Įkraunama...
Įkraunama...

Hemofer

Mielosios mamytes,
Pas mane tai siuo metu kraupi situacija.
Pradesiu nuo pradziu..
Mano berniukas gime didelis, svere 4,5 kg. Vaikiukas auga puikiai, guvus, visada su sypsena, visus mylintis, beveik neverkiantis, tiksliau rekiancio negirdejom, nes neturejo problemu su pilvuku. Triju menesiu amziaus jau svere 7,6 kg. Padare profilaktiskai kraujuko tyrimus - Hg 100, tai mazakraujyste ir israse "Hemofer" gerti menesi po 8 lasiukus 3 kartus dienoj (viso 24 lasiukai per diena) ir plius folio rugsti dviems savaitems. Dabar jam 3,5 menesiuko ir vaikas kazkokiu isteriku pavirto, amzinai verkia ir verkia, nakti prabudes rekia, papo beveik nebenori, valgo dvigubai maziau nei pries tai. Net nebezinau ka daryti, kaip pataisyti vaika. Nejaugi nuo gelezies toookie baisumai gali buti? Siandien vyrui daviau paragauti to Hemofer, tai ji supykino tiesiogine to zodzio prasme. Tai ir vaikui (aisku atskiesta) kai duodam tai po to 1-1,5 valandos isterinis rekimas... Vargsiukas..
Cia rasoma buvo apie mazakraujystes pozymius - vanguma, nevalguma, nuovargi. Bet pas mus viso to nebuvo! Iki kol pradejom duoti gelezi...
Ar kam taip yra buve ir ka daret.
Nes man toks jausmas, kad neistempsim mes menesi su ta gelezim, nes vaiks pradejo svori mesti
Ka daryti?
Temoje "Gelezies preparatai" neileidzia manes rasyti atsakyma, tai sukuriau tema. Atsiprasau moderatoriu..
Atsakyti
Pirmieji geležies netoleravimo požymiai yra vėmimas ir viduriavimas. Dėl to, kad išvengti šios problemos, prie geležies peparatų kūdikį reikia pripratinti- pradėti nuo 1-2 lašiukų irpalaipsniui didinant per sav ar 10 dienų prieiti prie paskirtos dozės.
Jeigu nėra virškinimo sutrikimų, tai nuo geležies neturėtų toks neramumas būti. Gal verta ieškoti kitos priežasties?
Atsakyti