Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 5

aciu labai uz recepta mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pupa66: 18 rugsėjo 2007 - 08:00
Labas
Pirmiausiai noriu paklausti ,ką galima gauti sanatorinio gydymo omkologiniam .Kiek žinau negalima masažo, karštų vonių, jokiu elektromagnetinių šildymų.Aš norėčiau į Palangą, bent į jūrą prisižiūrėčiau.Man tai magija ir hipnozė
Mano chemija baigsis spalio pabaigoje, po to operacija arba ne , o gal po pertraukos trečias chemijų ciklas.Tai gal ir duotų sanatorinį kelialapį, bet aš neįsivaizduoju ką ten veikti ypač lapkritį.Gal aš klystu?
Dėl visų liaudiškų gydymų, tai mano manymu jais galima žaisti, kai paleidžia su išvada sveikas.Man jie nepadėjo.Tą patį galiu sakyti ir dėl chemijos, jei reikia kartoti, bet chemija vis tik yra galingas griaunantis vaistas.Atsisakyti chemijos ir pasitikėti tik žolelėmis mano manymu yra savižudybė.Gal kam padėjo žolelės , bet mes nežinome kokios formos ir stadijos buvo to žmogaus būklė, gal jam net nereikėjo chemijos.Mano draugei pripažino krūties vėžį, jei ji būtų naudojusi žoleles galėjo pasiskelbti, kad stebūklingai išgijo.Kadangi ji prieš operaciją ji norėjo paatostogauti
tai gydytojams pasirodė po poros mėnesių.Auglius išoperavo , bet jie buvo nepyktybiniai.
Tiesa , kaip įsidėti atavarą?Nemoku.
Diena saulėta , tai geros nuotaikos visiems.Vaistai nepadės , jei širdyje pragaras.
Atsakyti
QUOTE(almaklp @ 2007 09 17, 20:59)
Na taip, perdaug pasitikejome medikais..maneme, kad jie geriau zino: juk jie medikai. Skaudziausia tai - kad jie itikino kad prostatos vezio nebelike, tyrimai kaip pas sveika vyra...bet kodel netikrino kitu organu - neaisku mums iki siol. Matyt, gyveni ir mokais is savo klaidu,tik deja, kad jos jau labai skaudzios...gyvenimo nebeatstatysi.

prašyčiau truputį detaliau: ar darė kraujo specifinius tyrimus? ir rodikliai buvo geri? nes mano tėčiui ta pati bėda ir jam gydymas dabar sustabdytas - esą viskas gerai, sekantis patikrinimas po pusmečio.....
Atsakyti
QUOTE(Gabija. @ 2007 09 18, 08:28)
Pirmiausiai noriu paklausti, ką galima gauti sanatorinio gydymo omkologiniam .Kiek žinau negalima masažo, karštų vonių, jokiu elektromagnetinių šildymų.Aš norėčiau į Palangą, bent į jūrą prisižiūrėčiau.Man tai magija ir hipnozė
Mano chemija baigsis spalio pabaigoje, po to operacija arba ne , o gal po pertraukos trečias chemijų ciklas.Tai gal ir duotų sanatorinį kelialapį, bet aš neįsivaizduoju  ką ten veikti ypač lapkritį.Gal aš klystu?


Maistą, atitrūkimą iš įprastos aplnkos, negalvojimą apie namų ruošą, galimybę pabūti su savimi pačiu, naujus bendravimus (jei to norit ir ne tik su onkologiniais ligoniais, pamatai, kad yra ir kitų sunkių ligų ir nesi kažkoks likimo išskirtas). Iš procedūrų: mankšta, lengvas masažas, "Baltijos" sanatorijoje taiko Bioptron randų gijimui pagreitinti, toks gydymas šviesa, psichologo konsultacijos ir paskaitos. Birštone "Tulpėje" šviesos ir aromatų terapija, TENS - skausmo nuėmimas elektromagnetinėmis bangomis (tiek Bioptron, tiek TENS leidžiami onk. ligoniams, taip sako reabilitacijos gydytojai), masažas, mankštelės. Mankštos yra parenkamos kineziterapeutų. Paalngoje apie mankštas galiu pasakyti - nieko gero, Birštone labai profesionalu. Nors keičiasi specialistai ir aplinkybės, tai mano nupasakota situacija gali neatitikti realybės. "Tulpėje" nauja valgykla, bet maistas buvo gardesnis prieš 2 m. "Baltijoje" labai nepatiko maistas, perdaug sunkus, daug mėsos ir salotos kažkokios "suveltos".
Vartinėjau vieno kurortologijos specialisto knygelę, ten greičiau prisiminimų knyga, tai didžiulė reikšmė skiriama kam? O gi landšafto terapijai. Yra ir tokia. Vien jūra ir pušynai, ar Birštono tyla, padeda stiprėti.
Palangoje buvau žiemą, po spinduliavimo, (vasario mėn.), tai jūra, tyla ir sniegas, smagus šaltukas. Visos nereiklaingos mintys išplaukia, nerimas dingsta, tiesiog kvėpuoji pušynais ir dairaisi, dairaisi ir stebi, be to moku susirasti visokių "nesąmoningų" pramogų, kad ir karšto vyno stiklinaitę kavinukėje prie židinio, kai sustingstu, ar parke voveraites skaičiuoju. Birštone abu kart rudenį: kiekvieną dieną lapai vis kitokį atspalvį įgauna, rytais rūkas virš Nemuno, vakare nulijus vaivorykštė suspindi. Kalne obelis su laukiniais obuoliais, vaikystę prisiminus - pora sugriaužiau. Dar savaitgaliais oro balionu pasigroži, parašiutininkus ir sklandytojus pastebi, išskrendančius paukščius palydi.

Sveikatos grąžinantis kelialapis - dienpinigiai 119 Lt, kelialapis 20 d.
Šiaip, kai skiria kelialapį, Ligonių kasose duoda sąrašą sanatorijų, kur galit vykti, tai Jūs išsirenkate ir pasiskambinate ir išsiaiškinate, kokios yra Jums tinkančios procedūros, kokios gyvenimo sąlygos. Arba pasikliaujate gydytojo nuomone ir rekomendacijomis.



Būtent, net geriausi vaistai nepadės, jei širdyje pragaras ir tie keli mėnesiai ir metai, jei bus tik tiek duota, bus mūsų pačių pavogti ir sunaikinti.
Viena mano sanatorijos kaimynė ištarė, susirgus - gyvenimas sustojo, man truputį kitaip atrodo, pati sustabdė. Aišku daug kas keičiasi, tačiau nebūtina visko atisisakyti, galima koreguoti. Koreguoti taip, kad gyvenimas teiktų džiaugsmą, o gydymas ir liga tam minimaliai trukdytų.
Gabija, prisimenu kaip bijojote antrojo gydymo, matyt taip yra, kai nebelieka kur trauktis, tampi filosofu ir įsileidi ramybę ir viltį, nes taip gyventi paprasčiau, lengviau, pagaliau ir pilnatvė didesnė.
Aš nekalbu apie ypatingai sunkias paskutinias gyvenimo akimirkas, apie išėjimą, nes manau jis vienodai sunkus visiems ( ne tik onkologiniams) šį pasaulį paliekantims, tiek fizine, tiek dvasine prasme. Onkologinių ligonių kančia kartias būna keli mėnesiai, po insultų ar infarktų net keli metai, tad neužsidėkime to kankinio vainiko, nereikia jo mums.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adis: 18 rugsėjo 2007 - 10:23
QUOTE(p. Kikimora @ 2007 09 18, 10:48)
prašyčiau truputį detaliau: ar darė kraujo specifinius tyrimus? ir rodikliai buvo geri? nes mano tėčiui ta pati bėda ir jam gydymas dabar sustabdytas - esą viskas gerai, sekantis patikrinimas po pusmečio.....


taip, kai itare jam prostatos vezi, 2 dienas pagulde ivairiems tyrimams ligonineje, ėmė audinių is prostatos (biopsijos tyrimas ar kazkas panasaus). Po to nuolat tikrinosi PSA, krauja, kas 3 menesiuis leidosi chemija (4 kartus, nes daugiau nebereikejo ???): rezultatai buvo sttulbinamai geri. Gydyma nutrauke (isgyveno tik nepilnus 2 menesius, ir ka kalbeti apie pasveikima???) .. Kiek mums gydytojai aiskino - svarbiausai yra PSA tyrimo rodikliai, o kitu tyrimu, nedare. Patariu, vien kraujo ir PSA tyrimais neapsiribokite. Tikrai nelaukite to pusmecio, butinai pasitikrinkite kepenis, persisvieskite plaucius, skrandi, kad nebutu po to per velu. Reikalaukite is mediku, parodykite, kad ir Jus daug ka zinote apie sia liga.
Mama apie jo gydyma zino daugiau, pakalbesiu vakare su ja,,,parasysiu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo almaklp: 18 rugsėjo 2007 - 10:21
QUOTE(almaklp @ 2007 09 18, 10:18)
Kiek mums gydytojai aiskino - svarbiausai yra PSA tyrimo rodikliai, o kitu tyrimu, nedare.

Kur Jus gydė???
Atsakyti
QUOTE(adis @ 2007 09 18, 11:27)
Kur Jus gydė???

taip ir mus gydo. Vilniaus onkologinė ligoninė. mokslų daktarai. tik tiek kad tėčiui gydymas tęsiamas jau treti metai. tyrimai: PSA, bendras kraujo. kai griežtai pareikalauju nuėjus į kabinetą - echoskopija. tos srities. visiems kitiems tyrimams - šeimos gydytoja. mūsų atveju nesugebėjusi bendro kraujo tyrimo duomenų perrašyti į siuntimą teisingai. tokia tat mūsų medicina.
Atsakyti
QUOTE(p. Kikimora @ 2007 09 18, 13:13)
taip ir mus gydo. Vilniaus onkologinė ligoninė. mokslų daktarai. tik tiek kad tėčiui gydymas tęsiamas jau treti metai. tyrimai: PSA, bendras kraujo. kai griežtai pareikalauju nuėjus į kabinetą - echoskopija. tos srities. visiems kitiems tyrimams - šeimos gydytoja. mūsų atveju nesugebėjusi bendro kraujo tyrimo duomenų perrašyti į siuntimą teisingai. tokia tat mūsų medicina.


blink.gif O plaučių nuotrauka, bent kartą į metus? g.gif Aš jau nekalbu apie KT. KT, tegul bus kai mato kažkokius pakitimus ar įtartinus dalykėlius echoskopija. Susieškokite privatų gerą echoskopuotoją, kuriuo galit pasitikėti. Na 100 Lt į pusmetį, bala matė, tą nemokamą gydymą. Nėra tokio. Šiauliuose tai patarčiau, bet Jūs ne iš mano miesto?
Atsakyti
KT - tai?
ne, iš Panevėžio. taip padarysim. nes man visvien neramu. vien dėl prasidėjusių ir nesibaigiančių slogų. nuo vidurvasario - tada buvo suleista paskutinė ampulė, kaip ir Almaklp - kas 3 mėnesius.
Atsakyti
QUOTE(p. Kikimora @ 2007 09 18, 13:28)


KT (atsiprašau), kompiutrinė tomografija. Bent kartą į metus, papildo echoskopiją. Pvz. man rodo padidėjusį tarpuplaučio limfmazgį, o plaučių nuotrauka nefiksuoja. Echoskopija to net negali rodyti, tai ne jai.
Atsakyti
QUOTE(carvel @ 2007 09 17, 22:13)
Onebandete tos pacios musmires? as recepta gavau is 74m. mociutes po operacijos ji gyvena 9-tus metus,labai gerai ir zvaliai atrodo,pasakytum kad jai kokie 55m !As pati ja du metus isgeriau ir buvo man tikrai gerai,visi primygtinai liepe ja nutraukti,pasitikrinti kepenis,tfu,tfu,tfu jos visiskai sveikos.Ruosiuosi vel ja vartoti,tik dar nerandu jos miske.

GAL GALETUM MAN ATSIUSTI TA MUSMIRES RECEPTA I MANO E.PASTA KRIRO@ONE.LT . LABAI ACIU
Atsakyti
QUOTE(carvel @ 2007 09 17, 18:07)
Labute,visu pirmiausia reiketu negalvoti,kad jei jau mire tavo mama,tai tas pats laukia ir tavo tetos,kekvieno zmogaus atvejis yra individualus ir kekvienas serga ir sveiksta nevienodai,pazystu zmogu gyvenanti jau daugiau nei 10m. su 3 stadija,o su 4 st astuntus metus  mirksiukas.gif .As pati sergu kruties veziu, 2 m. geriau musmires antpila,dabar padariau pertrauka,bet jauciu,kad vel reiks pradeti gert.Man jis labai gerai veike,labai jauciausi energinga ir svarbiausia nejauciau jokiu salutiniu reiskiniu,jei domina tas metodas parasykite,atsiusiu recepta i az.Sveikatytes visoms einancioms keliu per vezi  4u.gif



Labutis,norėčiau ir aš paprašyti to musmerių receptuko. ax.gif Jei galima į AŽ!Labai ačiū!!!
Atsakyti