Įkraunama...
Įkraunama...

Ar galima alergiškam vaikui duoti kivi

Norejau paklausti, ar alergiskam vaikui galima duoti kivi. Kiek zinau, tai vaisius kuris net suaugusiam gali sukelt alergini soka, bet suzinojau, kad net alergisku vaiku darzelyje siuos vaisius duoda pakankamai daznai, ens jie turi labai daug vitaminu.
Dar norejau paklaust, kurios uogos turi daugiau alergenu: ar spanguoles ar bruknes?
Atsakyti
Kivi priklauso aktinidijų grupei. Jame daug vit.C, vit.E, kalio, magnio. Kivi nėra dažnai alergizuojantis maisto produktas, jam būna jautrūs apie 2-3% alergiškų vaikų. Alergines reakcijas dažniau sukelia tiems, kurie alergiški beržo žiedadulkėms, obuoliams, riešutams, lateksui, dažniau suaugusiems. Tad, jei nėra nustatytos alergijos kivi vaisiui, valgyti kivi nedraudžiama, bet po truputį.
Bruknės ir spanguolės nėra dažnai alergizuojantys produktai. Tačiau bruknėse yra natūralios benzoinės r.(ji maisto pramonėje naudojama kaip konservantas) ir jos junginių, kurie gali sukelti alergines reakcijas. Ar valgyti alergiškam vaikui spanguoles ir bruknes, reikia spręsti individualiai.

Atsakyti
Skaitinedama temas pastebejau kad vienai mamai davete toki patarima del vaisiu ir uogu vartojimo

"Pabandykite spanguoles, bruknes,juoduosius serbentus, atsargiai kivi."

Nors i mano kazkada uzduota panasu klausima atsakete taip:

"Kivi priklauso aktinidijų grupei. Jame daug vit.C, vit.E, kalio, magnio. Kivi nėra dažnai alergizuojantis maisto produktas, jam būna jautrūs apie 2-3% alergiškų vaikų."

Tai kaip vis delto yra su tais kivi vaisiais, kolkas dar ju nedaviau, bet noreciau, nes valgom tik obuolius ir bananus, o vaikui norisi ivairoves.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Drambliukas*: 06 sausio 2005 - 12:04
Nuo Kivi alergija buna 2-3proc.vaikų. Tai nera dažnai alergizuojantis produktas. Ar Jūsų vaikelis alergiškas kivi ar ne, galite nustatyti pabandžius duoti truputėli kivi arba atlikus odos mėginius su kivi.
Taigi pabandyti galite. Tik pradžioje duokite nedaug-pusę šaukštelio ir stebėkite odą.
Atsakyti