Įkraunama...
Įkraunama...

Kontracepcija maitinančioms mamoms

Sveikos mamytės. Mano dukrytei jau 1.5 mėnesiuko ir aš jau pradedu galvoti rimtai apie kontracepciją. Nes ji jau mūsų antrasis vaikelis o daugiau ir nebeplanuojame. Norėtūsi, kad gyvenime valymo netektų niekada darytis. natūraliais metodais pasitikėti negali. Gydytoja siūlo įsistatyti spiralę „ Mireną ". gal būtų apie ją atsuliepimų.
Atsakyti
Kilo klausimas, ar galima detis spirale, jei gimdos kaklelyje yra zaizdele
Atsakyti
Spirale detis galima jei yra zaizdele, jei ji yra igimta, jos negydo, jei pagydoma tai isgydo tada deda. Siaip siuo klausimu gal geriau is krt su ginekologe pasikonsultuot. O panasi tema apie kontracepcija turetu but ir ginekologes skyrelyje ir prie grozio ir sveikatos skyrelio
Atsakyti
Yra tabletes, Micronor, berods, tiksliai neprisimenu. Patikimumas mazesnis, nei paprastu sudetiniu kontraceptiku, rteikia labai tvarkingai gerti- pavelavus 3 val galima pastoti. Sudetyje nera estrogenu.
Atsakyti
Mano gydytoja del tu visu naujovisku kontraceptiku, kurios tipo tinkamos zindyvems, taip sako: "Palaukime kol uzaugs nors viena karta, kuriu mamos gere kontraceptikus ir juos maitino. Ypac turincioms sunus". Vis delto tai yra hormonai, ir yra rekomenduojama bent iki keturiu menesiu (vaikelio) palaukti.
Papildyta @ [mergetime]1092849166[/mergetime]
p.s. spirale irgi deda tik po to, kai vaikui keturi menesiai sueina. tongue.gif
Atsakyti
As asmeniskai uz spirale. As pati isidejusi pacia paprasciausia, mechanine, kainavo apie 40 lt. Hormonine butu dar patikimiau. Nepaprastai esu patenkinta - galima niekuo nesirupinti. Jos visiskai nejauciu. Ir nereikia nuodyti savo organizma kazkokiomis tabletimis. Be to, tikrai pigiausias metodas. Nereikia kiekviena karta pirkti, klijuoti ar detis. Taigi, nematau visiskai jokiu trukumu. Gal vienintelis - teks po 5 metu isimt. O ja nesioju jai apie 3 metus.
Nuosirdziai linkiu sekmingai pasirinkt. smile.gif
Atsakyti
mano ginekologė rekomendavo KT Micro 30. Bet jų ne kiekvienoj vaistinėj gausi. Eurovaistinėj yra, kitose negavau, net negirdėje niekas blink.gif
Atsakyti
Mano ginekologė parekomandavo PHARMATEX. Tai žvakutės. Mano vaikui 4 mėn. maitinu. Todėl negaliu gerti kontraceptinių tablečių, kurias anksčiau vartojau. Visokie pleistrai irgi su hormonais. Apie spirales tiek visko prisiklausiau, kad turbūt nedėsiu gyvenime.
Kol dar mažas vaikutis geriausia žvakutės, nors teks palaukti 5 minutes kol ištirps tongue.gif
Atsakyti
QUOTE (asara @ 2004 08 18, 17:12)
p.s. spirale irgi deda tik po to, kai vaikui keturi menesiai sueina. tongue.gif

netiesa... deda ne anksciau kaip 6-8sav po gimdymo, bet nebutinai po 4 menesiu! As dejausi po 2 menesiu su trupuciu.
Atsakyti
turi omeny "NuvaRing"....tas ziedelis tipo sukelia maziausiai salutiniu poveikiu.....jis naudojamas tris savaites.....ketvirta savaite kai susergi jis isimimas....ir po septiniu dienu vel idedamas.....

maitinancioms jo naudoti negalima.....

pilna informacija rasi....www.nuvaring.com
Atsakyti
Man tai iskart gyditoja rekomendavo kontraceptikus maitinancioms ,bet reikia pradeti nuo 21d. po gimdimo. Labai nustebo kai atsisakiau blink.gif ,nors dabar jau susimastau,o gal ? g.gif
Gal kas juos vartojo ( gaila nezinau pavadinimo),koks poveikis moteriai ir vaikui? g.gif
Atsakyti
QUOTE (Kieliuke @ 2004 09 04, 07:00)
O kam darytas cezaris spirales nededa sad.gif Teks nutraukti maitinima ir naudoti tabletes.

Nesąmonė wink.gif Dar ir kaip deda. Aš pati turėjau 2 cezarius, o dabar turiu "Mireną" smile.gif Tik jei natūraliai gimdžiusioms deda po 4-6 savaičių, tai man dėjo po pusės metų. Bet dabar jau 1,5 m. su "Mirena" ir labai viskas gerai.
Beje, su "Mirena" maitinau 9 mėnesius. Įdėjo, kai pupai buvo 6 mėn. ir ji valgė vien mano pieną, tai dar 2 mėnesius maitinau beveik išimtinai pati, o jau po to po truputį pradėjo valgyt ir kitokį maistą. Pieno niekad netrūko ir skonis jo nepasikeitė, žodžiu, niekuo nekliudė maitinti. Truputį bijojau dėl tų hormonų, bet mano ginekologė tikino, kad hormonai iš "Mirenos" išskiriami tik vietiškai į gimdą, o į kraują nepatenka, tuo labiau į pieną rolleyes.gif .
Atsakyti