Na pasidalinsiu savo skruzdelyno receptu.Labai paprastas, skanus torciukas,kaip tradicija kepu savo gimtadieniams
1 Kiausinio tryniui 3 valg.saukstai pieno ir miltai dedu is akies tai negaliu pasakyti kiek

Pradziai siulyciau bandyti is 3 ar 5 kiausiniu nes is 20 - gaminasi vestuvinis didelis skruzdelynas
Tai va, isplakate kiausinio trynius, ipilate piena ir dedate miltu tiek, kad issiminkytu tesla(tesla turi minksta)
Iskociojama labai plonai (kuo ploniau tuo skaniau) ir supjaustome i lakstelius.
Kepame aliejuje per pus su riebalais .Lakstai turi plaukioti kepami.
kai iskepame visus tada deliojame ant lekstes eilute saukstu apslakstome dirbt, medum ir uzbarstom aguonomis , dedam antra auksta iskeptu laksteliu ir vel apslakstom medum ir apibarstom aguonomis ir t.t.
Tikiuosi suprantamai parasiau

labai skanu

tik ant apatiniu nepilkite daug medaus nes nuo virsutiniu jis nuvarves ir patikekit apacia bus per saldi
na ir dar vienas tortas tik is mesos

KELMAS
Pamarinuokite kiaulienos šonkaulių juostą su prieskoniais, soja ir kt.
Paruoškite 0,5 - 1 kg faršo, pavyzdžiui, su apkepintomis morkomis, svogūnais, pievagrybiais (prieš tai apkepintais, kad išleistų sultis), džiuvėsiais, trupučiu grietinėlės, kiaušiniu ir prieskoniais. Tada iš šonkaulių juostos susukite "šulinį" (kad geriau laikytųsi, galima apjuosti lininiu siūlu). O į šį šulinį sudėkite faršą (nuo apačios iki pat viršaus). Kurį laiką kepkite orkaitėje apdengę folija, o pabaigoje ją reikia nuimti, kad kelmas gražiai apskrustų. Priklausomai nuo dydžio, kelmas kepa apie 1-1,5 val. Papuoškite kelmą žalumynais. Pjaukite patiekalą kaip tortą gabaliukas šonkaulio ir truputis faršo. kepu 180 lapsniu orkaitej. Skanaus