Įkraunama...
Įkraunama...

Mano firminis patiekalas

QUOTE(gosas @ 2010 02 12, 17:43)
Išverdi manų košę ,bet ne piene o sultyse(sultis turi būti naturalios.Kokio skonio mėgstate tokiose verdate )Košė turi būti tirštoka Tada ja pili i mikseri ir gerai išplaki tipo kokteili  thumbup.gif

4u.gif įdomu, ti knelabai supratau, kam reikia plakti? g.gif

QUOTE(Jolanta:) @ 2010 05 31, 18:12)
šviežios bulvės, verdu  su lupenom, tai jų išverdi šiek tiek daugiau, kad ir vakarui atšalusių liktų  tongue.gif ), nenuluptas supjaustom vidutinio storio riekutėmis, klojam į sviestu ar aliejumi pateptą skardą, apibarstom druska, pipirais maltais ir šaunam į įkaitintą orkaitę. Galima ir sūriu, ir svogūnais apibarstyti, bet toks elementarus variantas man pats skaniausias. Leidžiam orkaitėje gerai apskrusti, tada galima tiesiog pirštus apsilaižyti.

o kaip tas bulves dėt.. viena šalia kitos, kad neužsidengtų? g.gif
Atsakyti
Na nežinau ar tai "mano" firminis patiekalas, greičiausia ne, bet šiandien pirmą kartą vynuogines sraiges gaminau ir gavosi! Kažkaip neįtikėtinai paprasta ir neįtikėtinai skanu ir nebrangu. O delikatesas- niam niam:)
Gal kam įdomu- parašysiu, tik reikia paskubėti, kol dar sraigių sezonas nesibaigėsmile.gif


Prirenki didelių sraigių.
Sudedi trim- keturiom dienom į dėžę su oro tarpais, kad galėtų kviepuoti, bet nesugebėtų pabėgti:) Kas vakarą reikia išplauti viską, ką jos padarė.
Kai jau nieko nedaro- apibarstai gausiai druska.
Kitą dieną nuplauni ir sumeti į verdantį vandenį ir verdi 3 minutes nuo užvirimo.
Nupili vandenį, nuplauni ir išimi sraiges iš namelio. Atskiri valgomąjį raumenį nuo vidaus organų.
Supili raumeningas kojas į stipriai pasūdytą vandenį dešinčiai minučių, nuplauni ir verdi baltame vyne (2 dalys) ir vanduo (1 dalis) su morka, svogūnu, česnaku ir prieskoninėm žolelėm apie 90 min.
Pagamini sviestą su žalumynais- sviestą (5g sviesto vienai sraigei) ištrini su petražolėm, česnaku, druska, maltais pipirais ir kapotu svogūnu.
Sudedi atgal į kriauklę sviestas+sraigė+sviestas ir pašauni į orkaitę, kol viskas sušyla ir sviestas išsileidžia.
Man daug kriauklelių liko, tad sudėjau jas į dėžutę ir į šaldymo kamerą kitiems kartams. Nerealiai skanu, visai kaip Prancūzijoje, tik pati viską dariau ir esu tikra, kad viskas pagaminta steriliai:)
Atsakyti
Mano firminis patiekalas vistienos suktinukai su spinatais ir kokoso pieno padazu.

Reikes:

Krutineles
Spinatu
Kokoso pieno
Cesnaku
Petrazoliu

Vistienos krutinele ismusu, paprieskonuoju, kam kaip patinka. Ja stengiuosi pamarinuoti israiskingesniais prieskoniais, kad galiniame rezultate nebutu pernelyg preska. Keptuve ikaitinu, dedu sviesto ir slakeli aliejaus, dedu spinatus, smulkintus cesnakus. Variacijos galimos ivairios, galima prie spinatu deti suri, ar tai morkas ir svogunus, Atvesinta idara dedu ant krutineles, padarau suktinukus, padarytus suktinukus dedu ant maistines pleveles, stangriai susuku ir aprisu siulu, kaip paprastus vyniotinius ir saunu i orkaite 180 temp ir kepu apie 30 min. Padazui: ant sviesto (padazui naudoju seimininkes sviesta, jis jam labai tinka) pakepinu cesnakus ir smulkiai kapotas petrazoles (as ju negailiu), kai viskas apkepa dedu sauksta miltu ir pilu kokoso pieno, reikia palaukti, kol uzvirs ir viskas. Prie sio patiekalo labai tinka salotos is lapiniu salotu.
Atsakyti
QUOTE(Dalmana @ 2010 06 04, 21:28)
Prirenki didelių sraigių.
Sudedi trim- keturiom dienom į dėžę su oro tarpais, kad galėtų kviepuoti, bet nesugebėtų pabėgti:) Kas vakarą reikia išplauti viską, ką jos padarė.
Kai jau nieko nedaro- apibarstai gausiai druska.
Kitą dieną nuplauni ir sumeti į verdantį vandenį ir verdi 3 minutes nuo užvirimo.
Nupili vandenį, nuplauni ir išimi sraiges iš namelio. Atskiri valgomąjį raumenį nuo vidaus organų.
Supili raumeningas kojas į stipriai pasūdytą vandenį dešinčiai minučių, nuplauni ir verdi baltame vyne (2 dalys) ir vanduo (1 dalis)  su morka, svogūnu, česnaku ir prieskoninėm žolelėm apie 90 min.
Pagamini sviestą su žalumynais- sviestą (5g sviesto vienai sraigei)  ištrini su petražolėm, česnaku, druska, maltais pipirais ir kapotu svogūnu.
Sudedi atgal į kriauklę sviestas+sraigė+sviestas ir pašauni į orkaitę, kol viskas sušyla ir sviestas išsileidžia.
Man daug kriauklelių liko, tad sudėjau jas į dėžutę ir į šaldymo kamerą kitiems kartams. Nerealiai skanu, visai kaip Prancūzijoje, tik pati viską dariau ir esu tikra, kad viskas pagaminta steriliai:)


o kada jau sraigė miršta? Iš bado, ar kai druska jas sugriaužia ar kai į verdantį vandenį sumeti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(visiskai @ 2010 06 20, 16:03)
o kada jau sraigė miršta? Iš bado, ar kai druska jas sugriaužia ar kai į verdantį vandenį sumeti?  g.gif


nezinau. kazkaip nepastebejau. po druskos gal- kaip emiausi jas tvarkyti kazkaip nemaciau, kad butu gyvos...

Atsakyti
labai paprasta labai greita ir labai skanu, visada pavyksta

vistiena su grietinele:

1 dideles vistienos krutineles
1skardines persiku sirupe
1didelio svoguno
1didelio geltono pipiro
1 indelipo grietineles
druskos, juodu pipiru (arba vegetos)

supjaustome vistiena riekelem, pakepiname ant aliejaus, tada sudedame kapota svoguna, pakepinam idedam druska ir juodus pipirus, sudedam kubeliais pjaustyta paprika apkepam, tad persikai kubeliais, viska uzpilam grietinele paragaujam ar druska gerai ir patroskinam kol grietinele tirstet pradeda, valgom su ryziais bigsmile.gif
Atsakyti
aistuzele, atsiprasau uz kvaila klausima, o prie ko cia plevele? ant jos padeti ar su ja apsukti?
Atsakyti
Sveikutes, mano firminis yra greitas pateikalas, jei zinau ,kad bus sveciu visad ji gaminu!
Taigi reikia
midiju
laisos gabaleliu ne daug
baltos zuvies (pagal skoni)
juros sukuciu
kreveciu
svogunu,cesnaku,balto vyno
prieskoniu
morka
kokoso pienas,,
buljonas(naudoju vistienos)
alyv. aliejus
I puoda pilu alyv aliejaus ne daug .beriu pjaustyta cesnaka,svoguna,morka pjaustyta gabalais,kai viskas igauna auksine spalva,pilu balta vyna,tuomet buljona ,juros gerybes ,paprieskoniuoju, pilu ne daug kokosu pieno galima grietineles ir per ta laika kol baigineja troskintis iskepu orkaiteje duonytes su cesnaku .viska pateikame dideleje leksteje ,valgome mirkydami duonyte i sultini.
Kartais gaminuosi tik is midiju taip pat labai skanu! Dziaugiuosi ,kad sis patiekalas patinka ir mesaedziui vyrui! Skanaus rolleyes.gif
Atsakyti
Dar viena mesos blynu variacija rolleyes.gif .Kiaulienos blyneliai idaryti darzovemis:
2 kiausiniai
2 saukstai majonezo
2 saukstai krakmolo
100-150gr. neriebios kiaulienos
Idarui:
pomidoro
agurko
majonezo
Kiauliena susmulkinam nedideliais gabaliukais,pabarstom prieskoniais ir atidedam i sona.Isplakam 2 kiausinius,su sluotele,iki putu.Sudedam majoneza-dar paplakam.Suberiam krakmola,isplakam,kad neliktu gumuliuku.Suberiam kiaulienos gabaliukus ir paliekam kokiai valandai.Tesla turetu buti skystoka.
I ikaitinta keptuve,su aliejumi,plonu sluoksniu pilame tesla.Blynas turetu buti per visa keptuve.Kepame is abieju pusiu,ant maziausios ugnies,uzdenge dangciu.
Idarui susmulkiname darzoves,pabarstome juod.pipirais ir idedame majonezo.
Ant iskepusio blynelio dedame darzoviu salotu ir susukame i ritineli.
Mano nurodyto produktu kiekio uztenka 2 zmonems t.y 2 blynams biggrin.gif
Atsakyti
Mano mėgstamiausias patiekalas yra vištiena su pievagrybiais.
Šiam patiekalui reikia:
* vištienos (tinka nukaulinti ketvirčiai arba krūtinėlė, bet man asmeniškai ketvirčiai šiek tiek skaniau, nors ir brangiau)
* pievagrybių pagal skonį, aš kadangi mėgstu, kad jų būtų daug, tai prie vienos krūtinėlės perku 0,5 kg grybų, nes jie vis tiek sukepa ir jų "sumažėja";
* grietinės (nepilnai vienas indelis)
* a.š. miltų;
* vanduo.

Smulkiai supjaustau vištieną ir ją apkepu su prieskoniais (šiam patiekalui geriausia tinka tik druska ir truputis pipirų). Supjaustau grybus ir taip pat sudedu kepti ant vištienos. Kepant reikia dažnai pilti vandenį į keptuvę, kad nesudžiūtų grybai, vandens galima negailėti, jau geriau padauginus kepti kol išgaruos perteklius. Kai grybai ir vištiena iki galo apkepę, į keptuvę dedu grietinę, viską greitai išmaišau kad nespėtų grietinė sušokti į varškės gumulėlius, ir tada užpilu dar pusę stiklinės vandens sumaišyto su šaukšteliu miltų (kad grietinę sutrauktų į padažą). Nuolat maišau kol miltai sutraukia grietinę į vientisą gan tirštą masę ir viskas. Patiekiu visada su ryžiais.

Skanaus 4u.gif
Atsakyti
As pasidalinsiu troskintu kopustu receptuku
Reikes:

4 dideliu bulviu,
1 kopusto galvos,
2 svogunu,
4 morku,
puse daktariskos desros.
skystos grietineles,
keciupo pagal skoni,
prieskoniu pagal skoni.

Gaminimo budas:

Bulves nuskustas supjaustome ir isverdame pasudytame vandenyje.
Supjaustome kopusta ir isverdame ji pasudytame vandenyje. Nuluptus ir supjaustytus svogunus pakepiname. Morkas sutarkuojame ir taip pat pakepiname. Desrele taip pat apkepiname supjaustyta kubeliais. kai kopustas isverda nupilame visa vandeni, suberiame svogunus, morkas bei desreles i viena puoda, viska ismaisome. tada ipilame skystos grietineles bei keciupo (spalva turetu biti sviesiai rausva arba tiesiog deti pagal skoni) neuzmirstame ir prieskoniu (as dazniausiai vartoju vegeta).
Ir stai turim virtas bulves su troskintu svieziu kopustu.
Galima ir pirstus apsilaizyti...
Atsakyti
Vistienos suktinukai su bekonu

Reikes:
Vistienos krutineliu
Morkos
Svoguno
bekono
surio
prieskoniu pagal skoni

Vistos krutineles perpjaunam isilgai ir pamusam mustuku, kad butu plokscios. Tada keptuveje pakepinam stambiai tarkuota morka su svogunu, truputi pasudom ir pagardima pipirais. Imam vistos krutinele ir i vidu isukam sauksteli (ar kiek tilps) kepintu svogunu su morka, tada ta suktinuka isukam i bekona. Kepam orkaiteje, o kai iskepa, uzdedu ant virsaus surio, ir palaikau orkaiteje, kol issilydis.

Skanaus essen.gif
Atsakyti