Sveikos. Gal prieš 20 metų, kai dar buvau labai jauna, per vestuves teko ragauti tokio gėrimo - pieno šampano. Patiko tada labai, ir laipsnių truputį turėjo. Gamintas buvo pieninėje, pagal užsakymą. Prieš kelis metus atkasiau kažkur receptą, mėginau pasigaminti. Taigi, paėmiau tą skystį, kur nuo varškės lieka (net varškę gaminau, kaip norėjau to šampano), įdėjau atrodo mielių, cukraus, razinų, palikau šiltai. Na, lakstė tos razinos po stiklainį. Po kelių dienų (o gal paros - nepamenu) pamėginom su drauge - nieko toks, saldus, pagurkšnojom vakare. O naktį maniau - mirsiu (kaip po gero baliaus). Draugės vyras juokėsi, sako, prisigamino mergos braškės...
Taigi, įžanga ilga gavosi, bet vistik, gal žinot kas receptą, gal daryt mėginot? Na, labai norėtųsi paragauti tikrojo pieno šampano. Beje, vestuvės tada buvo Suvalkijoje, tai, sakau gal suvalkietės geriau žinotų? Tik braškės tai jau tikrai nenoriu...
Kaip suprantu, niekas nieko pasiųlyti negali. O ar bent ragavot kada, ar girdėjot apie tokį gėrimą?

Niekada neteko girdeti apie toki gerima, bet butu idomu paragauti





Pieno sampanas,nesu girdejus ir neragavus
,noreciau paragauti kas ten per skonis.


Ir as labai susidomejau,kas cia per gerimas

esu is suvalkijos nu bet negirdejau ir as apie toki.bet manau reiktu mociutes paklaust gal ji atsimena konors.
niekad negirdejus
bet butu neblogai paragauti


Pieno "šampanas"
12 l virinto vandens
8 l lieso pieno išrūgų
84 g šviežių mielių
1,5 kg tamsiai rudo cukraus
razinos
Vandenį užvirinti ir atvėsinti iki kambario temperatūros.
Į molinį ar nerūdijančio plieno indą supilti vandenį ir kambario temperatūros išrūgas. Kartu supilti ir cukrų. Pamaišyti, kad cukrus ištirptų.
Mieles sutrupinti ir suberti į drungną vandens ir išrūgų mišinį. Mielės turi tuojau pakilti.
Indą pridengti ir palaikyti apie 10-12 valandų.
Atsiradusias tamsias putas nugriebti. Per retesnę medžiagą ar specialiu popieriumi perfiltruoti.
Taip paruoštą skystį supilti į švariai paruoštus butelius. Į kiekvieną butelį įdėti po 2-3 šviežias razinas ir kamščiu užkimšti.
Laikyti vėsioje vietoje.
12 l virinto vandens
8 l lieso pieno išrūgų
84 g šviežių mielių
1,5 kg tamsiai rudo cukraus
razinos
Vandenį užvirinti ir atvėsinti iki kambario temperatūros.
Į molinį ar nerūdijančio plieno indą supilti vandenį ir kambario temperatūros išrūgas. Kartu supilti ir cukrų. Pamaišyti, kad cukrus ištirptų.
Mieles sutrupinti ir suberti į drungną vandens ir išrūgų mišinį. Mielės turi tuojau pakilti.
Indą pridengti ir palaikyti apie 10-12 valandų.
Atsiradusias tamsias putas nugriebti. Per retesnę medžiagą ar specialiu popieriumi perfiltruoti.
Taip paruoštą skystį supilti į švariai paruoštus butelius. Į kiekvieną butelį įdėti po 2-3 šviežias razinas ir kamščiu užkimšti.
Laikyti vėsioje vietoje.

QUOTE(121akela @ 2008 07 30, 18:34)
Pieno "šampanas"
12 l virinto vandens
8 l lieso pieno išrūgų
84 g šviežių mielių
1,5 kg tamsiai rudo cukraus
razinos
Vandenį užvirinti ir atvėsinti iki kambario temperatūros.
Į molinį ar nerūdijančio plieno indą supilti vandenį ir kambario temperatūros išrūgas. Kartu supilti ir cukrų. Pamaišyti, kad cukrus ištirptų.
Mieles sutrupinti ir suberti į drungną vandens ir išrūgų mišinį. Mielės turi tuojau pakilti.
Indą pridengti ir palaikyti apie 10-12 valandų.
Atsiradusias tamsias putas nugriebti. Per retesnę medžiagą ar specialiu popieriumi perfiltruoti.
Taip paruoštą skystį supilti į švariai paruoštus butelius. Į kiekvieną butelį įdėti po 2-3 šviežias razinas ir kamščiu užkimšti.
Laikyti vėsioje vietoje.

12 l virinto vandens
8 l lieso pieno išrūgų
84 g šviežių mielių
1,5 kg tamsiai rudo cukraus
razinos
Vandenį užvirinti ir atvėsinti iki kambario temperatūros.
Į molinį ar nerūdijančio plieno indą supilti vandenį ir kambario temperatūros išrūgas. Kartu supilti ir cukrų. Pamaišyti, kad cukrus ištirptų.
Mieles sutrupinti ir suberti į drungną vandens ir išrūgų mišinį. Mielės turi tuojau pakilti.
Indą pridengti ir palaikyti apie 10-12 valandų.
Atsiradusias tamsias putas nugriebti. Per retesnę medžiagą ar specialiu popieriumi perfiltruoti.
Taip paruoštą skystį supilti į švariai paruoštus butelius. Į kiekvieną butelį įdėti po 2-3 šviežias razinas ir kamščiu užkimšti.
Laikyti vėsioje vietoje.

Ar kas nors išbandėt šį receptuką,būtų gerai išgirsti atgarsius

niekad nieko panasaus nesu girdejus..
