Įkraunama...
Įkraunama...

Skanaus! - 7

vakar gaminau kiaulieną su grybais vyno ir grietinėlės padaže
gavosi super thumbup.gif , papildomai dėjau svogūno, krapų ir nenaudojau vyno.
Laižėm lėkštes blush2.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Dėkui SONATINAI
Atsakyti
QUOTE(Spyglė @ 2007 02 01, 21:26)
Merginos gal kuri gaminote ir galite atsakyti.Norėčiau kepti lazaniją su baltuoju padažu.Recepto gale parašyta,kad reikia kepti uždengus.Bet mano didysis Simax keptuvas yra be dangčio,gal nieko tokio?Iškeps kaip ir kiekvienas patiekalas.


Aš lazanjos lakštus įmetu į verdantį vandenį, tik tiek, kol sutepu prieš tai įdėtą lakštą, ir man puikiausiai iškepa neuždengtas, ir kampai niekada nebūna kieti. 4u.gif O kai kepiau neapvirtus, kampai vistiek liko kieti, nors ir uždengus. ax.gif
Atsakyti
Spygle, lazaniją aš visada kepu atidengtą, tik lakštai prieš tai būna šiek tiek pavirti, ir viskas gerai gaunasi... na, ne pagal Sonatiną darydavau ax.gif

O aš nieko naujo taip ir ir nepadariau, nors receptų prisikopijavau blush2.gif . Labai noriu bandeles namines išbandyti, bet vis laiko nėr
Nuo kovo nebedirbsiu, tai tada matyt ir darbuosiuosi virtuvėj, tik va reiks kažkaip žiūrėt su svoriu doh.gif
Atsakyti
user posted image

Biskvitinis morkų vyniotinis

Vyniotiniui
3 kiaušiniai + 1 trynys
2/3 puodelio cukraus
1 a. š. vanilės
1 puodelis (minus 2 v. š.) miltų
4 v. š. krakmolo
2 a. š. kepimo miltelių
1/4 a. š. druskos
1 a. š. cinamono
1 puodelis smulkiai sutarkuotų morkų
1/4 puodelio aliejaus

Kremui
250 g varškės
125 g kambario temperatūros sviesto
100 g ištirpinto balto šokolado
1 a. š. vanilės
3/4 puodelio smulkintų riešutų

Orkaitę įkaitinti iki 170º С, kepimo skardą (25 x 37 cm) iškloti kepimo popieriumi.
Ant vandens garų vonelės mikseriu vidutiniu greičiu išplakti kiaušinius, trynį, vanilę ir cukrų, kol gausis labai puri šviesi masė (apie 10 min.). Į kiaušinių masę persijoti miltus, krakmolą, kepimo miltelius, druską ir cinamoną. Atsargiai išmaišyti. Suberti morkas, supilti aliejų ir dar kartą viską kruopščiai, bet atsargiai išmaišyti. Supilti masę į paruoštą skardą ir kepti 20 – 25 min. (tikrinti mediniu pagaliuku).
Iškepus išimti iš orkaitės ir palaukti kelias minutes. Kartu su popieriumi suvynioti, pradedant siauruoju galu, ataušinti.
Kremui išplakti varškę su sviestu ir vanile. Įmaišyti šokoladą.
Išvynioti ataušusį biskvitą, nuimti popierių ir aptepti puse kremo. Pabarstyti 1/3 riešutų ir suvynioti. Aptepti likusiu kremu, apibarstyti likusiais riešutais. Prieš patiekiant atšaldyti.

P. S. tai dar vienas puikus Mišelės receptas... rolleyes.gif Puodelis - 237 ml. Riešutų nedėjau... Kepiau 20 min., bet jaučiu, kad perkepiau, nes biskvitas vyniojamas trūkinėjo... Labai skanus, neriebus vyniotinis... ax.gif
Atsakyti
user posted image

Kepta kiaulienos išpjova su parmezano padažu

2 kiaulienos išpjovos
50 g rozmarino ir čiobrelių mišinio
4 v. š. aliejaus
250 ml grietinėlės
4 v. š. tarkuoto parmezano sūrio
druskos

Išpjovas apvolioti prieskonių mišiny gerai paspaudžiant, kad jie priliptų. Ant vidutinės ugnies įkaitinti aliejų. Dėti mėsą į keptuvę ir kepti 5 min. Apversti, pagardinti druska ir dar kepti 5 min. Apkepti šonus, pagardinant druska. Iš viso kepti 15 min.
Orkaitę įkaitinti iki 210º C. Grietinėlę sumaišyti su sūriu. Mėsą supjaustyti 1,5 cm storio riekėmis. Išdėlioti į kepimo indą ir užpilti grietinėlės ir sūrio mišiniu. Kepti orkaitėje 15 min.

P. S. mintis labai gera, bet šiek tiek trūko prieskonių... Kitą kartą į žolių mišinį įbersiu pipirų ar adžikos... Dariau iš kalakuto krūtinės, tad teko orkaitėje kepti ilgiau... ax.gif
Atsakyti
keptuvėje kepti kokiais gabalais? kad paskui prieš kepant orkaitėje mėsą reikia dar supjaustyti 1,5 cm storio riekėmis g.gif
Atsakyti
crocus 4u.gif

jurginėli, džiaugiuosi, kad mėsa patiko smile.gif

laurindre, Monica, o aš lazanijos lakštų neapverdu (tingiu tiesiog... blush2.gif ), bet ir taip gaunasi normaliai... smile.gif

Linjau, išpjovas reikia apkepti nepjaustytas (jos gi būna nedidelės) smile.gif Aš apkepiau pusę kalakuto krūtinėlės nepjausčiusi, bet tiesiog teko ilgiau pakepti orkaitėje smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jurginėlis @ 2007 02 02, 10:26)
vakar gaminau kiaulieną su grybais vyno ir grietinėlės padaže
gavosi super thumbup.gif , papildomai dėjau svogūno, krapų ir nenaudojau vyno.
Laižėm lėkštes blush2.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
Dėkui SONATINAI


o kur sita recepta radai tokio as nemaciau blush2.gif
Sonatina tu tikras lobis blush2.gif 4u.gif biggrin.gif ,as i favoritus isimeciau tavo patiekalus jau isbandziau beliasus thumbup.gif thumbup.gif ,varskes apkepa , vistiena havajietiskai rolleyes.gif tuno salotas su pupelem,spurgas,bet cia dar tik pradzia thumbup.gif drinks_cheers.gif 4u.gif
Atsakyti
Sonatina, noriu vakarienei gaminti Bulvine pica su tunu ir mastau daba g.gif Ten didele porcija. As darysiu is puses... O ar galima det pomidorus is skardines? Ir butinai reik skysti nupilti? Dekui 4u.gif
Brestu brestu triufeliu tortui, ale dar nedarysiu blush2.gif Darysiu savaitgali Marsa thumbup.gif
Atsakyti
Išbandžiau kepenėles su obuoliais.Buvo skanu 4u.gif tik mano obuoliai saldoki buvo. Ko gero skaniau būtų su rūgštesniais.
Atsakyti
Essexgirls, labai ačiū 4u.gif O mėsos receptą jau įkėliau į pirmą puslapį... ax.gif Lauksiu ir tęsinio... tongue.gif

laurechka, žinoma, gali naudoti konservuotus pomidorus, bet skystį tai tikrai būtina nupilti, nes bijau, kad pagrindas gali labai sumirkti nuo per didelio skysčio kiekio... g.gif Tikiuosi ir "pica", ir "Marsas" patiks smile.gif

matre, manau kitą kartą gausis dar skaniau... ax.gif
Atsakyti
Mes valgėm saldžiarūgštes višgų kepenėles thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Labai skanu thumbup.gif
Atsakyti