SULTINGI VIŠTIENOS KEPSNIAI MEDAUS MARINATE (4 porcijos)
2 vištienos krūtinėlės filė
1-2 šaukštai sojų padažo (priklauso nuo jo sūrumo, geriausiai "Kikkoman" firmos)
2 šaukštai skysto medaus
pusės citrinos sultys
2-3 stambesnės skiltelės česnako
1 šaukštelis kario prieskonių
žiupsnelis kmynų
Vištienos krūtinėles nuplaukime ir nusausinkime popieriniu rankšluosčiu. Perpjaukime pusiau. Jei gabalėliai labai stori, galime truputėlį lengvai paplakti.
Vištieną pabarstykime kario prieskonių mišiniu. Prieš užberiant žiupsnelį kmynų, patrinkime juos tarp pirštų, kad išsiskirtų aromatas. Česnako skilteles smulkiai supjaustykime arba pergrūskime per česnako spaudyklę. Kruopščiai įtrinkime česnaku vištieną.
Sumaišykime sojų padažą, medų ir citrinos sultis (paragaukime mišinio, jei trūksta sūrumo, įpilkime truputį daugiau sojų padažo). Mišiniu užpilkime vištienos filė. Būtų idealu, jei mėsa galėtų marinuotis 1 parą. Tačiau jei nėra laiko, vištieną marinate šaltai palaikykime bent 3-4 valandas.
Keptuvėje įkaitinkime porą šaukštų aliejaus. Dėkime filė į keptuvę ir ant karštos ugnies (būtinai!) apkepinkime iš abiejų pusių (kiekvieną pusę apie 1 minutę). Taip kepama vištiena greitai pasidengia "plutele" ir iš jos nespėja išbėgti sultys. Tada kiek galima sumažinkime ugnį ir dar leiskime vištienai pakepti apie 5-8 minutes.
Kepimo metu medus gali šiek tiek degti - atsargiai nuo keptuvės pašalinkime degėsius.
Skanu su ryžiais, morkų salotomis ir kitomis daržovėmis. Skanaus!
