Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas užaugo be buteliuko

Ivairiuose zinynuose, knygutese ir kursuose apie sekminga ilga zindyma sakoma, kad zindomam kudikiui nereikia duoti buteliuko, nes gali atprasti nuo kruties. Arbatytes, o jei reikia ir nutraukta MP siulo maitinti sauksteliu ar is puodelio net pirmą pusmeti.
Mano brolienes patirtis tik patvirtino - keliu menesiu jos sunelis is buteliuko arbatos atsigere ir kruties daugiau neisiule ne uz ka. Todel dabar ir mastau - ka reiks daryti, jei noresiu iseiti ir palikti savo maziu trumpam. Kaip reikes pamaitinti nutrauktu MP?
Ar yra mamyciu, kurios savo mazylius uazugino be buteliuko? Ar taip buna? Ir kaip sekesi jau pirma pusmeti leliukams gerti is puodelio ar saukstelio??
Atsakyti
Na mano mažulė yra gėrusi MP iš buteliuko keletą kartų, kai teko palikti močiutei ir nieko toliau maitinasi tongue.gif Kelis kartus bandė parodyti ožiukus (po to), bet nenusileidau ir vėl viskas ok biggrin.gif Arbatėlės kartais bandom paragauti, bet dabar duodu iš tokios http://www.babybunga...avnososp3m.html "soskės" ji skirta vaikams nuo 3 mėn, ir kol kas gerai bigsmile.gif
Atsakyti
Na, maniškis užaugo be buteliuko bigsmile.gif . Aišku, išeiti pavykdavo gan trumpam, t.y. maždaug iki kito maitinimo, o ir tai vyras tuo metu su juo lauke vaikščiodavo, kad tik miegotų ir nepradėtų valgyt reikalaut. Beje, taip net egzaminą išsilaikiau...
Iš tiesų, bijojau buteliuko kaip velnias kryžiaus tongue.gif , nes žinojau begalę pavyzdžių, kaip davimas arbatos iš buteliuko pereina į nusitraukinejimą ir maitinimą MP iš buteliuko, galiausiai tenka primaitinti, o po kokių 2 mėn. baigiasi pienas verysad.gif .
Taigi, teko pavargti, buvau pririšta prie mažiaus, kol prasidėjo košės, bet užtai maitinau be didesnių problemų thumbup.gif ir ilgai.
Linkiu kantrybės ir sėkmės 4u.gif .
Atsakyti
Maniškiai irgi užaugo be buteliukų, maitinau iki 1 metų pirmąjį ir iki 1,5 metų antrąją. Labai niekur nelaksčiau, ilgesniam laikui (pvz., į svečius) eidavom kartu ... ir netgi turistavom su palapinėm ir guminėm valtim po kelias dienas. Patogu ir jokių problemų dėl higienos, pakanka turėt puslitrį švaraus vandens krūtinei nusiplaut. Nuo 3 ar 4 mėn. gražiausiai gėrė iš puoduko. Vyrui ačiū, nes jo darbas buvo sultim vaikučius girdyt, tai netekęs kantrybės su šaukštuku terliotis pasiūlė iš puoduko. Reikia tik pridėt puoduką prie burnytės ir paverst, kad siektų lūpytes, bet nepilt, kad neužspringtų, o leist siurbt. Po kelių apsiterlinimų labai gražiai išsiurbdavo. Dukrai, tiesa, porą sykių buvau savo savo pieno buteliuky palikus ir išėjus kokiom 4 ar 5 val., grįžus radau vaikelį klykiantį ir vyrą beveik taip pat ... lotuliukas.gif Nė už ką buteliuko neėmė, tai teko tokius eksperimentus nutraukt. Sūnui pirmą kartą pasiūliau skystos manų košės iš buteliuko ("ačiū" gydytojai). Rezultatas: pabandė, bet pasišlykštėjo, ilgai verkdamas snukutį trynė rankytėm, o manų košės nevalgo iki šiol. Tada išviriau tirštos grikių košės, šaukšteliu iškabinom ir likom visi laimingi...
Taip kad puikiausiai galima išgyvent be butelių, o palikinėt vaikutį ilgam... tam atostogos skirtos, kad su juo būtum.
Sėkmės 4u.gif
Atsakyti
mes irgi nezinom, kas tas buteliukas. pati maitinau 1,5 metu. Pirma pusmeti palikdavau tik pamaitinta vaika ne ilgiau negu kad iki kito maitinimo mirksiukas.gif
Atsakyti
Būna rolleyes.gif Mano vienas jau apsiėjo be buteliuko ir žindukų, kitas jau 7 mėnesius apsieina. Tikiuos, nereiks. Labai atogu. O pertraukas tarp maitinimų galima visai neblogai prailgint: pažindau, po kurio laiko galima obuolio pagremžt, banano, ar tyrelę duot. košės galų gale.
Atsakyti
Iki siol gyvenam be buteliuko bigsmile.gif maitinu MP, arbateliu ir visokiu vandeneliu nedaviau, tad apsiejom be jo visiskai. Didelio reikalo kam nors palikti vaiko ilgiau, negu iki kito maitinimo nebuvo, o jei ilgam kur issiruosiu - dukryte su manimi keliauja. Jokiu nepatogumu tame nematau.

Dabar, kai jau mergytei 8,5 men., puikiai ragaujam arbatytes is puodelio (be jokiu snapeliu), kartais apsilaisto iki ausu - bet mums tai nebaisu tongue.gif

Kad vaikas nebeims kruties, pageres is buteliuko - tiesa, bet jei vienakart ar dukart is buteliuko atsigers, kol mamyte egzamina islaikys, tikrai nieko neatsitiks ir vaikas kruti ims. Bet nereikia piktnaudziauti ir kasdien ta buteliuka su nutrauktu pienu ar arbatomis kisti.

Sekmes visoms, maitinancioms krutimi 4u.gif
Atsakyti
na mano pirmas sunelis neptipazino nei buteliuku,nei soskyciu smile.gif iskart gerem is puodelio ,viskas buvo thumbup.gif
Atsakyti
Abu vaikučiai ir be buteliukų ir be soskyčių užaugo ax.gif
Vyresnėlis yra keletą kartų iš buteliuko gėręs.Nes man reikėjo išsilaikyti paskutinės sesijos ir valstybinius egzaminus (diplomą gavau kai jam buvo 4 mėn), bet sėkmingai toliau valgydavo iš papuko. Maitinau iki 1 metukų. O mažasis nėra nei kartelio iš buteliuko gėręs. Dabar arbatėlę jau iš puoduko su snapeliu geria. Maitinti irgi iki metukų planuoju thumbup.gif
Atsakyti
Na maniskiui jau greit bus 5 men. o buteliuko ir tiutes ne pro kur negaliu isiuliti doh.gif
Kai pagalvoju kad kai dinks MP ka tada reiks daryti doh.gif Va is puoduko nebandziau eiks pabandyti g.gif Gal kartais pavyktu rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(melyne @ 2007 01 19, 13:14)

Ar yra mamyciu, kurios savo mazylius uazugino be buteliuko? Ar taip buna? Ir kaip sekesi jau pirma pusmeti leliukams gerti is puodelio ar saukstelio??


Būna, būna irnesakyk.gif
Mažius mano išvis neragavo nei buteliuko, nei soskės. Didžkių pirmą mėnesį maitinau pakaitom - krūtim, o kas antrą-trečią dieną prireikdavo maitinimo iš buteliuko. Nes tik pirmo mėn pabaigoj galų gale pradėjo užtekti MP. Ir normaliai jis ėmė krūtį, nebuvo jokių kaprizų po butelio. Soskės taip pat nenaudojau.
Pirmą maitinau 2,4 metų, antrą - 2 metus. Iš šaukštelio nei vieno negirdžiau. O iš puodelio abu pradėjo gerti jau būdami virš metukų. Iki to didžkius buvo pamėgęs tokį puodelį su snapeliu. O mažius sėkmingai gerdavo iš "sportinės" gertuvės.
Dėl išėjimų - neturėjom kam palikt nei vieno, nei kito. Tai visur pramogaudavom kartu.
Atsakyti
kol zhindzhiau, neprireike nei buteliuku, nei zhinduku (abu sunus maitinau iki 13 men.). mito tik mano pienu - nepalikdavau ilgiau, kaip iki kito maitinimo, negirdzhiau papildomai nei vandeniu, nei arbatomis. o kai pradejo valgyt koshes - jau galedavau ishtrukti ir ilgiau. atsigerti (jau pradejus primaitinima) duodavau ish puodelio arba vaistu taureles.

buteliukas praverte labai trumpa laika mazhdaug nuo 13 iki 18 men., kai jau visai nujunkiau. tiesiog mes daug keliaudavom ir buteliuke budavo patogiau vezhiotis gerima bei pagirdyti kelioneje, negu ish puodelio. beje, buteliuka su chiulptuku labai greitai pakeite "sportine" gertuve.

puodeliu su snapeliu mano vaikai nepripazhino.
Atsakyti