Įkraunama...
Įkraunama...

auksinis stafilokokas žarnyne



sveiki,

kadangi turime auksini stafilokoka žarnyne, perskaiciau viska, ka radau apie ji, bet neradau atsakymu i visus klausimus, todėl prašau konsultacijos
vaikučiui 1,5 mėn. atlikus bakteriologini tyrimą nustatas auksinis stafilokokas (labai gausiai). Vaikutis praktiškai visa laiką viduriuoja, ismatos žalsvos spalvos, labai skystos, gleivėtos. valgo tik motinos piena. Temperaturos lyg ir nebuna, bet vaikutis neramus, pučia pilvuka.
vartojame bifolac ir gefilus, bet pagerejimo nera. Todėl prašytume gydytojos pasakyti savo nuomone,
-kokias dar gydymo ar vaikucio priežiūros priemones butu galima taikyti, kad padėti vaikučiui greičiau pasveikti?
- jei vaikutis viduriuoja daugiau nei mėnesi, o mes tiesiog laukiame, kol jis pasveiks (geriamos bakterijos atrodo nelabai padeda), ar nenusilps jo organizmas? gal reikia duoti papildomai skysciu? gal reikia padidinti bakterijų dozes? (geria 1 pak. bifolac ryte ir 1 pak. gefilus vakare)
-kaip ilgai gali trukti gydymas? kokie požymiai turėtu būti, kad nutraukti gydyma lacto bakterijomis?
-ar gali šiuo atveju vaikutis užkrėsti kita 1 mėn. kūdikį? kokių apsaugos priemonių laikytis? ar sulaukus kitam kūdikiui 2-3 mėn. sumažėja pavojus užsikrėsti nuo viduriuojančio vaikučio?

ačiū
Atsakyti
Jeigu kūdikio būklė yra patenkinama, nėra skysčių trūkumo požymių, jis nekarščiuoja, nėra vangus,auga jo svoris, gydyti tinka probiotikai. Tačiau, aišku, kasdien reikia įvertinti jo būklę,gal reikia koreguoti gydymą.
Stafilokokas žarnyne gali išsilaikyti iki 6 mėn. O tai jau priklauso nuo organizmo imuninės sistemos- kaip jis sugebės išsivalyti.
Kūdikis nuo kūdikio užsikrėsti be suaugusiųjų pagalbos neturėtų- jei nenaudos tų pačių daiktų, čiulptukų, juos prižiūrintys žmonės laikysis asmens higienos taisyklių.
Atsakyti