Įkraunama...
Įkraunama...

Flamandų buvjė

Domiuosi flamandų buvjė, gal net noreciau ateityje įsigyti, bet neteko girdėti, kad Lietuvoje šių šunų būtų. Kiek žinau, užsienyje prieš kokia 15-20 metų jie buvo labai populiarūs. Gal kam teko pažinoti jų augintojų, veisėjų, sutikti parodose, pabendrauti? Žinynuose informacijos apie juos yra, bet norisi gyvo įspūdžio - koks šių šunų būdas, kokios teigiamos ir neigiamos savybės. Jei kas turite kokių žinių, nuomonių ir pastebėjimų, labai laukiu.
Atsakyti
Rimtai domiuosi siais sunimis, ateityje viena butinai isigysiu. Maciau parodoje gruodzio 17d. du suaugusius ir viena maziuka. Labai fainai atrodo. Deja su seimininkais nepakalbejau. Maziukas tokio idomaus kailio, nepanasus i suaugusius. Kiek girdejau, seimininkai kalbejo rusiskai.
Lietuvoje mano ziniomis nera dar nei vieno buvje. Man patinka tai, kad sie sunys tarnybiniai, gali sportuoti. Taip pat ir charakteris ju man labai patinka. Isvaizda aisku galetu buti geresne, bet gan grazus.
Cia standartas (pati verciau i lietuviu kalba) : http://fauna.savel.o...t=sunys2;id=481 .
Atsakyti
Kažin, ar jie taip pat neturi ryškaus šuniško kvapo kaip, pvz., ryzenšnauceriai? Be to, suomiu veiseju tinklalapiuose pastebejau, kad jie nurodo prie savo flamandų aprašymų ne tik displazijos tyrimų rezultatus, bet ir akių, visąlaik pabrėžia, kad akys sveikos. O ką, buvjė dažnai turi problemų su akimis? Gal kas nors žino, kaip čia yra. Ačiū, karina, perskaičiau viską du kartus. Jei dar ką nors iškapstysi, pasidalink mirksiukas.gif
Atsakyti
Man regis, kad tik mes dviese jais domimes. Pas mus tai dar nematytas ir negirdetas suo. Ir as apie tokio egzistavima suzinojau tik pradejus dometis visomis veislemis. Toks suo man tiko labiausiai is visu. Didelis, paklusnus, nori itikti seimininkui, tinka agility, IPO, Mondioringui. Taip pat apsaugos nama. Tai viskas, ko man reikejo.
Atsakyti
Kiek zinau, neturi suns kvapo, o jeigu ir turi tai nerysku. Akiu problemos gan daznos, ypac kataraktos. Taip pat gali sirgti displazija. Kitos ligos labai retos. Gan sveiki sunys. Mondioringas yra orientuotas i belgu, vokieciu aviganius ir flamandu buvje, atigi tai viena is labiausiai tinkamu veisliu. Jeigu pirksiu tai tik is darbiniu veislyno. Vienas toks yra Prancuzijoje.
Atsakyti
Fainai, kai kazkas dar domisi idomesnemis veislemis. 4u.gif

Lietuvoje Flamandu Buvje kiek zinau dar nera. I Latvija si veisle jau atvezta, daugiau apie latviu sunis galite paskaityti ju forume:
http://www.dogs.lv/b...opic.php?t=1813

Dalis zinuciu rasytos rusu kalba ir yra kelios nuorodos i geriausius veislynus, taip pat ir info apie ju paciu isvesitus sunis. smile.gif
Atsakyti
Įdėmiai perskaičiau, yra tikrai naudingos informacijos. Pasirodo, ir latviai ne per geriausiai žino šitą veislę. Beje, vienoje vietoje buvo senas skelbimas, kad parduoda šuniukus už 200 latų (1000 litų?). Sakyčiau, visiškai padori kaina, į mažesniųjų pusę. Tame pačiame forume esu mačiusi ryzenšnaucerių kainas (šitie mane irgi žavi) - 150 latų. Taip išeitų, kad Latvijoje šuniukai šiek tiek pigesni? Gal kam teko kokį nors pirkti? Pasidalinkite savo pastebėjimais.
Atsakyti
QUOTE(Tekera @ 2007 01 17, 23:26)

Lietuvoje Flamandu Buvje kiek zinau dar nera.



Jei dar kam idomu - jau yra bigsmile.gif Siauliuose yra viena ~ 6 men. kalyte smile.gif
Atsakyti
Tikrai? O dokumentuota, parodose planuoja dalyvauti?
Atsakyti
Tikrai tikrai mirksiukas.gif O parodose jau dalyvauja mirksiukas.gif Dar seimininku paklausiu ar CACIB`e bus smile.gif
Atsakyti
Tai ar bus? Nes eisiu ziureti buvje ringo tikrai. Gruodzio CACIB'e maciau, veliau atvede suniuka, gal ir ta. Kalbejosi su suaugusiu seimininkais.
Atsakyti
Deja, bet jie nebus kovo CACIB`uose.
Taip, jie buvo gruodžio mėn. CACIB`e, tada Taira man atrodo dar šuniukuose buvo.
Atsakyti