Labas rytas, man SOS pagalbos prireike.. pripirkau saldytu (ne dziovintu!!!!) tikru! dideliu! baravyku ir voverushku!!!!!!!!!!!!!!! vaikstau ir laizausi dabar... Bet kaina nemaza.. galvojau as paruosti juos kuciu stalui.. bet ziuru nelabai daug ju....neprivalgysi tuo lab voversushkos sukepa labai...... tai sugalvojau prie virtiniu toki "gausu" padazha sukurti, t.y. du: vienss baravyku , kitas is voverushku.. O kaip daryti nezinau.. gal kuri patarsite? kokiu super-duper padazu..
Galvjau apkepinti svogunus, prieskoniu, krapu ir grybukus pakepti ir uzpilti grietine.. gal dar cesnako.. gal tiks? O gal dar kuri zinote, saldyti grubai, jie kaip atsila neiztyzta.. nes atrodo tai ziauriai "chiotkai".. ka tik tai atrodyti kai atshils...
QUOTE(Fasolka @ 2006 12 23, 13:39)
Labas rytas, man SOS pagalbos prireike.. pripirkau saldytu (ne dziovintu!!!!) tikru! dideliu! baravyku ir voverushku!!!!!!!!!!!!!!! vaikstau ir laizausi dabar... Bet kaina nemaza.. galvojau as paruosti juos kuciu stalui.. bet ziuru nelabai daug ju....neprivalgysi tuo lab voversushkos sukepa labai...... tai sugalvojau prie virtiniu toki "gausu" padazha sukurti, t.y. du: vienss baravyku , kitas is voverushku.. O kaip daryti nezinau.. gal kuri patarsite? kokiu super-duper padazu..
Galvjau apkepinti svogunus, prieskoniu, krapu ir grybukus pakepti ir uzpilti grietine.. gal dar cesnako.. gal tiks? O gal dar kuri zinote, saldyti grubai, jie kaip atsila neiztyzta.. nes atrodo tai ziauriai "chiotkai".. ka tik tai atrodyti kai atshils...
Galvjau apkepinti svogunus, prieskoniu, krapu ir grybukus pakepti ir uzpilti grietine.. gal dar cesnako.. gal tiks? O gal dar kuri zinote, saldyti grubai, jie kaip atsila neiztyzta.. nes atrodo tai ziauriai "chiotkai".. ka tik tai atrodyti kai atshils...
nu del padazo nezinau.... bet as darau visada tokia super duper mishraine..... pakepinti svogunai su grybais ir virti makaronai.... po to galima su majonezu, aliejum ar dar kokiu padaziuku valgyti....

Kur rasti senu temu receptus? Bandziau ieskoti Delfino sausainiu recepto, bet nerandu. Vakar kepiau chocolate chip cookies pagal rasta recepta ir kepant istizo viskas
Tai sakau noriu pasiklaust jau isbandytu, jei kas galite padekite 
p.s. Delfinas buvo idejus gan paprasta, as turiu eiliniu produktu ir jei zinote prasau pasidalinkit tik nesudetingais.


p.s. Delfinas buvo idejus gan paprasta, as turiu eiliniu produktu ir jei zinote prasau pasidalinkit tik nesudetingais.
Del padazo... pakepini grybus aliejuje, ipili pieno ar grietineles, jei nori saldziau, kitoj mazoj keptuvej pakepini miltus (sjaukshtas svietso- shaukshtas ar du miltu), kol lengvai paruduoja, supili tuos miltus i grybus su pienu/grietinele, ir smarkiai maishai, kol sutirshteja iki reikiamos konsistencijos. Pas mus buna spec granuliuoto krakmolo, ar kazo panashaus, kad ipilus i piena ar grietinele ish kart sutirshteja, be miltu ir be gumulu..
Turbut jau per velai parashiau
Del sausainiu..
nezinau, kokie Amerikoj iprasti daryti per Kaledas, Vokietijoje kepiami meduolinio tipo sausainiai, dazniausiai daroma paprasta sviestine tashla ( sviestas (250 gr), miltai(125 gr), cukrus (125 gr) kiaushinis, vanilinas, citrinos zievele ) ishkociojma, ir spadziama formelemis ... ishkepus apie 10 minuciu 180 laipsniu orkaitej, puoshiama pagal fantazija ir sugebejimus...
Shia savaite kepiau su savo dicke (3,5 metai), tai ir egluciu, ir zmogeliuku, zvaigzdziu prikepem.. ot laimes buvo vaikui paskui pieshti ir teplioti
Turbut jau per velai parashiau

Del sausainiu..
nezinau, kokie Amerikoj iprasti daryti per Kaledas, Vokietijoje kepiami meduolinio tipo sausainiai, dazniausiai daroma paprasta sviestine tashla ( sviestas (250 gr), miltai(125 gr), cukrus (125 gr) kiaushinis, vanilinas, citrinos zievele ) ishkociojma, ir spadziama formelemis ... ishkepus apie 10 minuciu 180 laipsniu orkaitej, puoshiama pagal fantazija ir sugebejimus...
Shia savaite kepiau su savo dicke (3,5 metai), tai ir egluciu, ir zmogeliuku, zvaigzdziu prikepem.. ot laimes buvo vaikui paskui pieshti ir teplioti

QUOTE(Pinacea @ 2006 12 25, 01:18)
Del sausainiu..
nezinau, kokie Amerikoj iprasti daryti per Kaledas, Vokietijoje kepiami meduolinio tipo sausainiai
Aciu lbai, manau esme panasi, Amerikoj tik populiariausi "chocolate chip" sausainiai, o visi produktai daugmaz tie patys. As nesugebu ju pasigamint




Baltic*girl, gal tau betty crock ir pan. pokeliu atsiusti - tik kiaushini imaishysi ir bus sausainiai gatavi

Labai brangus sausainiai iseis su siuntimu 
Lietuvoj radau dvi amerikietisku sausainiu kopijas - vieni kepti Lietuvoj ir gan sausi (tik isvaizda primena), man jie nesuper. Kiti - vokiski, taip ir vadinas "american style cookies". Jie nesiskiria nuo pirktiniu chocolate chips sausainiu, tai pasiilgus pagelbeja. Tik gaila as esu ka tik iskeptu megeja, taigi reikia man ismokti juos issikept! Jei imanoma lietuviskom salygom.
Ko kada prasyciau tai atsiusti peanut butter
Jos nepasigaminsi ir nerasi, vaikas praso kas antra diena

Lietuvoj radau dvi amerikietisku sausainiu kopijas - vieni kepti Lietuvoj ir gan sausi (tik isvaizda primena), man jie nesuper. Kiti - vokiski, taip ir vadinas "american style cookies". Jie nesiskiria nuo pirktiniu chocolate chips sausainiu, tai pasiilgus pagelbeja. Tik gaila as esu ka tik iskeptu megeja, taigi reikia man ismokti juos issikept! Jei imanoma lietuviskom salygom.
Ko kada prasyciau tai atsiusti peanut butter


QUOTE(baltic*girl @ 2006 12 29, 11:52)
Ko kada prasyciau tai atsiusti peanut butter
Jos nepasigaminsi ir nerasi, vaikas praso kas antra diena 


Taigi yra Lietuvoj JIF

QUOTE(baltic*girl @ 2006 12 29, 13:13)
O kokioj parduotuvej? Musu mieste ziurejau prie riesutu sokoladiniu sviestu, tai neradau nei Maximoj, nei Iki, nei Leader Price nei Norfoj... (cia tokios pardes yra
) Nebent didmiesty ju padeda 


Nu aš atsimenu, kad tikrai būdavo. Nebent visai paklausos nebuvo ir išėmė iš apyvartos. Kada nors Vilniuj prie progos pažiūrėti. Tikrai veždavom savo bobutei, nes ji nuo jo alpo.

Oi kokią fainulką kiaulieną išsikepėm - skani, minkšta... O didžiausias fainumas tame, kad nieko su ja daryti nereikia. 
Kiaulienos kepsnys

Kiaulienos kepsnys