Mano mama, kažkur skaitė, kad verdami grybai praranda skonį, tad juos reikia sumalti ir dėti jau į išvirtą sriubą. Manau su grybais skaniausios būtų burokėlių ar raugintų kopūstų sriubos
QUOTE(rutuliukass @ 2007 01 19, 00:16)
na, ne....as tai neverdu, bet gal gali papasakoti kaip pati isvirei
nieko nėr gardžiau už burokėlių sriubytę su baravykais
verdu kaip paprastą burokėlių sriubą, tik apkepdama burokėlius beigi morkas smulkiai įpjaustau džiovintų baravykėlių
verdu kaip paprastą burokėlių sriubą, tik apkepdama burokėlius beigi morkas smulkiai įpjaustau džiovintų baravykėlių
na, dziovintus grybus geriausia siek tiek nuvirti, ir tada jau virti is ju sriuba. gali net virtus grybus su darzovem sutrint trintuve, gausis labai skani pertrinta sriuba
geriausia dziovintus grybus per nakti pamirkyti sudytam piene, tada supjaustyti smulkaiu ir deti i bet kokia sriubyte
mmm, džiovinti grybai vis neprisiruošiu išvirt, norėčiau kažko panašaus į bernelių duonos kubilėlį.
šiaip džiovintus dažniau dedu į padažą prie makaronų arba į kinietišką troškinį. ir, aišku, į barščius
šiaip džiovintus dažniau dedu į padažą prie makaronų arba į kinietišką troškinį. ir, aišku, į barščius
Verdam ir dar kaip užmerkiam grybus kokiai 15 min. po to dedam nepjaustytus į verdantį vandenį ,įdedam druskos ir pavirus kokį pusvalandį įdedu visą svogūno galvą. lauro lapą 1 arba 2 jei mažesni ir pipiro juodo grūdeliais 3 ir kvep. 2 . pažiūrim ar jau išvirę grybai ,jeigu taip tai prieš pat išjungiant dujas į tą sriubą ipilų šaukštelį acto. galima ir citrinos įlašinti turi gautis vos vos rūgštelėjimas ir nešu ataušinti į balkoną. po to skutu bulves ir smulkiai supjausčius verdu o kai išvirs darysiu bulvių košę į ją dedu spirgučių su svogūnais ir karštą košę valgom su atvėsusia grybienę,mums tai labai skanu pamėginkit ir jus
O as verdu stai tokia:
5 grudu kose (kruopos)
kelios dziovintu grybu galvutes (galima ir su kotais)
morka, svogunas
druskos, 2 lauro lapai, 4-5 kvepiantieji pipirai
zalumynu (svogunu laisku, petrazoliu, krapu)
Kruopas su grybais valanda pamirkau. Po 15-20 minuciu istraukiu grybus ir smulkiai supjaustau. Dedu atgal i puoda grybus, supjaustyta morka, svoguna, druska, lauro lapus ir pipirus. verdu dar 20 minuciu (mazdaug. ar isvire, patikrinu). Kai baigia virti, isjungiu ugni, sudedu zalumynus, uzdengiu puoda ir palieku dar 10 minuciu. Valgyti su grietine. Niam niam Skanaus
5 grudu kose (kruopos)
kelios dziovintu grybu galvutes (galima ir su kotais)
morka, svogunas
druskos, 2 lauro lapai, 4-5 kvepiantieji pipirai
zalumynu (svogunu laisku, petrazoliu, krapu)
Kruopas su grybais valanda pamirkau. Po 15-20 minuciu istraukiu grybus ir smulkiai supjaustau. Dedu atgal i puoda grybus, supjaustyta morka, svoguna, druska, lauro lapus ir pipirus. verdu dar 20 minuciu (mazdaug. ar isvire, patikrinu). Kai baigia virti, isjungiu ugni, sudedu zalumynus, uzdengiu puoda ir palieku dar 10 minuciu. Valgyti su grietine. Niam niam Skanaus
i | FORUMO TAISYKLIŲ PRIMINIMAS: 1. Temos pavadinimą prašome rašyti tik lietuviškomis raidėmis (ą, č, ę, ė, į, š, ų, ū, ž). Nerašykite didžiosiomis raidėmis! 2. Prieš paskelbdami naują temą, visada pasinaudokite "Paieška" ir įsitikinkite, ar anksčiau forume nebuvo rašyta Jus dominančia tema. 3. Draudžiamos temos, kuriose klesti šlamtlaiškiai ir reklama, komerciniai pasiūlymai (pvz. gaminu-parduodu, "turiu-parduodu", "aš neplatinu, platina kiti", "kur nusipirkti?", "kas galit parduoti?", "atsakiau į AŽ" ir pan.). Radus tokio pobūdžio temas / žinutes, jos ištrinamos be išankstinio perspėjimo. 4. Draudžiamas tarpininkavimas, organizuojant masinius pirkimus. Išimtis: tokia veikla leidžiama tik skyrelyje "Internetinės parduotuvės", kai įvykdomos skyrelio taisyklėse numatytos sąlygos. 5. Norėdami pacituoti žinutę (-es) , necituokite pačių nuotraukų (cituojamoje žinutėje (-ėse) tiesiog ištrinkite nuotraukos nuorodą su kodu [ img ] [ /img ] ) , taip forumas bus neapkrautas. 6. Jei keliate patiekalų nuotraukas, tai ne didesnes nei 500- 600 pikselių. Didesnio formato nuotraukos papildomai apkrauna Forumą ir iškraipo Forumo langą. 7. Draudžiami bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše). Komerciniai skelbimai bus ištrinti, o dalyviui skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume. Komercinio pobūdžio reklamos pasiūlymus rašykite adresu: info@supermama.lt, reklama@supermama.lt |
Sveiki, čia rašau pirmą kartą.
Džiovintų grybų sriuba - mano mėgiamiausia. O verdu ją taip: iš vakaro užmerkiu džiovintus grybus. kitą dieną juos išverdu tame pačiame vandenyje. Iš grybų sultinio (jo neišpilu) grybus išimu, supjaustau šiaudeliais, pakepinu ant sviesto katru su smulkiai pjaustytu svogūnu, idedu truputį miltų ir supilu grybų sultinį. Kitame puose verdu bulves ir ryžius. Kai bulvės ir ryžiai beveik išvirę, supilu grubus, idedu prieskonių pagal skonį ir paverdu dar kokias 20 min. Sriubą būtina pagardinti grietinėle arba grietine. Sriuba turėtų būti tirštesnė. Skanaus!
Džiovintų grybų sriuba - mano mėgiamiausia. O verdu ją taip: iš vakaro užmerkiu džiovintus grybus. kitą dieną juos išverdu tame pačiame vandenyje. Iš grybų sultinio (jo neišpilu) grybus išimu, supjaustau šiaudeliais, pakepinu ant sviesto katru su smulkiai pjaustytu svogūnu, idedu truputį miltų ir supilu grybų sultinį. Kitame puose verdu bulves ir ryžius. Kai bulvės ir ryžiai beveik išvirę, supilu grubus, idedu prieskonių pagal skonį ir paverdu dar kokias 20 min. Sriubą būtina pagardinti grietinėle arba grietine. Sriuba turėtų būti tirštesnė. Skanaus!
QUOTE(Camilla14 @ 2010 04 25, 20:40)
Sveiki, čia rašau pirmą kartą.
Džiovintų grybų sriuba - mano mėgiamiausia. O verdu ją taip: iš vakaro užmerkiu džiovintus grybus. kitą dieną juos išverdu tame pačiame vandenyje. Iš grybų sultinio (jo neišpilu) grybus išimu, supjaustau šiaudeliais, pakepinu ant sviesto katru su smulkiai pjaustytu svogūnu, idedu truputį miltų ir supilu grybų sultinį. Kitame puose verdu bulves ir ryžius. Kai bulvės ir ryžiai beveik išvirę, supilu grubus, idedu prieskonių pagal skonį ir paverdu dar kokias 20 min. Sriubą būtina pagardinti grietinėle arba grietine. Sriuba turėtų būti tirštesnė. Skanaus!
Džiovintų grybų sriuba - mano mėgiamiausia. O verdu ją taip: iš vakaro užmerkiu džiovintus grybus. kitą dieną juos išverdu tame pačiame vandenyje. Iš grybų sultinio (jo neišpilu) grybus išimu, supjaustau šiaudeliais, pakepinu ant sviesto katru su smulkiai pjaustytu svogūnu, idedu truputį miltų ir supilu grybų sultinį. Kitame puose verdu bulves ir ryžius. Kai bulvės ir ryžiai beveik išvirę, supilu grubus, idedu prieskonių pagal skonį ir paverdu dar kokias 20 min. Sriubą būtina pagardinti grietinėle arba grietine. Sriuba turėtų būti tirštesnė. Skanaus!
Sveika
Labai "skaniai" skamba jusu sriubyte! O as apie dziovintu grybu sriubyte svajoju jau gal kelias savaites
Rudeni MB siek tiek pririnko, o as pirma karta pridziovinau ivairiu grybu. Tik beda ta, kad su dziovintais grybais dar pati nieko nesu gaminusi, o sriubytes jau kaip nooooriu!
Gal galite patarti, kiek mazdaug sauju vidutinio dydzio puodui grybuku reiketu? Ir kiek laiko juos virti reikia Nes baisu, jei mazai pavirsiu,kad savo seima neapnuodyciau Ir ar butina juos mirkyti visa nakti, gal kokios valandeles uztektu?
Jei gausiu atsakymus, tai jau rytoj virsiu taip ilgai laukta sriubyte Tiesa, ruosiuosi virti su burokeliais, girdejau, kad skanu.
Didziuuulis aciu uz patarimus!
Sekmes!