Įkraunama...
Įkraunama...

Greitoji Medicinos Pagalba

Siaip klausimas buvo iskeltas ar normalu,kad greituke atvaziuoja nuo iskvietimo praejus 3.5val,bet kaip suprantu daugumai tai kaip ir normalu g.gif ????? Manau nieks savo malonumui neskambina ir nesikviecia greitosios!!! Zmones visada laukia kritiskiausio momento ir tik tada kreipiasi i medikus!!! IR jai GREITOJI ATVARO PO 3.5VAL. rezultatas gali buti liudnas!!! verysad.gif Tad nereik taip siaurai ziuret,kad tik del temperaturos.........juk temperatura ir parodo,kad organizmui kazkas ne taip!!!!! O medikai manau vistiek gali geriau ivertint vaiko bukle,ir pasakyt tai rimta ar nieko baisaus. Tikiuosi kad tikrai buvo ''exstra''atveju,o ne mediku abejingumas!!!!
Atsakyti
Oi oi, kokia gera temele... pavyzdžiui vakar (musu lelytei 4men) su kapeikomis temperatura buvo 38,9, sunkiai krito, vel auksta laikesi, vaikas verke verke...bandėme visaip su ta tempa kovoti...greitoji atvažiavo per 3 val 25 min blink.gif . Aisku, atsiprašė. Dabar gydomės ausytes
Atsakyti
Na va pasirodo ne as viena ,kuri su tokiu apsurdu susidure!!!! Stai kaip medikai dirba!!! Tikiuosi jusu dukryte greit pasveiks!!! Mum pasirodo irgi buvo ausu uzdegimas ,o greitosios medikam ,net nedasuto patikrint vaikui ausytes,tik kita diena vaiku pediatre paziurejus pasake!!!
Atsakyti
Tikrai taip! unsure.gif atvykusi medike pasake, kad cia apsinuodijimas maistu. Ant rytdienos, savijautai nesitaisant, kvietemes vaiku pediatre, kuti atrado, kad priezastis- ausytes
Atsakyti
prieš porą mėnesių 5 metų dukrai ryte atsikėlus labai skaudėjo galvą, net verkė iš skausmo. Negalėjo net pasukt galvytės - labai skaudėjo. Persigandom, kad gali būti labai rimta ir kvietėmės. Buvo sekmadienis. Greitoji atvažiavo lygiai per 8 minutes. Gydytojas išbuvo gerą pusvalandį, stebėjo, kaip jaučiasi vaikas. Kai pamatė, kad skausmas praėjo, tik tada išvažiavo. Priežastis - paprasčiausias peršalimas.
Beje, kalba ėjo apie Vilniaus greitąją bigsmile.gif
Atsakyti
Taip taip apie ta pacia!!!! doctor.gif
Atsakyti
Prieš kviečiant greitąją galima pasikonsultuoti tel.263 88 09, pagal nusakytus simptomus pataria kokių priemonių imtis, (juk kartais baimės akys toookios didelės būna, o medikė kitam laido gale su konkrečiais paaiškinimais kas gali būti, bent jau apramina, ar pasiūlo imtis konkrečių veiksmų).
Atsakyti
[quote=jurgita_111,2007 01 26, 17:21]
[quote=snapi,2007 01 21, 19:27]
Reikėtų nors kartelį susimokėti už suteiktas paslaugas- nebūtumėte tokia pasipiktinusi.
Nelabai suprantu uz ka turejau susimoket,kad atvaziavo po 3.5val.???? Ar paskambinus reikejo sakyt -greiciau mokesiu Grynais!!! doh.gif tada turbut ir ''ekstra'' atvejai butu palauke???
[/quote]

Lietuvoje žmonės išlepinti sovietinės buvusios tvarkos - kai medicina buvo nemokama ir gydytojas kaip šuniukas turėjo šokinėti prieš pacientą ant užpakalinių kojų..atsiprašau, kad grubiai išsireiškiu..turėjau mintyse, kad labai dažnai GMP kvietaliojama bereikalo..pvz..pamatuokit spaudimą ,bei pakilo temperatūra...nusimuši ir lauki..beje turite savo šeimos gydytoją, kuris turėtų jus konsultuoti šiais klausimais...Užsienyje GMP paslaugos apmokamos..pvz Danijoje falk'o( GMP) iškvietimas mokamas ax.gif Ir jei nuvykus į ligoninę pasirodo, kad kviesta buvo neskubiai pagalbai..o tai su kuria buvo galima susitvarkyti ..tai susimoka pacientas iš savo kišenės, jei pagalba skubi-sumoka draudimas..
GMP tempertaūros pakilimo atveju ,jei imti grynai tikslų apibrėžimą kada temperatūra yra būtinoji pagalba, turėtų atvykti ..kai karščiavimas 40C ir daugiau..

Rugile- GMP gydytojas ir neturi mokėti apžiūrėti ausų, jis moka suteikti pirmąją specializuotą pagalbą, jis yra skubios pagalbos gydytojas.Jo pareigos įvertinti ligonio būklę ir nuspręsti ar ligoniui reikalinga būtinoji pagalba ir ligoninė su skubia spec mediko apžiūrair stacionariniu gydymu ar ne.....taip kad nesipiktinkite, kad neatpažino ausų uždegimo...tam yra pediatras, šeimos gydytojas, ausų ligų gydytojas...

O dėl GMP atvykimo greičio tai kvietimą priimantis žmogus diferencijuoja kvietimo skubumą...gal tikrai GMP nebuvo laisvų ir nebuvo kam atvykti pas Jūsų mažylius.....Jūs esat mamos ir ne veltui yra išleidžiamos knygutės tėvams apie paprasčiausias vaikų ligas ir pirmąją jų pagalbą- nusipirkite ir paskaitykite..Pirmas žmogus atsakantis už mažylį esate Jūs, bragiosios 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo snapi: 02 vasario 2007 - 17:27
QUOTE(jurgita_111 @ 2007 01 26, 17:44)
Siaip klausimas buvo iskeltas ar normalu,kad greituke atvaziuoja nuo iskvietimo praejus 3.5val,bet kaip suprantu daugumai tai kaip ir normalu g.gif ????? Manau nieks savo malonumui neskambina ir nesikviecia greitosios!!! Zmones visada laukia kritiskiausio momento ir tik tada kreipiasi i medikus!!!



tai kad tu cia ne klausima uzduodi, man atrodo, o piktiniesi baisiausiai!
Ir ne viena is cia pasisakiusiu mamyciu nepasake, kad tai yra normalu. Tiesiog mamytes bande pasakyti, kad tai nera normalu, kad atvaziuoja per 3 val., bet yra taip, kaip yra, niekam tai nepatinka ir visos noretumem, kad greitoji pagalba butu suteikta.
Tiesiog mamytes pradejo diskutuoti, ar isties buvo BUTINA ta pagalba kviesti konkreciu tavo atveju.
Mano atveju buvo taip - as paskambinau i greitaja pagalba, nusakiau simptomus ir paprasiau, jei yra gydytoja, gal ji gali telefonu man pagelbet, nes nezinau, ar cia reikia man GREITOSIOS pagalbos. Mane sujunge, pasikonsultavau, man pasake, ka daryti ir jei nepades, mazdaug po 3 val. kviestis greitaja. Greitosios neprireike smile.gif
O del tavo teiginio, kad zmones laukia kritiskiausio momento ir be reikalo neskambineja - kaip cia pasakius.. g.gif Skambina ir be reikalo, ir nesant kritiskumo, skambina net tada, kai BENZINO GAILA savo vaikui nuvest iki ligonines verysad.gif , nes tipo mokescius moki..
Galu gale - greitosios medikai turi objektyviai vertinti situacija, tik mums tas ju objektyvumas ne visada patinka, nes vaikas juk musu unsure.gif Kartais jie klysta, deja.
Atsakyti
Esu ne viena karta kvietusi GMP savo mociutei wub.gif
GMP yra suskirstytos,nes viena karta issikvietem ir jie nesusitvarke,patys paskambino-atvaziavo kita reanimacine birgada .Ir galvoju kam reikia-is karto pasakysiu kas yra,kad siustu stipria brigada(nes esu doctor.gif slaugytoja)

Ka jus galvojate-atvaziavo lotuliukas.gif gerai nepamenu,bet ilgai laukem.
Atejus i darba pasakiau ir man pasake kaip reikia sakyti bigsmile.gif nereikia vardinti ligos ir pozymiu.trumpai ir aiskiai:dusta,melynuoja,skauda sirdi.Tai ir padariau kita karta-atvaziavo uz 5 minuciu.

Nors cia vaiku tema,bet mirksiukas.gif
Atsakyti
kuo toliau tuo labiau įsitikinu, kad pas mus ne greitoji, ol ėtoji pagalba verysad.gif
mus iki geitosios pagalbos stotie, pėsčiomis 3 minutes eiti, bet kai mano mergaitei +40temperatūra buvo, tai greitoji sugebėjo iki mūsų 45 važiuoti mad.gif
Atsakyti
QUOTE(jurgita_111 @ 2007 01 19, 14:39)
Vakar mano dukrai kuriai 3m. pakilo tempertura iki 39.3 as paskambinau 112 ir paprasiau,kad sujungtu su greitaja. Uzregistravom iskvietima,pasake atvaziuos.Praejo valanda vis dar laukem!!! Paskambinau antra karta,sakau gal neuzregistravote??-yra!! laukite.mes nespejame ir.t.t dauk iskvietimu ir.t.t gerai praejo antra valanda nieko!! trecia kart skambinau-laukite!!! schmoll.gif  Tai va nuo 18val.iki 21.30 pralaukem,tada tik sulaukem ponu gelbetoju!!!! Tai ar cia daktarai???TOKS JAUSMAS KAD VISIEM ANT VISKO NUSISPJAUT!!

Gerb.Jurgita,

bet ar nemanote, kad cia daugiau valstybes ir tuo labiau musu valdzios nustekentos medicinos apsaugos sistemos problema, o ne gydytoju? As ju kompetencijos nevertinu ir manau, kad jie isvis nelabai ka sugeba (na, gal pirmaja pagalba gali suteikti), bet ar tai, jog akivaizdus medicinos darbuotoju trukumas ir jie niekur nespeja yra ju problema?
Nieko neteisinu bet noriu pazvelgti objektyviau i sia problema. As isivaizduoju, kaip yra skaudu laukti, kai matai savo vaika taip kencianti...Bet as Jusu vietoje buciau i taksi ir pirmyn i ligonine.
Atsakyti