Įkraunama...
Įkraunama...

Greitoji Medicinos Pagalba

Vakar mano dukrai kuriai 3m. pakilo tempertura iki 39.3 as paskambinau 112 ir paprasiau,kad sujungtu su greitaja. Uzregistravom iskvietima,pasake atvaziuos.Praejo valanda vis dar laukem!!! Paskambinau antra karta,sakau gal neuzregistravote??-yra!! laukite.mes nespejame ir.t.t dauk iskvietimu ir.t.t gerai praejo antra valanda nieko!! trecia kart skambinau-laukite!!! schmoll.gif Tai va nuo 18val.iki 21.30 pralaukem,tada tik sulaukem ponu gelbetoju!!!! Tai ar cia daktarai???TOKS JAUSMAS KAD VISIEM ANT VISKO NUSISPJAUT!!
Atsakyti
QUOTE(jurgita_111 @ 2007 01 19, 13:39)
Vakar mano dukrai kuriai 3m. pakilo tempertura iki 39.3 as paskambinau 112 ir paprasiau,kad sujungtu su greitaja. Uzregistravom iskvietima,pasake atvaziuos.Praejo valanda vis dar laukem!!! Paskambinau antra karta,sakau gal neuzregistravote??-yra!! laukite.mes nespejame ir.t.t dauk iskvietimu ir.t.t gerai praejo antra valanda nieko!! trecia kart skambinau-laukite!!! schmoll.gif  Tai va nuo 18val.iki 21.30 pralaukem,tada tik sulaukem ponu gelbetoju!!!! Tai ar cia daktarai???TOKS JAUSMAS KAD VISIEM ANT VISKO NUSISPJAUT!!

Kodėl taip baisiai iškart, kad nusispjauti? Aukštoka t-ra, bet ar verta dėl to panikuoti? Ar kažkas dar darėsi?
Verta turėti vaistų nuo karščiavimo. Vaikams, jei t-ra kyla virš 38.5, pirmiausia reikia duoti vaistų nuo t-ros ir stebėti. vaikui kaip supratau 3 metai, tai ne kūdikis, ir traukulių nuo aukštos t-ros grėsmė nėra tokia didelė. Ir ką atvykusi greitoji pakeis? Lygiai taip pat, duos vaistų nuo t-ros. Greičiausiai 21.30 atvažiavę taip ir padarė, liepdami pasirodyti gyd. poliklinikoje. Pas mus žmonės įpratę - peršalo, t-ra užkilo ir jau greitąją kviečia. O galbūt kažkur kažkam, išties labai blogai, kol atvažiavęs gyd. įkiša žvakelę vaikui nuo t-ros, tai gal kažkur kitur būtent tas ekipažas gali vaikui tikrai gyvybę išgelbėti. Jei vaikui atsiradę kokie grėsmingi simptomai, tai tada greitoji atvažiuoja tikrai operatyviai. Žinau iš savo asmeninės patirties.
Atsakyti
QUOTE(jurgita_111 @ 2007 01 19, 14:39)
Vakar mano dukrai kuriai 3m. pakilo tempertura iki 39.3


kadangi pati turiu vaika ir jam ne karta yra buvusi temp. (ir aukstesne, nei 39,3), tai zinau, jog tikrai tai nieko siaubingo, zinoma, jei nera kitokiu bloga zadanciu pozymiu. ne greitaja kviest reikia, o vaikui karsti must- vaistukais, liaudiskom priemonem. manau, ir greitoji neskubejo, kaip akis isdege, vien del to, kad tai tikrai nera taip jau labai pavojinga.
tikiuosi, tavo mergytei jau geriau ir ji greit pasveiks 4u.gif
Atsakyti
Gerai pastebeta,jai nelinkes taraukuliams, tai gal ir nieko baisaus!!! bet kai mus jau buvo reanimacija isvezus-tai man labai baisu!!! praeita karta irgi iskvieciau atsimenu buvo sestadienis , buvo virs 39C temperatura,nieko ko as nezinociau nepasake ir nepatare!!!O po pietu mano vaikas pradejo vemti ir samone prarado!!! Juokinga o kartu ir labai pikta tai,kad sekmadieni is rytines greitosios skambina ie sako stebekite savo dukryte,nes daktaras cia labai ydomiai uzrases deagnoze!!! Mes tik padekojome uz toki ''rupesti''-mes jau gulejome santariskese!!! tad ne pirma karta su mediku aplaidumu susiduriu todel ir labai pikta man ant ju!!!Galetu juk i savo darba atsakingiau ziureti!!!
Atsakyti
šiais laikais madinga reikalauti, kad kiti gerai dirbtų ax.gif aš pritariu, kad jei reikia, jie tikrai atvažiuoja greitai. Tfu tfu tfu, dar neteko nusivilti, tačiau jei tu žinai, kad vaikui gręsia kažkokios komplikacijos nuo aukštos temperatūros, reikėjo pranešti jiems būtinai arba paprašyti sujungti su pediatre. Arba paklausti, kuom tu gali padėti vaikui laukdama jų.
Pastebėjau, kad mandagus tonas bendraujant daug kelių atveria mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(jurgita_111 @ 2007 01 20, 11:58)
Gerai pastebeta,jai nelinkes taraukuliams, tai gal ir nieko baisaus!!! bet kai mus jau buvo reanimacija isvezus-tai man labai baisu!!!


suprantu pyktį, jei neturit mašinos, bet jei turit, tai nesuprantu visiškai schmoll.gif schmoll.gif , kai mano pypliui panaši situacija nutinka, tai stveriam jį ir tiesiai ligoninėn, nereikia laukt, visada apžiūri ir t.t. Pagalvoju apie tai, kad kažkokiam vaikučiui gal tikrai labai blogai, o maniškiui greitoji nieko nepadės, nuvežt galim ir patys.

Atsakyti
QUOTE(jurgita_111 @ 2007 01 19, 14:39)
Vakar mano dukrai kuriai 3m. pakilo tempertura iki 39.3 as paskambinau 112 ir paprasiau,kad sujungtu su greitaja. Uzregistravom iskvietima,pasake atvaziuos.Praejo valanda vis dar laukem!!!



Reikėtų nors kartelį susimokėti už suteiktas paslaugas- nebūtumėte tokia pasipiktinusi. gerbiamoji mamyte- jūs irgi turite mokėti įvertinti savo vaiko būklę, mokėti suteikti pirmają pagalbą- numušti temperatūrą vaistais( jų turi būti kiekvienuose namuose) ir tik pamačius tikrai rimtą ligą kviesti GMP. Tik užkilus temperatūrai šauktis GMP arba karščiuojant pirmas valandas lėkti su vaiku pas medikus yra tik savo laiko bei medikų laiko švaistymas...yra situacijų kai reikia greičiau reaguoti pvz vaikai iki 1 m amžiaus.Visiškai pritariu Rasmai-sveiko proto balsas 4u.gif
Atsakyti
Labai aktuali manau tema,nes pries dvi savaites palaidojau broli,45m.kuriam greitoji nesuteike pirmosios pagalbos,mirstancio neveze i ligonine,liepe siuntima gaut kad galetu paguldyt i ligonine verysad.gif ,jis po keliu val.mire, Bendradarbe pasakoja,kad is silainiu poliklinikos neimanoma gydyt.i namus issikviesti,liepia vaika atvest,tai su 39 temp.veza,ka darysi,o dar serganti vaika jau i darza leidzia,neduoda pazymu,kad iki galo pasveiktu,tiesiog ner ka pridurti.
Atsakyti
QUOTE(bertasiene @ 2007 01 22, 19:20)
Labai aktuali manau tema,nes pries dvi savaites palaidojau broli,45m.kuriam greitoji nesuteike pirmosios pagalbos,mirstancio neveze i ligonine,liepe siuntima gaut kad galetu paguldyt i ligonine verysad.gif ,jis po keliu val.mire,                                                                                                                Bendradarbe pasakoja,kad is silainiu poliklinikos neimanoma gydyt.i namus issikviesti,liepia vaika atvest,tai su 39 temp.veza,ka darysi,o dar serganti vaika jau i darza leidzia,neduoda pazymu,kad iki galo pasveiktu,tiesiog ner ka pridurti.


užuojauta dėl brolio.

kas liečia temperatūra, tai nuo rugsėjo pirmosios yra naujovė, kad dėl temperatūros greitoji važiuoja tik pas vaikus iki pusės metų amžiaus doh.gif
Atsakyti
QUOTE(snapi @ 2007 01 21, 20:27)
Reikėtų nors kartelį susimokėti už suteiktas paslaugas- nebūtumėte tokia pasipiktinusi. gerbiamoji mamyte- jūs irgi turite mokėti įvertinti savo vaiko būklę, mokėti suteikti pirmają pagalbą- numušti temperatūrą vaistais( jų turi būti kiekvienuose namuose) ir tik pamačius tikrai rimtą ligą kviesti GMP. Tik užkilus temperatūrai šauktis GMP  arba karščiuojant pirmas valandas lėkti su vaiku pas medikus yra tik savo laiko bei medikų laiko švaistymas...yra situacijų kai reikia greičiau reaguoti pvz vaikai iki 1 m amžiaus.Visiškai pritariu Rasmai-sveiko proto balsas 4u.gif

pala pala tai kokiem velnem mes mokame mokescius jei turetume patys moketi?o tai kam ta greituske jei pati turi gydyti ?o kiek yra atveju kai liga zaibiskai vystosi ,jei greituske vaziuja vezlio greiciu ,tai tegul pasako vaikuti vezkite patys ,nes nemanau kad 3 metu vaikui 39 su dalimis yra norma ,ir kada reikia vaziuoti pas medikus ? po savaites ar kai vaikas jau nebepaeina,tam yra seimos gydytojai kad bet kada galetume nuvaziuoti konsultacijai g.gif
Atsakyti
QUOTE(grazina37 @ 2007 01 22, 19:48)
pala pala tai kokiem velnem mes mokame mokescius jei turetume patys moketi?o tai kam ta greituske jei pati turi gydyti ?o kiek yra atveju kai liga zaibiskai vystosi ,jei greituske vaziuja vezlio greiciu ,tai tegul pasako vaikuti vezkite patys ,nes nemanau kad 3 metu vaikui 39 su dalimis yra norma ,ir kada reikia vaziuoti pas medikus ? po savaites ar kai vaikas jau nebepaeina,tam yra seimos gydytojai kad bet kada galetume nuvaziuoti konsultacijai  g.gif
Ne norma, bet ir ne pasaulio pabaiga, jei nelydi tos t-ros kokie grėsmingesni simptomai (pvz. bėrimas, dusimas, vėmimas ir t.t.).
Mano dukra prie pat Šv.Kalėdas susirgo pielonefritu (inkstų geldelės uždegimu) ir t-ra labai greitai pakilo iki 40 ir net ją viršijo (max. buvo 40.4). Girdžiau sirupėlį nuo t-ros (kažkur kas 6 val), daviau labai daug gerti, nuolat stebėjau ar neatsiranda kokie simptomai ir kreipėmės į medikus iš pat ryto. Ką būtų padarę naktį iškviesta greitoji? Suleidusi vaistų nuo t-ros ir nuraminusi, kad tai greičiausiai yra inkstukai (kadangi mergytė kelias dienas iki to dažniau sėdo ant puodo) na, nuvežę į ligoninę, kur naktį irgi tik stebėtų ir duotų vaistus nuo karščiavimo, tirti pradėtų tik nuo ryto. Ryte medikai suteikė pagalbą, t.y. skyrė gydymą ir dabar po mėnesio gydymo esam sveikos kaip ridikai.
Spalio mėn. vaikas susirgo meningitu. T-ra aukšta, vėmė, negalėjo ilgiau pasėdėti, skundėsi galvos skausmu, pamačiau, kad darosi vis vangesnė. Kadangi gyvenu netoli Santariškių, tai pasiskambinau greitajai, paklausiau ar reikėtų nuvykti į ligoninę, man patarė nuvežti, jei tik galiu ir aišku atsidūrėm reanimacijoje. Buvo labai baisu, bet vėlgi - vaikui tik blogiau, kai mama eina iš proto. Juk jis mažas, daug ko nesuvokia ir perima tėvų nerimą bet kokioje kritinėje situacijoje. Todėl vaiko gerovė yra ne tik gydančių medikų, bet ir tėvelių rankose rolleyes.gif
Kai buvo ištikusi ūmi alerginė r-ja, greitoji be jokių didelių problemų atlėkė per kokias 3 min. Užteko pasakyti, kad tinsta veidas, labai peršti ir degina gerklę, liežuvį, trūksta oro. Atlėkė, suteikė pirmąją pagalbą ir pervežė į ligoninę.

Nesakau, kad nereikia trukdyti greitosios (greitoji tam ir yra greitoji, kad kviečiama neatidėliotinos medicininės pagalbos atveju, o ne kilstelėjus t-rai ar vienąkart paviduriavus), bet ir nereikia tuojau pat pulti į paniką g.gif
Manau, kad medikai turi įvertinti iškvietimų svarbą, o tai kad kažkada buvote pakliuvę į reanimaciją, tai nebūtinai reiškia, kad ir dabar pakliūsite..Taip gyvenant ir apie tokius baisumus iškart galvojant galima išprotėti cool.gif
Medikai klysta ir tai normalu. Daug girdime apie jų klaidas, bet labai daug atvejų ir kai jie padaro neįtikėtinus dalykus, išgelbsti, pagydo atrodytų beviltiškais atvejais... tik va nėra tokios sensacijos, mažai kas pagerbia ar prisimena rolleyes.gif
Atsakyti
[quote=snapi,2007 01 21, 19:27]
Reikėtų nors kartelį susimokėti už suteiktas paslaugas- nebūtumėte tokia pasipiktinusi.



Nelabai suprantu uz ka turejau susimoket,kad atvaziavo po 3.5val.???? Ar paskambinus reikejo sakyt -greiciau mokesiu Grynais!!! doh.gif tada turbut ir ''ekstra'' atvejai butu palauke???
Atsakyti