Įkraunama...
Įkraunama...

Džiovintų grybų sriuba

Turiu džiovintų grybų, nei karto dar neviriau. Gal kas patars ką reikia daryti, kaip išvyrti skanią sriubą.
Atsakyti
Mano mama, kažkur skaitė, kad verdami grybai praranda skonį, tad juos reikia sumalti ir dėti jau į išvirtą sriubą. Manau su grybais skaniausios būtų burokėlių ar raugintų kopūstų sriubos essen.gif
Atsakyti
QUOTE(rutuliukass @ 2007 01 19, 00:16)
g.gif  Nieks neverda grybų sriubos?

essen.gif  Jau išsiviriau ir suvalgėm.  cool.gif


na, ne....as tai neverdu, bet gal gali papasakoti kaip pati isvirei bigsmile.gif
Atsakyti
nieko nėr gardžiau už burokėlių sriubytę su baravykais thumbup.gif

verdu kaip paprastą burokėlių sriubą, tik apkepdama burokėlius beigi morkas smulkiai įpjaustau džiovintų baravykėlių essen.gif
Atsakyti
na, dziovintus grybus geriausia siek tiek nuvirti, ir tada jau virti is ju sriuba. gali net virtus grybus su darzovem sutrint trintuve, gausis labai skani pertrinta sriuba smile.gif
Atsakyti
geriausia dziovintus grybus per nakti pamirkyti sudytam piene, tada supjaustyti smulkaiu ir deti i bet kokia sriubyte thumbup.gif
Atsakyti
mmm, džiovinti grybai rolleyes.gif vis neprisiruošiu išvirt, norėčiau kažko panašaus į bernelių duonos kubilėlį.
šiaip džiovintus dažniau dedu į padažą prie makaronų arba į kinietišką troškinį. ir, aišku, į barščius essen.gif
Atsakyti
Verdam ir dar kaip 4u.gif užmerkiam grybus kokiai 15 min. po to dedam nepjaustytus į verdantį vandenį ,įdedam druskos ir pavirus kokį pusvalandį įdedu visą svogūno galvą. lauro lapą 1 arba 2 jei mažesni ir pipiro juodo grūdeliais 3 ir kvep. 2 . pažiūrim ar jau išvirę grybai ,jeigu taip tai prieš pat išjungiant dujas į tą sriubą ipilų šaukštelį acto. galima ir citrinos įlašinti turi gautis vos vos rūgštelėjimas ir nešu ataušinti į balkoną. po to skutu bulves ir smulkiai supjausčius verdu o kai išvirs darysiu bulvių košę į ją dedu spirgučių su svogūnais ir karštą košę valgom su atvėsusia grybienę,mums tai labai skanu pamėginkit ir jus drinks_cheers.gif
Atsakyti
O as verdu stai tokia:


5 grudu kose (kruopos)
kelios dziovintu grybu galvutes (galima ir su kotais)
morka, svogunas
druskos, 2 lauro lapai, 4-5 kvepiantieji pipirai
zalumynu (svogunu laisku, petrazoliu, krapu)

Kruopas su grybais valanda pamirkau. Po 15-20 minuciu istraukiu grybus ir smulkiai supjaustau. Dedu atgal i puoda grybus, supjaustyta morka, svoguna, druska, lauro lapus ir pipirus. verdu dar 20 minuciu (mazdaug. ar isvire, patikrinu). Kai baigia virti, isjungiu ugni, sudedu zalumynus, uzdengiu puoda ir palieku dar 10 minuciu. Valgyti su grietine. Niam niam smile.gif Skanaus smile.gif
Atsakyti

 i 
FORUMO TAISYKLIŲ PRIMINIMAS:

1. Temos pavadinimą prašome rašyti tik lietuviškomis raidėmis (ą, č, ę, ė, į, š, ų, ū, ž). Nerašykite didžiosiomis raidėmis!

2. Prieš paskelbdami naują temą, visada pasinaudokite "Paieška" ir įsitikinkite, ar anksčiau forume nebuvo rašyta Jus dominančia tema.

3. Draudžiamos temos, kuriose klesti šlamtlaiškiai ir reklama, komerciniai pasiūlymai (pvz. gaminu-parduodu, "turiu-parduodu", "aš neplatinu, platina kiti", "kur nusipirkti?", "kas galit parduoti?", "atsakiau į AŽ" ir pan.). Radus tokio pobūdžio temas /  žinutes, jos ištrinamos be išankstinio perspėjimo.

4. Draudžiamas tarpininkavimas, organizuojant masinius pirkimus. Išimtis: tokia veikla leidžiama tik skyrelyje "Internetinės parduotuvės", kai įvykdomos skyrelio taisyklėse numatytos sąlygos.

5. Norėdami pacituoti žinutę (-es) , necituokite pačių nuotraukų (cituojamoje žinutėje (-ėse) tiesiog ištrinkite nuotraukos nuorodą su kodu [ img ] [ /img ] ) , taip forumas bus neapkrautas.

6. Jei keliate patiekalų nuotraukas, tai ne didesnes nei 500- 600 pikselių. Didesnio formato nuotraukos papildomai apkrauna Forumą ir iškraipo Forumo langą.

7. Draudžiami bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše). Komerciniai skelbimai bus ištrinti, o dalyviui skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume.

Komercinio pobūdžio reklamos pasiūlymus rašykite adresu: info@supermama.lt, reklama@supermama.lt
Atsakyti
Sveiki, čia rašau pirmą kartą.

Džiovintų grybų sriuba - mano mėgiamiausia. O verdu ją taip: iš vakaro užmerkiu džiovintus grybus. kitą dieną juos išverdu tame pačiame vandenyje. Iš grybų sultinio (jo neišpilu) grybus išimu, supjaustau šiaudeliais, pakepinu ant sviesto katru su smulkiai pjaustytu svogūnu, idedu truputį miltų ir supilu grybų sultinį. Kitame puose verdu bulves ir ryžius. Kai bulvės ir ryžiai beveik išvirę, supilu grubus, idedu prieskonių pagal skonį ir paverdu dar kokias 20 min. Sriubą būtina pagardinti grietinėle arba grietine. Sriuba turėtų būti tirštesnė. Skanaus!
Atsakyti
QUOTE(Camilla14 @ 2010 04 25, 20:40)
Sveiki, čia rašau pirmą kartą.

Džiovintų grybų sriuba - mano mėgiamiausia. O verdu ją taip: iš vakaro užmerkiu džiovintus grybus. kitą dieną juos išverdu tame pačiame vandenyje. Iš grybų sultinio (jo neišpilu) grybus išimu, supjaustau šiaudeliais, pakepinu ant sviesto katru su smulkiai pjaustytu svogūnu, idedu truputį miltų ir supilu grybų sultinį. Kitame puose verdu bulves ir ryžius. Kai bulvės ir ryžiai beveik išvirę, supilu grubus, idedu prieskonių pagal skonį ir paverdu dar kokias 20 min. Sriubą būtina pagardinti grietinėle arba grietine. Sriuba turėtų būti tirštesnė. Skanaus!


Sveika mirksiukas.gif

Labai "skaniai" skamba jusu sriubyte! O as apie dziovintu grybu sriubyte svajoju jau gal kelias savaites wub.gif
Rudeni MB siek tiek pririnko, o as pirma karta pridziovinau ivairiu grybu. Tik beda ta, kad su dziovintais grybais dar pati nieko nesu gaminusi, o sriubytes jau kaip nooooriu!
Gal galite patarti, kiek mazdaug sauju vidutinio dydzio puodui grybuku reiketu? Ir kiek laiko juos virti reikia g.gif Nes baisu, jei mazai pavirsiu,kad savo seima neapnuodyciau doh.gif Ir ar butina juos mirkyti visa nakti, gal kokios valandeles uztektu?

Jei gausiu atsakymus, tai jau rytoj virsiu taip ilgai laukta sriubyte wub.gif Tiesa, ruosiuosi virti su burokeliais, girdejau, kad skanu.

Didziuuulis aciu uz patarimus!

Sekmes! 4u.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Renata123: 25 balandžio 2010 - 22:01