžių)
4 obuoliai
1 citrinos sultys ir žievelė (jei mėgsti)
100g sviesto ar margarino
100g cukraus
4 kiaušiniai
šaukštas sviesto skiautelių bei 4 šaukštai sezamo grūdų (jei mėgsti)
Ryžius virti (į vandenį įmetus citrinos žievę dėl kvapo) 20 min., nukošti, ataušinti.
Obuolius nulupti, išimti sėklas, supiaustyt skiltelėm, apšlakstyt citrinos sultim.
Riebalus ir cukrų išsukti iki vientisos masės, po to vieną po kito įsukti trynius.
Baltymus standžiai išplakti.
Atsargiai sumaišyti ryžius, trynių masę ir baltymus.
Apkepo formą išriebalavus apiberstyti sezamu, dėti sluoksniais ryžių masę ir obuolius (jų sluoksnis apatinis ir viršutinis), apibarstyti sezamu, užmėtyti sviesto.
Kišti į iki 200°C įkaitintą orkaitę ir kepti 50 min.
Kiekis - 4 porcijos. Laiko sąnaudos apie 1,25 - 1,5 val.
Varškės apkepas su pudingo milteliais:
500g varškės
100g cukraus
2 kiaušiniai
pokelis vanilinio cukraus
pokelis vanilinio pudingo miltelių
150g razinų (galima imti ir kitus vaisius)
šaukštelis kepimo miltelų
2 šaukštai sviesto
Viską, išskyrus sviestą, sumaišyti pagal įprastinę procedūrą.(Tryniai ir baltymai atskirai) Su puse sviesto kiekio ištepti formą, sukrėsti masę, likusį sviestą užmėtyti ant viršaus. Kišti į 200°C įkaitintą orkaitę, kepti 40 min.
Kiekis - 4 porcijos po 390 kcal. Laiko sąnaudos apie 1 valandą