Įkraunama...
Įkraunama...

Maistas užsienyje

QUOTE(Puiki_mamyte @ 2007 07 17, 13:02)
Maya gavosiiiii ir nerealiai skanus, bet kaip tu sakai as si karta irgi issitraukiau tuos saukstelius, bet dabar nesigailiu, nes irgi vista darydavau is akies galima sakyt  blush2.gif  o dabar superine konsistensija kaip iskepe tikras apkepas, as tik razinu nedejau nes nemegstu  blush2.gif  bet tai nieko nekeicia, kas megsta gali prikrauti ko tik nori  thumbup.gif  kepiau gal 45 min taip tiksliai ir man neprikepe, beja as sviesta istirpinau mikrobangej ir supyliau visdelto i mase, ir dar poto istepiau stiklini inda sviestu taip riebiai ir pabarsciau tais seesoned bread crumbs, nepridege visai, apskrudo graziai gelsvas  thumbup.gif


thumbup.gif

QUOTE(pupa999 @ 2007 07 17, 13:24)
Vajei, puiki mamyte, beskaitant kaip tau pasiseke man net seile varveti pradejo.... reiks ryt varskes pirkti  ax.gif



As tau jau ana savaite sakiau laugh.gif laugh.gif

QUOTE(Puiki_mamyte @ 2007 07 17, 14:33)
Pabandyk tikrai ir butinai sek visus nurodymus pagal recepta tikrai gausis, as perku istikruju varske tokiom didelem pakuotem buna ir rusu parduotuvese farmer cheese bet ten toks ilgas "sliosas"  doh.gif  ten su tais numatavimais sudetingiau, tai as paemiau kitus mazycius ten po 213g pokelis, numatavu 0.5kg tiksliai nes matyt kitaip gal kazko perdedavau ar nedadedavau kad toks ne toks gaudavosi, bet dabar super  thumbup.gif jau suvalgem aisku nedaug iskepiau pabandymui  smile.gif  4u.gif
user posted imageuser posted image
Gal reikejo daugiau paskrudint?  g.gif  bet siaip man pasirode pats tas  rolleyes.gif



Man irgi toks gavosi, as pastacaiu ant 25 minuciu, bet neiskepe, tikslai unepaskrudo tai dar 20 kepiau. Kai pagelto tai tada ir istraukiau. Eik sau, i nuotrauka paziurejua net seile istyso, gerai, kad varskes turiu. Reikes ryt pasidaryti, saidnien sushi prisivalgiau. Beja as irgi ta "sliosa" varskes perku drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(maya @ 2007 07 17, 18:49)
Beja as irgi ta "sliosa" varskes perku  drinks_cheers.gif

As daug jos sunaudoju nes vaikas beprotiskai valgo varsketukus tai prisidarau prisaldau kameroj ir poto pusryciam ar vakarienei verdu, arba blynelius vynioju su varske irgi super man thumbup.gif patogu ka ten pirkaliot tuos maziukus, maziukus as atskirai perku vyrui jis pusryciam valgo su medum kava ir t.t.t.
Atsakyti
QUOTE(doviliushka @ 2007 07 17, 16:28)
gal kuri is netyciu zinote kaip yra daroma "fried rice"?


taip, zinom 4u.gif
as esu ne karta ir ne du darius tuos fried rice darbe... tik jie naudoja ne baltus ryzius, o tuos rudesnius siek tiek ir isverda juos tam specialiam rice cooker puode, nors tas turbut nesudaro jokio skirtumo.... g.gif
ir dar ka jie naudoja, ko as neturiu, tai tuos tokius sunkius puodus ir keptuves, as spiziniais juos vadinu biggrin.gif taciau manau, kad ir paprastoj keptuvej turetu gautis neblogai bigsmile.gif

taigi, pats pirmas dalykas, kas ten eina - kiausiniai, kiek ju, priklauso nuo to, kiek juos megsti, ir koki kieki ryziu desi. as ju dedu daug. biggrin.gif kiausinius maisant iskepi praktiskai jau (bet reikia kad jie butu gabaliukais ar kaip cia pasakyt), tada sudedi darzoves - kukuruzus, zirnelius, smulkiai pjaustytu brokoliu, kubeliais pjaustytu morku, dar galima deti tas ju snow peas, ar kazkas tokio... ka megsti ir ko nori.... praktiskai tinka visos darzoves... ir kai jau darzoves minkstokos buna, sudedi ryzius, dar siek tiek palaikai ant ugnies ir pabaigoj uzpili soy sauce... nors jie kazka kita naudoja, is Whole Foods, dabar tik pavadinimo nepamenu, galiu paziuret ryt darbe, nes man jo skonis geresnis uz pati soy sauce.... ax.gif man tai super tokie ryziukai thumbup.gif vienas is dalyku, ka as pas juos galiu valgyt biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(wicked @ 2007 07 18, 10:47)
taip, zinom  4u.gif
as esu ne karta ir ne du darius tuos fried rice darbe... tik jie naudoja ne baltus ryzius, o tuos rudesnius siek tiek ir isverda juos tam specialiam rice cooker puode, nors tas turbut nesudaro jokio skirtumo....  g.gif
ir dar ka jie naudoja, ko as neturiu, tai tuos tokius sunkius puodus ir keptuves, as spiziniais juos vadinu  biggrin.gif taciau manau, kad ir paprastoj keptuvej turetu gautis neblogai  bigsmile.gif

taigi, pats pirmas dalykas, kas ten eina - kiausiniai, kiek ju, priklauso nuo to, kiek juos megsti, ir koki kieki ryziu desi. as ju dedu daug.  biggrin.gif kiausinius maisant iskepi praktiskai jau (bet reikia kad jie butu gabaliukais ar kaip cia pasakyt), tada sudedi darzoves - kukuruzus, zirnelius,  smulkiai pjaustytu brokoliu, kubeliais pjaustytu morku, dar galima deti tas ju snow peas, ar kazkas tokio... ka megsti ir ko nori.... praktiskai tinka visos darzoves... ir kai jau darzoves minkstokos buna, sudedi ryzius, dar siek tiek palaikai ant ugnies ir pabaigoj uzpili soy sauce... nors jie kazka kita naudoja, is Whole Foods, dabar tik pavadinimo nepamenu, galiu paziuret ryt darbe, nes man jo skonis geresnis uz pati soy sauce....  ax.gif man tai super tokie ryziukai  thumbup.gif vienas is dalyku, ka as pas juos galiu valgyt  biggrin.gif

Wicked senai norejau situ ryziu butinai bandysiu, man irgi labai patinka fried rice drinks_cheers.gif tik ta kiausini jie isplakta tiesiog viena ji pila i keptuve ir ten maiso, ar ji padaro kaip omleta ta prasme skiedzia kokiu pienu ar dar kuom nors? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Puiki_mamyte @ 2007 07 18, 12:31)
tik ta kiausini jie isplakta tiesiog viena ji pila i keptuve ir ten maiso, ar ji padaro kaip omleta ta prasme skiedzia kokiu pienu ar dar kuom nors?  g.gif


nezinau kaip ji pati daro, bet as tai kiausinius tiesiai i puoda imusu ir tada kepu juos.... ax.gif nededu jokio pieno, nieko, tik kiausinius.... ir ziuriu, kad i viena mase nesuliptu, pastoviai maisau.... rolleyes.gif paprasta labai ir greita... thumbup.gif nu ir skanu.... bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(wicked @ 2007 07 18, 12:09)
nezinau kaip ji pati daro, bet as tai kiausinius tiesiai i puoda imusu ir tada kepu juos....  ax.gif nededu jokio pieno, nieko, tik kiausinius.... ir ziuriu, kad i viena mase nesuliptu, pastoviai maisau....  rolleyes.gif paprasta labai ir greita...  thumbup.gif nu ir skanu....  bigsmile.gif

Bandysiu ir as paprastai tada. esu macius kaip chinese daro tuos fried rice, jie ten tik suka tam dubeni ant ugnies ... idomu kokie tie ryziai, gal tie plykiti ar kaip jie ten vadinasi, nes tikrai ne brown rice schmoll.gif tie ne tokie, as turiu namie, verda kaip amzinybe.... tiesa jie deda tu tokiu kaip as vadinu grudu su daigais kaip man jie skanu tuose ryziuose rolleyes.gif idomu istikro kaip pasiemi chinese jie buna tokie sakyciau i morkava spalva... kazin cia naturaliai taip gaunasi ar dar ir del spalvos ka nors imeta g.gif unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Puiki_mamyte @ 2007 07 18, 14:35)
idomu kokie tie ryziai, gal tie plykiti ar kaip jie ten vadinasi, nes tikrai ne brown rice  schmoll.gif


maniskiai tik tokius valgo ir jie vadinasi brown rice....
user posted image

verda juos specialiam tam rice cooker puode, ir negaliu sakyt, kad ilgai uztrunka... g.gif as pati tik baltus Uncle Bens naudoju, bet su jais nesu bandzius daryt fried rice, nors esu tikra, kad gautusi irgi thumbup.gif be to, jei ryziai bando i kose virsti, visada siek tiek aliejaus padeda... i puoda ipilti juos verdant.... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(wicked @ 2007 07 18, 09:47)
taip, zinom  4u.gif
as esu ne karta ir ne du darius tuos fried rice darbe... tik jie naudoja ne baltus ryzius, o tuos rudesnius siek tiek ir isverda juos tam specialiam rice cooker puode, nors tas turbut nesudaro jokio skirtumo....  g.gif
ir dar ka jie naudoja, ko as neturiu, tai tuos tokius sunkius puodus ir keptuves, as spiziniais juos vadinu  biggrin.gif taciau manau, kad ir paprastoj keptuvej turetu gautis neblogai  bigsmile.gif

taigi, pats pirmas dalykas, kas ten eina - kiausiniai, kiek ju, priklauso nuo to, kiek juos megsti, ir koki kieki ryziu desi. as ju dedu daug.  biggrin.gif kiausinius maisant iskepi praktiskai jau (bet reikia kad jie butu gabaliukais ar kaip cia pasakyt), tada sudedi darzoves - kukuruzus, zirnelius,  smulkiai pjaustytu brokoliu, kubeliais pjaustytu morku, dar galima deti tas ju snow peas, ar kazkas tokio... ka megsti ir ko nori.... praktiskai tinka visos darzoves... ir kai jau darzoves minkstokos buna, sudedi ryzius, dar siek tiek palaikai ant ugnies ir pabaigoj uzpili soy sauce... nors jie kazka kita naudoja, is Whole Foods, dabar tik pavadinimo nepamenu, galiu paziuret ryt darbe, nes man jo skonis geresnis uz pati soy sauce....  ax.gif man tai super tokie ryziukai  thumbup.gif vienas is dalyku, ka as pas juos galiu valgyt  biggrin.gif


As irgi labai panasiai ryzius daznai darau thumbup.gif Skanu, bet man vis tiek ne tokie gaunasi kaip is kinieciu... unsure.gif

QUOTE(Puiki_mamyte @ 2007 07 18, 12:35)
Bandysiu ir as paprastai tada. esu macius kaip chinese daro tuos fried rice, jie ten tik suka tam dubeni ant ugnies ... idomu kokie tie ryziai, gal tie plykiti ar kaip jie ten vadinasi, nes tikrai ne brown rice  schmoll.gif tie ne tokie, as turiu namie, verda kaip amzinybe.... tiesa jie deda tu tokiu kaip as vadinu grudu su daigais kaip man jie skanu tuose ryziuose  rolleyes.gif idomu istikro kaip pasiemi chinese jie buna tokie sakyciau i morkava spalva... kazin cia naturaliai taip gaunasi ar dar ir del spalvos ka nors imeta  g.gif  unsure.gif


Kai kuriuose restoranuose deda tarkuotu morku mirksiukas.gif Ir man atrodo kad ten tikrai ne brown rice, nes visai tekstura kitokia ju... unsure.gif


Klausykit mergaites, o kaip jus darot whole wheat makaronus? Ar jie tinka i visus paprastu makaronu receptus? Ir kaip juos isvirti? As vakar dariau, tai man jie vire kokia 20 minuciu ir vis tiek toks miltu skonis liko schmoll.gif Serena didziausia makaronu fane, bet net ji situ nevalge unsure.gif schmoll.gif Zinau kad whole wheat pasta daug sveikiau, bet kaip ja skaniai padaryt g.gif
Papildyta:
Is smalsumo internete paieskojau is kokiu ryziu tuos fried rice daro. Ir pasirodo juos galima daryti is baltu arba rudu medium to long grain, visa paslaptis yra tame, kad isvirtus ryzius reikia palaikyti nuo vienos dienos iki savaites pries darant fried ax.gif Vienoj vietoj net sako: Remember, you absolutely cannot make delicious fried rice using freshly cooked rice! smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Guggy @ 2007 07 18, 21:55)
Klausykit mergaites, o kaip jus darot whole wheat makaronus? Ar jie tinka i visus paprastu makaronu receptus? Ir kaip juos isvirti? As vakar dariau, tai man jie vire kokia 20 minuciu ir vis tiek toks miltu skonis liko schmoll.gif  Serena didziausia makaronu fane, bet net ji situ nevalge unsure.gif  schmoll.gif  Zinau kad whole wheat pasta daug sveikiau, bet kaip ja skaniai padaryt  g.gif


recepto jokio nepasakysiu, nes nezinau blush2.gif bet... velgi, mano seimoj darbe jie tik whole wheat tevalgo, ir kad kiek bevirtum, vistiek tas miltu skonis lieka, man tai bjaurus toks ir nepatinka..... blush2.gif nevalgau as tokiu.... schmoll.gif o jiems gerai eina, turbut vien jau del to, kad taip priprate.... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Guggy @ 2007 07 18, 21:55)
Klausykit mergaites, o kaip jus darot whole wheat makaronus? Ar jie tinka i visus paprastu makaronu receptus? Ir kaip juos isvirti? As vakar dariau, tai man jie vire kokia 20 minuciu ir vis tiek toks miltu skonis liko schmoll.gif  Serena didziausia makaronu fane, bet net ji situ nevalge unsure.gif  schmoll.gif  Zinau kad whole wheat pasta daug sveikiau, bet kaip ja skaniai padaryt  g.gif


Aga skonis nerealiai skiriasi tarp rudu ir baltu makaronu. Man rudi makaronai geriausiai tinka kai darau toki lyg ir italiska patiekala is galvos.
Ant keptuves olive oil pakepinu cesnako (man daug daug patinka) idedu parsley, supjaustytus portabello grybus, aupjaustytus pomidorus, tada idedu supjaustyta italian sausage (kuria pries tai kokia puse valandos verdu vandenyje). Kai pomidorai suminksteja isjungiu. Whole wheat makaronus verdu tol kol suminksteja iki tokio minkstumo koks man patinka , neisivaizduoju kiek laiko tai uztrunka. Dedu makaronus i lekste ir ant virsaus ta grybu italian sausage makalose. Yam yam..... skanaus biggrin.gif

O jei tingiu tiek pjaustymo daryti whole wheat makaronus gerai isvirtus sumaisau su Ragu padazu (neatsimenu tikslaus pavadinimo, bet jis Jewel visada stovi prie visu pasta sauce, man labiausiai patinka su grybais tas padazas).

Papildyta:
Kepiau ir as varskes apkepa , varskes 450 g dejau (nes tiek pokelyje buvo ax.gif ) Ir visai neskysta man tesla ta gavosi, gal del to , kad varske kitokia g.gif Ir razinu begalybe pridejau ( sppeju MB nevalgys, nes jam razinos nepatinka, niu bet gales issirankioti jei labai alkanas bus lotuliukas.gif ) Niu ne tame esme, svarbu, kad skonis thumbup.gif Neatsimenu koks turi buti skonis, nes is viso as toki patiekala gal tik pora kart gyvenime valgius, bet dabar tai jau daznai darysiu thumbup.gif Lengva padaryti,o jau tas skonis wub.gif As dar grietines kalna uzsikroviau ir niam niam biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(wicked @ 2007 07 18, 10:47)
taip, zinom  4u.gif
as esu ne karta ir ne du darius tuos fried rice darbe...


Aciu 4u.gif reiks pasidaryti kada smile.gif o tu spiziniu puodu maciau Ikea, bet jie kainuoja apie $40...

QUOTE(wicked @ 2007 07 18, 12:09)
nezinau kaip ji pati daro, bet as tai kiausinius tiesiai i puoda imusu ir tada kepu juos.... 


o as kazkodel galvojau kad jie isplaka kiausini ir paskui leidzia ji i ryzius... g.gif bet ne taip kad visa mase is karto, bet po truputi ir gaunasi tokie "siulai"...

QUOTE(Puiki_mamyte @ 2007 07 18, 13:35)
Bandysiu ir as paprastai tada. esu macius kaip chinese daro tuos fried rice, jie ten tik suka tam dubeni ant ugnies ... idomu kokie tie ryziai, gal tie plykiti ar kaip jie ten vadinasi, nes tikrai ne brown rice  schmoll.gif tie ne tokie, as turiu namie, verda kaip amzinybe.... tiesa jie deda tu tokiu kaip as vadinu grudu su daigais kaip man jie skanu tuose ryziuose rolleyes.gif idomu istikro kaip pasiemi chinese jie buna tokie sakyciau i morkava spalva... kazin cia naturaliai taip gaunasi ar dar ir del spalvos ka nors imeta  g.gif  unsure.gif


aha man irgi tas labai skanu smile.gif tik kaip jie angliskai vadinas... g.gif

QUOTE(Guggy @ 2007 07 18, 20:55)
Klausykit mergaites, o kaip jus darot whole wheat makaronus? Ar jie tinka i visus paprastu makaronu receptus? Ir kaip juos isvirti? As vakar dariau, tai man jie vire kokia 20 minuciu ir vis tiek toks miltu skonis liko schmoll.gif  Serena didziausia makaronu fane, bet net ji situ nevalge unsure.gif  schmoll.gif  Zinau kad whole wheat pasta daug sveikiau, bet kaip ja skaniai padaryt  g.gif


na zinok as juos bandziau, bet schmoll.gif nepatiko man ju skonis nors tu ka schmoll.gif kad ir sveikiau juos valgyti nebepirksiu ju daugiau nes valgai kaip nzn ka... schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(wicked @ 2007 07 18, 13:49)
maniskiai tik tokius valgo ir jie vadinasi brown rice....
user posted image


Matai as turiu ta rice cooker puoda balti normalus ryziai jame isverda viskas ciki tik sudedu tuos brown rice tai visiskas pravalas, jie buna zali galima sakyt, norejau nufotkint tau parodyt, bet ziuriu nebera matyt vyras vienas budamas suvalge, jie tokie trumpi ir skyciau stori zinai kaip kaimiski grudai budavos bet tie storoki tokie..... tai as juos turedavau pati virt atskirai tai sakau nepameluot gal valanda jei nedaugiau kol jie isverda, beja jie whole wheat kazkokie brown rice..... doh.gif daugiau nepirksiu schmoll.gif o tie kiti kur tu idejus tai net nepanasu, gal jie irgi vadinasi tada brown rice, maciau tamsesniu tik kazkaip primeciau kad cia gal tie plikyti lietuviskai vadintusi g.gif unsure.gif
Atsakyti