Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikų pareigos, elgesio taisyklės

Būtų įdomu pasidalinti nuomonėm, kiek ir kokių pareigų turi vyresnis, sakykim virš 10 metų, vaikas namuose.
Čia toks egoistinis noras įsitikinti, kad ne mano vienos tinginiai. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(oaze @ 2006 12 28, 17:54)
Būtų įdomu  pasidalinti nuomonėm, kiek ir kokių pareigų turi vyresnis, sakykim virš 10 metų, vaikas namuose.
Čia toks egoistinis noras įsitikinti, kad ne mano vienos tinginiai.  blush2.gif

Ajazusmarija.
Mano 10ies metų. Tuoj suskaičiuosiu smile.gif
1. Paruošt namų darbus, atsimint visokius užklasinius dalykus (pvz. reikia ką atsinešti į mokyklą ar tėvų susirinkimo lapelį perduoti), lankyti treniruotes.
2. Prižiūrėt ir išnešt šiukšles (bet stabiliai užmiršta, todėl galima sakyti - išnešti šiukšles gavus nurodymą) smile.gif .
3. Pranešti apie suplėšytus rūbus, lūžusius akinius, sugadintą kompiuterį (kažin, čia pareiga ar sveikas protas? Nu tegul bus pareiga, daugiau skaičiuosis).
4. Gavus tėvų nurodymus - būti su broliu (3 metų) namuose, kieme ar kitur. Būtinas buvimo su broliu reikalavimas - kad brolis nestaugtų. Esant reikalui - pasiimti brolį iš darželio. Atlieka pavyzdingai ir nepamiršta smile.gif
5. Pavalgyt. Išsiimt iš šaldytuvo ir pasišildyt mikrobangėj. Dažnai pamiršta doh.gif Išsiplauti indus. Visada pamiršta unsure.gif
6. Jei motiną ištinka aparpuolis, susitvarkyti kambarį be grindų plovimo.
7. Gavus nurodymus - nupirkti parduotuvėje kas reikalinga.

Ne kažin kas unsure.gif

Ai, dar einant iš parduotuvės ar turguj - panešt maišiuką su pirkiniais, jei maišiukuose niekas nedūžta (jei dūžta, neduodu lotuliukas.gif )...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Noa: 28 gruodžio 2006 - 17:28
Na vat gi, ir mano dirba tik paliepti iš šešiolikto karto. blink.gif
O esu mačius stebuklingų šeimų, kur vaikai aiškiai žino savo pareigas. Nors, tiesą sakant, dažniausiai tėvas tokiose šeimose būna despotas
Atsakyti
4u.gif Sveikos Nagi mano dura 9mt.tačiau jau kovą sueis 10. Jei jus paguos tai iš tikrųjų tingi ji ir labai žiauriai tingi. Atrodo daug ką galėtų padaryti nepaliepus, bet kur tau..džiaukis jei pasakei tik kokius tris kartus ir ji išgirdo, dažniausia išgirsta tik tada kai mama netenka kantrybės ir pradeda riaumoti. Taip, taip ir riaumoti jau tenka... g.gif Nesvarbu, kad šiukšlės iš kibiro jau krinta atgal, juk galima greit uždaryti ir nepamatyti kad kas nors iškrito, o lovą pasikloti, o indus, bent jau savo lėkštę pavalgius pietus išsiplauti, kambarį prasivalyti, ar dulkes nubraukti, bent atostogų metu, pamiršta visada pamiršta. Nežinau kaip tai galima pamiršti, bet gal tai geriausias pasiaiškinimas.Ai, ai, ai. ax.gif
Atsakyti
Na maniskiai ir tokie patys ''stropuoliai"reikia pasakyt arba uzrasyt i lapeli ir pakabint,kad galetu kelis kartus paskaityt.
Na bet manau,cia vaikai jie turi 1001 darba ir be musu uzduodamu.Na bet zino atsakinguma reika ugdyti.
As nepamenu kada esu tvarkius vaiku kambarius.Tai ju darbas.Zinoma kol priejom prie to blink.gif buvo visko.Bet dabar bedu nebera.
Atsakyti
QUOTE(cipa007 @ 2006 12 28, 20:18)
4u.gif Sveikos Nagi mano dura 9mt.tačiau jau kovą sueis 10. Jei jus paguos tai iš tikrųjų tingi ji ir labai žiauriai tingi. Atrodo daug ką galėtų padaryti nepaliepus, bet kur tau..džiaukis jei pasakei tik kokius tris kartus ir ji išgirdo, dažniausia išgirsta tik tada kai mama netenka kantrybės ir pradeda riaumoti. Taip, taip ir riaumoti jau tenka... g.gif  Nesvarbu, kad šiukšlės iš kibiro jau krinta atgal, juk galima greit uždaryti ir nepamatyti kad kas nors iškrito, o lovą pasikloti, o indus, bent jau savo lėkštę pavalgius pietus išsiplauti, kambarį prasivalyti, ar dulkes nubraukti, bent atostogų metu, pamiršta visada pamiršta. Nežinau kaip tai galima pamiršti, bet gal tai geriausias pasiaiškinimas.Ai, ai, ai. ax.gif

Maniske panasi, tik dazniausiai riaumot tenka kai sese "kankina" (kalbeti moka, o maziuke nervuojasi bigsmile.gif ), kad ta kambari apverte, i jos stalciu ilindo ir pan. nors pati i auksine visiskai nepanasi biggrin.gif
O pamirsimas yra rimtas argumentas, kodel min savaite nedaryti namu darbai arba kambari praejimo nera ... g.gif
P.S. tik as savo dukros taip nevadinu lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
A, dar yra pareigų. Graikinius riešutus laupyt iš kevalų. Aš tingiu, mažiukas nemoka, o tėvo namie dažniausiai nebūna... bigsmile.gif

Tiesa, graikinių riešutų su kevalais turim daugiausia porą kartų per metus hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(#Mia# @ 2006 12 29, 10:20)
Maniske panasi, tik dazniausiai riaumot tenka kai sese "kankina" (kalbeti moka, o maziuke nervuojasi  bigsmile.gif ), kad ta kambari apverte, i jos stalciu ilindo ir pan. nors pati i auksine visiskai nepanasi  biggrin.gif 
O pamirsimas yra rimtas argumentas, kodel min savaite nedaryti namu darbai arba kambari praejimo nera ... g.gif
P.S. tik as savo dukros taip nevadinu  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

Na jau aš jos irgi taip nevadinu, čia aš jus sveikinu su artėjančiais kiaulės metais doh.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Del kambariu tvarkymo pas mus ta pati padetis doh.gif Jei liepiu siaip ne taip, atbula ranka sutvarko, visu indu plauti neduodu nes neissimokeciau uz vandeni, bruzina tik savo lekste, bet sita atlieka per daug idealiai. del pamoku ruosimo, prausimosi, svariu drabuziu devejimo, suniuko vedziojimo jokiu problemu niekada nekilo, niekada nereikejo sito sakyti, vonioje ryta, vakara po pusvalandi prasedi. Jei uzkrito koks trupinelis, tuoj bega persirengineti, rankas nesuskaiciuojama galybe kartu per diena plaunasi. Pamokos sventas reikalas, visada pirmoje vietoje. Tik niekaip negaliu suprasti kodel nenori kambariu tvarkyti, eiti i parduotuve(eina tik kai jai paciai to reikia), isnesti siuksles(ko gero nei karto nera to padariusi). Vis galvoju ka dariau ne taip, siaip apie pareigas nieko nenori girdeti ir jokie aiskinimai jos neveikia.
Atsakyti
Visko buna - ir pats padaro, ir pasakau ka reiketu padaryti, ir priminti reikia. O siaip geriausiai pasidare, kai sudariau savaites darbu sarasa - ka kiekviena diena turi padaryti. Nereikia nei sakyti, nei priminti. Kadangi abu su vyru dirbame, tad indus suplauti, siuksles isnesti, dulkes nuvalyti, grindis isplauti, savo kambari apsitvarkyti, i parduotuve kokio pritrukusio produkto nulekti - sunaus pareigos. Jis ir valgyti padaro, pvz. primarinuoju vistienos krutineles kepsniuku, o jis isverda bulves ir iskepa kepsnelius. Plokstaini moka iskepti. Zinoma, pirmoje eileje vis gi yra pamoku ruosa, repeticijos. Kol kas kaip ir viskas ok, tfu tfu tfu biggrin.gif. Ir dar. Negalvokite, mamos, kad jei jusu vaikai dabar vis pamirsta savo pareigas ar net ignoruoja jas, tai ir ateityje bus tokie tinginiai. As pati pamenu savo paauglyste, kai mama, nebeapsikentusi, net liepe man savo smutkes susikrauti ir pasake, kad i vaiku namus isves biggrin.gif. O paskui isaugau ir viskas ok patapo. Mama kartais net pasijuokia, kad as pernelyg jau smulkmeniska pasidariau - man viskas turi buti savo vietose, nepakenciu netvarkos ir t.t. doh.gif
Atsakyti
Aš galvoju, taip yra todėl, kad vaikams, ypač paaugliams, jau yra aišku, kad tie namai ne jų, o svetimas trobas tvarkyt menkas malonumas blink.gif . Kai ištekėjau, mam sakė :"vargšas vyras, ji ne tik kad valgyt nepadarys, dar už ją ir kelnaites tures plaut". Ir koks buvo jos nustebimas (po šiai dienai nepraeinantis) kai atvykus rado tvarkingus namus ir pilnus puodus. lotuliukas.gif
Atsakyti
o mano vaikai tai niekada nieko nedaro kol nepasakai kiekvienam asmeniskai ir konkreciai ka kas turi padaryt.ir tai dar pasigincija,o kodel as,o kodel ne anas... schmoll.gif .indus pas teva{mes issituoke] plauna be jokiu gincxu,tevas niekada neplauna,tik jie.na,o man gaila ju,tai liepiu tik vakarais plauti.o diena kas naudojasi pati sutvarkau.savo kambarius patys aciu dievui,tvarkosi,ir mazyles zaislus dar surenka.bet i parduotuve nusiusti-tolygu prasyt,kad eitu i kara blush2.gif .
zodziu,manes vaikystej nieko nespaude daryt,gal todel ir as atlaidesne.o siuksliu niekada neprasau isnesti,nes mazius pasake,kad ji labai pykina po to.bet va,per sventes tai visi vienodai kibo man padet,mergaite net misraines supjauste lotuliukas.gif
na o dickis tai moka tik spageti isvirt,bet tik sau.o mazesnieji tai sumustiniu virtuozai blink.gif
Atsakyti