Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 5

QUOTE(carvel @ 2007 09 17, 19:07)
Labute,visu pirmiausia reiketu negalvoti,kad jei jau mire tavo mama,tai tas pats laukia ir tavo tetos,kekvieno zmogaus atvejis yra individualus ir kekvienas serga ir sveiksta nevienodai,pazystu zmogu gyvenanti jau daugiau nei 10m. su 3 stadija,o su 4 st astuntus metus  mirksiukas.gif .As pati sergu kruties veziu, 2 m. geriau musmires antpila,dabar padariau pertrauka,bet jauciu,kad vel reiks pradeti gert.Man jis labai gerai veike,labai jauciausi energinga ir svarbiausia nejauciau jokiu salutiniu reiskiniu,jei domina tas metodas parasykite,atsiusiu recepta i az.Sveikatytes visoms einancioms keliu per vezi  4u.gif


labi dekinga buciau jei tu man atsiustum ta recepta su musmire i mano el. pasta (paapaa@one.lt) O tau linkiu dideles stiprybes ir sekmes.Laikykis mirksiukas.gif
Atsakyti
Labas
pirmiausia negalima savęs kaltinti,kad nuo vėžio neišsigydė jūsų mylimas žmogus.
Tai be galo klastinga liga.Pirmą kartą nustatė kiaušidių vėžį 2 b stadija, nors tikrinausi kas pusmetį.Pernai kovo mėnesį baigiau chemiją su puikiais rodikliais.Buvau ir Folio metodu pasitikrinti, irgi sakė sveika.Š.metų sausio mėnesį klinikose telefonu pasakė ne tą markerį ir iš išgasčio pasitikrinau privačioje klinikoje, vis tik rodė augimą, po to jau už savus tikrinausi kas mėnesį, augimas vėžinių lastelių kraujuje didėjo geometrine progresija.Nuėjau į Folio tyrimą,irgi pasakė , kad žarnyne aktyvuoja.Plaučių nežiūrėjo.Tada jau pirma laiko nulėkiau pas savo ginekologą onkologą.Gana sunkiai atrado auglį prie storosios žarnos, o darant kompiuterinę tomogramą , užkabino kaip tik tą plaučių dalį kurioje jau buvo metastazių.Tai buvo birželis.Nuo sausio iki liepos vidurio markeris padidėjo nuo 9 iki 62.Gal nuobodus aprašymas, bet tik noriu pasakyti, kaip greit vyksta procesas.
Ir dar noriu visas moteris neatidėlioti vizitų pas ginekologus.Nemalonu , bet reikia.
Jei kam nustato I stadiją , tas laimės kūdikis, o kitiems teks ir pakentėti ir pakovoti.
Tiesiog žinau, kad jokio organo nepakeisi ir bus taip kaip bus.Tiesiog dėkojų savo kūnui, kad dar jis sugeba iškęsti chemijas.
Todėl ir fizinių pratimėlių kiek galiu padarau,kad visai nesugriūti.
Sveikatos ir optimizmo.
Atsakyti
Laba diena Gabija,
kai baigsit chemiją, koks preliminariai tolesnis bus gydymas, ar iš viso jis bus?
Kodėl klausiu? Po chemoterapijos ar operacijos, ar spindulinio naudinga būtų atgauti jėgas sanatorijoje. Nežinau, ar Jums ji priklausytų, (man skiria dėl galimos rankos limfademos - prevencijai, bei sutrikusiai motorikai ir judesiams atstatyti).
Rekomenduočiau Birštono "Tulpę", ne tik dėl gražios gamtos ir ramybės, ten dirba tokia gydytoja Aušra Mituzaitė, nemažai turi patirties ir žino alternatyvios medicinos, tik išklausti reikia sugebėti...Dėl Jūsų nusiteikimo vartoti aliejų su degtinyte, gerai įsiskaitykite, kad nepakenktumėte kepenims. Aš dabar nelabai turiu laiko ir protinių sugebėjimų gilintis nurodytame linke (narkozė turi baigti garuoti, sunku susikaupti). Gal Vi_ padės??? Kelios nuomonės nepakenks.
Šiaip yra oficialūs vaistai tai būtų ir Helixor ir minėtas Wobe-mugos ar Vobenzym (Enzimų terapija), Helixor (Amalo preparatai ir AngioCell. Apie juos gerai žino gydytojai, gal parinktų, tik bėda ta, kad labai jau brangūs. Šiaip man sanatorijoje pasiūlė valgyti ananasus, nes juose yra tokios pat medžiagos, kuri yra enzimų Wobe-mugos ar Vobenzym sudėtinė dalis, turinti priešvėžinių savybių. Tik, kaip sakė daktarė, dar ananasas degina riebalus, o man jų lyg ir trūktų tongue.gif Aišku, ananasus reikėtų valgyti didžiuliais kiekiais, bet tai ir išeitis.
P. s. almaklp drįsčiau nesutikti, kad vėžys buvo įveiktas, jeigu jis taip aktyviai pasireiškė kepenyse, tai greičiausiai buvo prostatos metastazė, arba vėžinės ląstelės buvo ant tiek aktyvios, kad įsitvirtino kitame silpnesniame organe, t. y. susidarė naujas vėžys. Yra toks išsireiškimas: vėžinės ląstelės išplitę visame kūne. Tai kokia gali būti kalba apie vėžio (prostatos) įveikimą. Jis tiesiog buvo "užmigdytas", apslopintas. Paprastai, ligoniai pastoviai sekami, atliekant echoskopijas ar kitus tyrimus. Keista, kad Jūs sakote, jog nepasižiūrėjote kitų organų, čia ne Jūsų, o medikų pareiga.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adis: 17 rugsėjo 2007 - 19:41

Na taip, perdaug pasitikejome medikais..maneme, kad jie geriau zino: juk jie medikai. Skaudziausia tai - kad jie itikino kad prostatos vezio nebelike, tyrimai kaip pas sveika vyra...bet kodel netikrino kitu organu - neaisku mums iki siol. Matyt, gyveni ir mokais is savo klaidu,tik deja, kad jos jau labai skaudzios...gyvenimo nebeatstatysi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo almaklp: 17 rugsėjo 2007 - 20:00
Apie kitus preparatus nieko nežinau, bet dėl Angio Cels išleisdavau pusę pensijos.Gėriau metus.Taip pat gėriau metus raugintą ugniažolę.Rezultatas metastazės plaučiuose.
perspektyvų nežinau.
Atsakyti
QUOTE(Gabija. @ 2007 09 17, 22:03)
Apie kitus preparatus nieko nežinau, bet dėl Angio Cels išleisdavau pusę pensijos.Gėriau metus.Taip pat gėriau metus raugintą ugniažolę.Rezultatas metastazės plaučiuose.
perspektyvų nežinau.


Onebandete tos pacios musmires? as recepta gavau is 74m. mociutes po operacijos ji gyvena 9-tus metus,labai gerai ir zvaliai atrodo,pasakytum kad jai kokie 55m !As pati ja du metus isgeriau ir buvo man tikrai gerai,visi primygtinai liepe ja nutraukti,pasitikrinti kepenis,tfu,tfu,tfu jos visiskai sveikos.Ruosiuosi vel ja vartoti,tik dar nerandu jos miske.
Atsakyti
QUOTE(Gabija. @ 2007 09 17, 20:03)
Apie kitus preparatus nieko nežinau, bet dėl Angio Cels išleisdavau pusę pensijos.Gėriau metus.Taip pat gėriau metus raugintą ugniažolę.Rezultatas metastazės plaučiuose.
perspektyvų nežinau.


Ačiū už informaciją. Blogai, kad nėra to 100 % vaisto, kuris tiktŲ VISIEMS. Tiesiog sirgdamas tampi didžiuoju eksperimentatoriumi ir eksperimentuoji savo gyvybe, vieniems kažkodėl pasiseka, kitiems ne. Belieka tapti fatalistu ir daryti tai ką kužda nuojauta. Aš pvz. saugau savo nerviukus ir geriu daug vandens, nes manau, kad dėl to susirgau, per mažai skysčių ir perdaug emocijų.

Dėl kūno užterštumo minėtos gydytojus užklausiau, kokia jos būtų nuomonė dėl šių ligų. Atsakė, žmonės gyvena šiukšlynuose, nesiprausia, valgo atliekas, geria kažkokius neaiškius surogatus - neserga...Jų kūnai užteršti, turbūt net įrodinėti nereikėtų. Tačiau gyvendami asocialų gyvenimą, jie tampa abuoji ir viskam abejingi. Daktarės nuomonė - ligos priežastis - nervai ir stresai.
Todėl saugokime kiek galime savo ramybę, o čia ramybės meditacija:
Aš ramybė
Aš apsupta ramybės
Ramybė mane gaubia
Ramybė mane palaiko
Ramybėje aš saugi
Šita ramybė mano
Ramybė manyje
Viskas gerai, viskas gerai.
Kartokite mintyse, pašnibždomis, garsiai, kaip kam patogu. Gal kam suteiks pusiausvyrą ir nusiraminimą.
Čia profesionalios psichologės patarimas. Kažkada reikėjo jos pagalbos.
Pasidalinu juo...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adis: 17 rugsėjo 2007 - 20:30
[quote=adis,2007 09 17, 22:26]
ne. Belieka tapti fatalistu ir daryti tai ką kužda nuojauta. Aš pvz. saugau savo nerviukus ir geriu daug vandens, nes manau, kad dėl to susirgau, per mažai skysčių ir perdaug emocijų.


Oskysciu stygius organizme is tikro gali pridaryti daug zalos, as ju taip pat labai mazai geriau,ne per seniausiai sustreikavo skrandis ,gyditoja i liepe vartoti daug mineralinio vandens,iki pietu isgeriu 1,5 litro negazuoto "Borzomio" patikekit pries tai sveikoje krutyje buvo nustatyta mastopatija,plauciu nuotraukoje matesi bronchito zymes,praejusia savaite pasidariau tyrimus viso sito nebera,gyditoja neatmeta tikimybes,kad tam galejo pagelbeti dideli kiekiai isgeriamo vandens.
Atsakyti
Labas adis. Kaip suprantu, jau pargrįžai iš sanatorijos? Ar atitaisė ranką? Ir kada gi bus tavo tyrimų rezultatai? Kažko nepatinka man tavo nuotaika...


Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2007 09 17, 20:41)
Labas adis. Kaip suprantu, jau pargrįžai iš sanatorijos? Ar atitaisė ranką? Ir kada gi bus tavo tyrimų rezultatai? Kažko nepatinka man tavo nuotaika...


Gera ta mano nuotaika, vi_. Tik labai ilgu, dukros lova tuščia. Niekaip nepriprantu, kad namučius paliko...gerai, kad dar jaunėlė yra. Sunkus darbas būti mama, priprasiu. Suprantu, kad Vilniuje jai smagu ir įdomu, pati mokiausi ten.

Ranka išsijudins, laiko reikia. Mankštinu. Atsakymai bus spalio 1 d. Dabar apie juos negalvoju. Galvosiu - negalvosiu, nieko nepakeisiu. Kai bus aišku, tada ir sprendimai bus. Tiesa, turiu bilietus į Romą, spalio 14 d. popigiai nusipirkom daugiau kaip prieš pusmetį, tai jei nuvyksiu būsiu labai laiminga. Manęs Roma kaip ir netrauktų, vyras labai norėjo. Paklausiau sanatorijos gydytojos ar galėčiau skristi, sako, kodėl gi ne. Reikės dar gauti chirurgo ir chemoterapeuto leidimą. Manau, kad sugaištas laikas kelionėje ir iki jos, jei reikėtų kito gydymo, nelabai ką pakeistų. Jei aplankysiu Vatikaną paprašysiu užtarimo ne tik sau, bet jums visiems. tongue.gif
Esu tik šiek tiek sunerimus, kad kraujo rodikliai neatsistato. Po operacijos leukocitai krito ir neutrofilai. Jau praėjo trys savaitės, o jie nė išvietos. Guodžia tai, kad gražiai atrodau, prisikvėpavus gryno oro, saviems sakau, kad Birštone jaučiausi taip lyg būčiau įkišta gryno deguonies "bačkoje".
O tą meditaciją aš nuolatos kartoju, kai mintys kudlotos, ypač naktimis, bando mane galabyti. Kai jau nepadeda, tai Sveika Marija gelbsti, kaip pastebėjai, tiesiog įvaldžiau minčių pakeitimo strategiją. tongue.gif Su Sveika Marija ir užmiegu, be to vadovaujuosi rusiška patarle: rytas už vakarą protingesnis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adis: 17 rugsėjo 2007 - 21:22
sveikutes,
atejo laikas, kai vėl užsukau pasiguosti, pasiklausti ar tik išsikalbėti..
mamytė ištvėrė spinduliukus, operaciją, šiandien atėjo tyrimų atsakymai, kuriuos onkologas interpretavo kaip "nėra geri", chemoterapeutė "nematau nieko blogo". kraupi to paties fakto interpretacijų priešprieša. kažkoks groteskas.. audiniai sveiki, bet poroje paimtų lifmazgių rado blogybių, nežino, kas yra likuosiuose ir neva profilaktiškai skiria chemoterapiją (profilaktiškai???!!!), mat spindulių skirti jau nebegali.. regis onkologas pakankamai laiko skyrė ir kalbėjo nemažai, bet niūriai juokauju - išėjus iš kabineto jausmas toks, kaip kad iš būrėjos - kalbėta daug, o kai reikia susumuoti kas pasakyta - telieka apibendrintas gerai arba blogai. galų gale - iš karto ir klausimus formuluoti sunku. dabar sėdžiu ir rašaus ant lapelio, kokią informaciją rinkti privalėčiau.
mažų mažiausiai esu sutrikusi - jeigu operacijos metu įtarimų kelė lifmazgiai - kodėl nepašalino visų?.. kodėl nerodė nieko tomografinis tyrimas - tai tik užuomazgos ar toks greitas plitimas?.. galiausiai į klausimą, ar įmanoma tikslesnė diagnozė - atsakymą gavau neigiamą... tiesa, patikino, jog galimybę turime, bet ji - Viešpaties valioje.. tik - žmogiškasis naivumas?.. - viena jo valia pasikliauti begal sunku, norisi įsikibti į kažką apčiuopiamo...
mama verkia, drąsinasi, pyksta, vėl verkia.. regis, viskas prasideda iš pradžių. stengiuosi būti stipruolė, šaunuolė, bet likus viena sliūkinu ir aš kampan ax.gif žinau, rytoj bus geriau, bus drąsiau..
Atsakyti
QUOTE(upsikaz @ 2007 09 18, 03:44)
sveikutes,
atejo laikas, kai vėl užsukau pasiguosti, pasiklausti ar tik išsikalbėti..
mamytė ištvėrė spinduliukus, operaciją, šiandien atėjo tyrimų atsakymai, kuriuos onkologas interpretavo kaip "nėra geri", chemoterapeutė "nematau nieko blogo". kraupi to paties fakto interpretacijų priešprieša. kažkoks groteskas.. audiniai sveiki, bet poroje paimtų lifmazgių rado blogybių, nežino, kas yra likuosiuose ir neva profilaktiškai skiria chemoterapiją (profilaktiškai???!!!), mat spindulių skirti jau nebegali.. regis onkologas pakankamai laiko skyrė ir kalbėjo nemažai, bet niūriai juokauju - išėjus iš kabineto jausmas toks, kaip kad iš būrėjos - kalbėta daug, o kai reikia susumuoti kas pasakyta - telieka apibendrintas gerai arba blogai. galų gale - iš karto ir klausimus formuluoti sunku. dabar sėdžiu ir rašaus ant lapelio, kokią informaciją rinkti privalėčiau.
mažų mažiausiai esu sutrikusi - jeigu operacijos metu įtarimų kelė lifmazgiai - kodėl nepašalino visų?.. kodėl nerodė nieko tomografinis tyrimas - tai tik užuomazgos ar toks greitas plitimas?.. galiausiai į klausimą, ar įmanoma tikslesnė diagnozė - atsakymą gavau neigiamą... tiesa, patikino, jog galimybę turime, bet ji - Viešpaties valioje.. tik - žmogiškasis naivumas?.. - viena jo valia pasikliauti begal sunku, norisi įsikibti į kažką apčiuopiamo...
mama verkia, drąsinasi, pyksta, vėl verkia.. regis, viskas prasideda iš pradžių. stengiuosi būti stipruolė, šaunuolė, bet likus viena sliūkinu ir aš kampan  ax.gif  žinau, rytoj bus geriau, bus drąsiau..

zinai, sunku apsakyti kazka zodziais, bet bent jau tikrai zinau ar isivaizduoju kaip jautiesi. Tas be perstojo tyrimu atsakymu laukimas ir nezinomybe, kai nera jokio tikslumo, ko gero yra blogiau uz pacia diagnoze. Tiesiog viskas praeina.. zinau, nors vis dar lydziu mama i spindulines terapijos seansus.. bet tikiu, kad jau viskas po truputi praeina ir tau praeisi, tiesiog reikia tai istverti ir isgyventi, svarbiausia, niekada neprarasti vislties, nes tikrai net ir pacioj blogiausioj situacijoj buna stebuklu. Stiprybes
Atsakyti