Įkraunama...
Įkraunama...

Žemas hemoglobinas

Sveiki 4u.gif

Prieš šventes savo dukrytei (1m8mėn) padariau kraujo tyrima, dėl jos blyškumo ir todėl, kad pradėjo mažai valgyti. Hemoglobinas buvo 92( 1 metų buvo 112). Gydytoja paskyrė mums Ferum lek po 1a.š. per dieną. Sakė šis sirupas mažiausiai pašalinų reiškinių duoda- nekietina vidurių ir pan. Tik pradėjus gerti(aš skiedžiu su vandenuku) ji ėmė viduriuoti. Duodavau smectos, ji lyg ir sumažino viduriavimą, bet smectos po nedaug pavyksta sugirdyt. Po savaitės geležies gėrimo padarėm vėl tyrima- hemoglobinas 81 doh.gif Ką daryt? Ar galima vietoj to geležies sirupo duoti vitaminus, kur geležies 90% ir jie kelia apetitą? Ar man tą geležį išpradžių duot po mažiau, kad priprastų, gal tada nebeviduriuos? Bet gydytoja apie tai nieko nesakė schmoll.gif
Aišku aš ir mitybą jos pakoregavau, daugiau duodu produktų kurie turi geležies, po šaukštelį burokelių sulčių namie spaustų pavyksta sugirdyti. Bet ji vistiek mažai man valgo, tikriausiai dėl žemo HB.
Svoris nekrenta, linksma mergaitė.

Ką patarsite Jūs? 4u.gif

Ačiū!


P.S. Kažkodėl man neleidžia klausimo užduoti prie geležies preparatų temos, todėl tema padariau čia. Atsiprašau moderatorių.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Linutemamyte: 05 sausio 2007 - 17:37
Prie geležies preparatų vaikus reikia pripratinti ir tik per savaitę įvesti paskirtą dozę . Priešingu atveju vaikas suviduriuoja ir negali vartoti šių preparatų.
O su maistu mažakraujystės neišgydysite, nes su juo organizmas gauna tik fiziologinius poreikius atitinkantį geležies kiekį 9nes organizmas daugiau nesugeba įsisavinti0 Todėl gydymuo reikia duoti ne vitaminus su geležim,ne valgyti kažkokius tai ypatingus maisto produktus (beje burokėliuose esanti ciano rūgštis slopina geležies įsisavinimą), be gerti tinkamą geležies preparato dozę, prie jo vaiką įpratinus.
Atsakyti